KNToosi.in - همکلاســــی

وبلاگ گروهی دانشجویان ِ دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

KNToosi.in - همکلاســــی

وبلاگ گروهی دانشجویان ِ دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

بازخوانی وعده های احمدی نژادبرای حل معضل گرانی

بازخوانی وعده های احمدی نژادبرای حل معضل گرانی


اعتماد:محمود احمدی نژاد، رئیس دولت، روز سه شنبه در نشست رسانه یی خود وقتی در مقابل سوال مربوط به دلایل گرانی قرار گرفت، پاسخ آن را به روزهای آینده موکول کرد و گفت که به زودی دلایل گرانی و برنامه های مهار تورم را اعلام خواهد کرد.

البته این برای اولین بار نیست که احمدی نژاد پاسخ به این نوع سوالات را به آینده موکول می کند. پیش از این هم رئیس دولت نهم وقتی در برابر موج گرانی قرار می گرفت سعی می کرد یا دست هایی را در آن بیابد یا آنکه اعلام می کرد؛ «برنامه های آن را به زودی اعلام می کنم. » مثلاً در 16 آذرماه 85 زمانی که در سفر استانی مازندران بود در خصوص گرانی که صدای همه مردم را درآورده بود، چنین گفت؛«به زودی درباره ریشه ها و عواملی که علاقه مندند اجازه ندهند ملت ایران حرکت توفنده خود را ادامه دهد با مردم صحبت خواهم کرد.» اما این ریشه ها تا امروز که اعلام نشد هیچ، وعده اعلام آن همچنان به آینده یی نا معلوم حواله می شود. معلوم نیست تعلل رئیس جمهور صرفاً به چه بازمی گردد یا اصلاً عواملی در کار نیست و هرچه هست سیاست های محتوم به شکست یک اقتصاد نفتی است. اشاره محمد خوش چهره به ریشه های دولتی تورم اثبات این ادعاست. ظاهراً حضور طهماسب مظاهری و داوود دانش جعفری در کمیسیون اقتصادی مجلس برای توضیح گرانی های اخیر گذشته از آنکه نمایندگان را متقاعد نکرد بار دیگر مرور دلایل تکراری و کلاسیک، مجلس را برابر این باور قرار داد که «وزارت اقتصاد و بانک مرکزی باعث دامن زدن به اختلالات اقتصادی شده اند و در حال حاضر ضمن دامن زدن به تورم، فرافکنی می کنند.» به گفته این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس از پاسخ وزیر اقتصاد و رئیس کل بانک مرکزی تنها می توان این طور برداشت کرد که این دو دستگاه اجرایی به تورم دامن زده اند اما با این حال هنوز مافیای گرانی پیش روی رئیس جمهور رژه می رود هرچند که مردم پیش از آنکه منتظر اعلام دلایل گرانی و مافیای رویایی رئیس جمهور باشند در انتظار کاهش قیمت ها به سر می برند.سیر تاریخی زیر روندی است که برخورد رئیس دولت نهم با معضل گرانی ها را نشان می دهد. این برخورد 9 ماه پس از شروع به کار دولت آغاز شده است.

19/4/85 - سومین جلسه مشترک هیات وزیران و استانداران؛ ... احمدی نژاد با اشاره به اینکه دولت در پی کنترل واردات به نفع تولید داخل است، گفت؛ امسال کمتر از یک درصد نرخ موثر تعرفه ها را افزایش داده ایم که این افزایش اندک نیز مشروط به افزایش کمی و کیفی تولید داخل به منظور کاهش قیمت ها و حمایت از مردم بوده است ، اما اگر قرار باشد عده یی از افزایش تعرفه واردات برای گران کردن تولید داخل و فشار بر مردم استفاده کنند، قطعاً دولت در این تعرفه ها تجدید نظر خواهد کرد.

رئیس جمهور از اینکه برخی ها برای بهره برداری سیاسی، از گران شدن تعدادی از کالا ها و اعمال فشار بر مردم خوشحال شده اند و با بزرگنمایی، تبلیغات و جوسازی به آن دامن می زنند ابراز تاسف کرد و گفت؛ این افراد به اقدامات دولت برای مقابله با این گرانی ها، بی اعتنایی می کنند.

احمدی نژاد افزود؛ به طور مثال، به علت اشتباه یک فرد، قیمت خرید شیر از دامداران 30 تومان در هر لیتر افزایش یافت که این اقدام منجر به افزایش قیمت لبنیات شد و در پی آن جوسازی های گسترده به منظور دامن زدن به گرانی ها صورت گرفت در حالی که دولت دستور بازگشت قیمت خرید شیر به قبل و کاهش قیمت فرآورده های لبنی را صادر کرده است.

رئیس شورای اقتصاد همچنین به گرانی فولاد و آهن آلا ت اشاره کرد و ضمن تاکید بر لزوم بازگشت قیمت ها به گذشته گفت؛ متاسفانه به بهانه افزایش قیمت جهانی فولا د، در داخل نیز قیمت فولاد را افزایش داده اند در حالی که «قیمت عوامل اصلی موثر در تولید فولا د» از جمله آب، برق و دستمزد در ایران براساس قیمت های جهانی نیست.

احمدی نژاد با انتقاد از سخنانی که این گونه افزایش قیمت ها را براساس تئوری های وارداتی توجیه می کنند و به نام پیوند خوردن با اقتصاد جهانی ، این امور را پیشرفت و آزادسازی اقتصاد می نامند، تصریح کرد؛ رشد اقتصاد نباید به قیمت تحت فشار قرار گرفتن مردم باشد به طوری که یکباره قیمت برخی آهن آلات افزایش چشمگیری یابد.

رئیس جمهور افزود؛ اجازه نمی دهیم با یکسری بازی های سیاسی اقتصادی و به بهانه وارد شدن فولاد به بورس، به مردم فشار وارد شود و حتی اگر لازم شود از راهکارهای مختلف برای کاهش قیمت فولاد استفاده می کنیم.آقای احمدی نژاد با اشاره به اینکه برخی افراد خاص از در دست داشتن برخی صنایع مانند لبنیات سوءاستفاده می کنند، گفت؛ دولت تدبیر اقتصادی را در این نمی داند که امور اقتصادی کشور چنان رها شود که عده یی خاص به علت برخورداری از نفوذ و قدرت، آزاد باشند هرچه دلشان می خواهد بر سر قیمت ها بیاورند، بلکه تدبیر اقتصادی، رشد تولید در کنار جلوگیری از اجحاف به مردم است.رئیس جمهور با اشاره به افزایش قیمت برخی اقلا م حبوبات به علت صادرات آن گفت؛ دولت قانونی را که اجازه می دهد مردم برای تهیه حبوبات دچار مشکل شوند تا چند واسطه صادراتی به سودهای کلا ن برسند، قبول ندارد و اگر قرار است برای حمایت از کشاورزی ، یارانه پرداخت کند تمام مردم باید از منافع این یارانه برخوردار شوند.احمدی نژاد با قدردانی از عملکرد تیم اقتصادی دولت ، بر لزوم هماهنگی بهتر برای جلوگیری از تکرار برخی مشکلا ت ایجاد شده تاکید کرد و با ابراز تاسف از افزایش قیمت مسکن و اجاره بها به دلایل واهی و جنجال تبلیغاتی گفت؛ براساس گزارش ها، اجاره مسکن بدون دلیل معتبری به طور متوسط بیش از 20 درصد افزایش داشته است و در حالی که در اقتصاد کشور اتفاق و بحرانی روی نداده است ، عده یی با ایجاد جو روانی برای هموطنان مستاجر خود مشکل ایجاد می کنند.

17/9/85 - تشریح عملکرد یک ساله دولت؛ ... احمدی نژاد در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به موج تبلیغاتی علیه دولت به خصوص در چند ماه گذشته، آن را در طول 27 سال گذشته بی سابقه دانست و گفت؛ این موج از سوی رسانه های ملی و غیرملی در طول چند ماه گذشته به موضوع گرانی دامن زده است و در جهت ناتوان نشان دادن دولت طوری جو سازی می کنند که گویی قرار بوده دولت طی یک سال تورم را صفر یا گرانی را محو کند، در حالی که تورم موضوعی است که همواره وجود داشته و در دولت های قبلی رشد 50 درصدی آن در یک سال نیز تجربه شده است.

رئیس جمهور با بیان اینکه کسانی که تورم های سنگین را به مردم تحمیل کردند، امروز به جای اینکه در فضای عادی و آرام به بحث در این موضوع پرداخته و برای کاهش آن کمک کنند، مدعی دولت شده اند، گفت؛ این در حالی است که تورم در یک سال گذشته کنترل شده و کاهش یافته است. «تورم در پایان شهریور 1385 نسبت به مدت مشابه سال قبل در تهران 5/10 و در سراسر کشور 9/10 درصد بوده، اما در سال 84 نسبت به 83 این رقم 6/14 درصد بوده که نشان دهنده کاهش نزدیک به 4 درصدی تورم است.»

وی با اشاره به افزایش قیمت چند قلم کالا در هفته های اخیر از جمله مرغ و حبوبات و فولاد گفت؛ در بهار امسال کل منطقه و کشورهای همسایه ما با پدیده آنفلوآنزای مرغی روبه رو شدند و دولت نیز برای مصون نگه داشتن کشور از این بیماری اقدام به کشتار همه طیور در نواری صد کیلومتری کرد که حاصل آن علاوه بر وارد نشدن آنفلوآنزای مرغی، از بین رفتن ده ها میلیون قطعه از انواع طیور و به خصوص مرغ بود و مشخص بود که چند ماه بعد بازار مرغ با کمبود مواجه خواهد شد.

رئیس جمهور با بیان اینکه دولت با پیش بینی این مشکل اقدام به واردات مرغ از خارج جهت مقابله با کمبودهای آینده کرد، افزود؛ متاسفانه هنگامی که این مرغ ها به بازار تزریق شد، برخی رسانه ها به جای کمک به حفظ آرامش بازار به تبلیغات منفی دست زدند و از جمله در رسانه ملی مطالبی مبنی بر آلوده بودن و حتی مرده بودن مرغ های توزیعی در بازار پخش شد که به گرانی مرغ دامن زد در حالی که تمام این مرغ ها بهداشتی و با نظارت کامل و بر اساس اصول شرعی و علمی وارد و توزیع شده بود.

احمدی نژاد همچنین به گرانی حبوبات اشاره کرد و افزود؛ افزایش قیمت حبوبات از سال 83 و با تصویب ممنوعیت جلوگیری دولت از صادرات طی برنامه چهارم توسعه آغاز شد و امسال با افزایش قیمت جهانی و کاهش تولید داخل این گرانی تشدید شد، در حالی که دولت جز صدور مجوز واردات و کاهش تعرفه ها ابزاری برای کنترل قیمت ها در اختیار ندارد.

وی همچنین با بیان اینکه میزان تقاضای مصرف برای تیر آهن در کشور 2 میلیون تن در سال و میزان تولید آن در داخل یک میلیون تن است، گفت؛ در کنار این فاصله در تولید و تقاضا، قیمت جهانی فولاد نیز افزایش یافت و دولت با آنکه منبعی برای اختصاص یارانه به تیرآهن در اختیار ندارد، همه تلاش خود را برای کاهش و کنترل قیمت آن به کار گرفت. رئیس جمهوری با اشاره به افزایش متوسط 13 درصدی اجاره بهای مسکن در کشور، آن را معلول فضا سازی ها و همچنین اشتباه وزارت مسکن و شهرسازی و بانک مسکن در تبلیغ وام 3 میلیون تومانی دانست و گفت؛ استقبال دو میلیونی از این وام و محدودیت منابع پرداخت آن موجب دامن زدن به افزایش اجاره بها شد. احمدی نژاد با بیان اینکه امروز کشور از وجود سه نوع گرانی رنج می برد، گفت؛ یک نوع گرانی تورم معمول موجود در بازار است که کسی آن را انکار نمی کند و امید است تا پایان سال تک رقمی شود، اما دولت هیچگاه وعده نداده که می تواند تورم را صفر کند، زیرا این حرف اصولاً علمی نیست. وی با تاکید بر اینکه تورم، موضوعی به ارث رسیده به دولت است و دولت در جهت کاهش آن به صورت جدی اقدام خواهد کرد، نوع دیگر تورم را، گرانی القایی دانست که به دلیل بازی های سیاسی و مخالفت هایی که برخی گروه ها با دولت دارند با شگردهای تبلیغاتی به آن دامن زده می شود.

احمدی نژاد انتشار اخبار دروغ و بی پایه در مورد افزایش قیمت ها را راهکار سوم دامن زدن به گرانی ها عنوان کرد و افزود؛ با تمام این مسائل دولت تمام تلاش خود را برای کاهش تورم به کار گرفته و تصمیمات دولت در این راستا بر اساس سیاست های کلی و برنامه توسعه و با معیارهای علمی و دقیق اتخاذ شده است. وی با اشاره به انواع توهین ها، تهمت ها و افتراها که به مجموعه دولت نسبت داده می شود، گفت؛ مردم بدانند که امروز دولت در جبهه یی گسترده در خارج و داخل کشور در حال نبرد است، اما به لطف خدا دولت مستحکم و به دنبال تقویت پایه های اقتصادی کشور، اشتغال پایدار و توسعه صنعت و کشاورزی است.

رئیس جمهور همچنین با اشاره به تبلیغاتی که درباره سیاست های اقتصادی دولت و افزایش نقدینگی می شود و آن را عامل تورم عنوان می کنند، گفت؛ «افزایش نقدینگی همواره باعث تورم نمی شود و در بسیاری از موارد نیز ضروری است. امروز صنایع کشور با مشکل کمبود نقدینگی برای توسعه خود مواجه هستند و واحدهای صنعتی برای طرح های توسعه و تکمیل پروژه های نیمه کاره نیازمند 14 هزار میلیارد تومان نقدینگی هستند که در صورت تامین این میزان در سال جاری، 570 هزار شغل ایجاد خواهد شد.»

16 آذرماه 85 - سفر به استان مازندران؛ رئیس جمهور همچنین در خصوص اقدامات دولت برای حل مشکل گرانی اعلام کرد؛ به زودی درباره ریشه ها و عواملی که علاقه مندند اجازه ندهند ملت ایران حرکت توفنده خود را ادامه دهد با مردم صحبت خواهم کرد.

4/11 / 85 - گفت وگو با شبکه دو؛ ... من شنیده ام که می گویند دولت پول نفت را بی حساب و کتاب خرج می کند، در صورتی که این حرف درست نیست، دولت خارج از برنامه و اجازه مجلس و قانون نمی تواند خرجی کند، البته باید وقتی درآمدهای نفتی بالا می رود در زندگی مردم هم انعکاس داشته باشد. توزیع سهام عدالت همان توزیع پول نفت بر سر سفره های مردم است

رئیس جمهور تاکید کرد؛ بخشی از گرانی ها و تورم به ویژه افزایش قیمت مسکن، ناشی از ساختارهای اقتصادی گذشته است که دولت تلاش می کند، آنها را کاهش دهد.

احمدی نژاد در پاسخ به سوال دیگر مجری برنامه در خصوص برنامه های دولت برای مقابله با گرانی مسکن اظهار داشت؛ نوسانات قیمت های کالاهای مختلف را مطالعه و ریشه یابی و آنها را دسته بندی و سازماندهی کردیم.

چهارشنبه 20 تیرماه 86 - گفت وگو با خبرنگاران؛ ... برخی از ما و وزرا در ارتباط با گرانی گله دارند، باید نکته یی را عرض کنم. ما می خواستیم نرخ تورم را تک رقمی کنیم و در این راستا تلاش کردیم ولی محقق نشد. بخشی از گرانی مربوط به ساختار اقتصادی کشور است. برخی از آن نیز در قانون مشخص شده، مانند گرانی 15 قلم کالا که یک قلم آن کم و 14 قلم شد. البته تلاش داریم تبعات این گرانی را کنترل کنیم و کاهش دهیم و امیدواریم این اتفاق نیفتد.

6 آذر 1386؛ رئیس جمهوری همچنین در پاسخ به سوالی در خصوص گرانی برخی کالاها در روزهای اخیر، گفت؛ بخشی از این گرانی ها به دلیل ساختار اقتصادی است و بخش دیگر به خاطر مسائل روانی است که از سوی برخی افراد و گروه ها ایجاد می شود.

احمدی نژاد افزود؛ امروز یک موج تبلیغاتی سنگین برای تقویت بخش روانی تورم در جامعه وجود دارد و از مردم می خواهیم دولت را یاری کنند تا بتوانیم در مقابل این موج تبلیغاتی پیروز شویم. احمدی نژاد همچنین در پاسخ به سوالی در خصوص افزایش قیمت برخی مواد لبنی در کشور گفت؛ به وزرای بازرگانی و رفاه ماموریت داده ایم تا در مورد کارخانجات لبنیات بررسی و تحقیق لازم را انجام دهند و علت کمبود برخی لبنیات را مشخص کنند و بر بازگشت قیمت آن به قبل نظارت کنند. وی در پاسخ به سوال دیگری در خصوص گران شدن برخی خودروها گفت؛ بعد از سهمیه بندی بنزین، برخی افراد که درآمدهای بالایی داشتند برای اینکه کارت سوخت دوم داشته باشند اقدام به خرید ماشین کردند و این اقدام تبعاتی به همراه داشت. در آینده قیمت ماشین به قیمت قبلی خود بازخواهد گشت.

   پایان خبر

 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد