به نام او
با سلام
من اولین نوشته خودم را در این بخش با یک خبر داغ شروع میکنم.
امیدوارم در اینده با کمک بقیه دوستان این بخش را رونق ببخشیم.
شاید اسم دنباله دار هولمز را شنیده باشید.در طول این یک ماه تمام جهانیان را معطوف خودش کرده بود.حالا اول یه کم دربارش توضیح بدم بعد خبر تازشو بهتون میگم.
دنباله دار هولمز در 6 نوامبر سال 1892 از سوی ادوین هولمز کشف و به نام 17P/Holmes ثبت شد.این دنباله دار که مداری با تناوب 6,9 سال یک بار دارد پس از کشف در سال های 1899 و 1906 بار دیگر رصد و از ان پس از دید رصدگران گم شده تا اینکه در 16 جولای 1964 بار دیگر توسط الیزابت دومر ان را کشف کرد. این دنباله دار در دورترین فاصله از خورشید تا 5,1 واحد نجومی از خورشید دور میشود و در حضیض تا 2 واحد نجومی(هر واحد نجومی فاصله متوسط زمین تا خورشید و معادل 150 میلیون کیلومتر است)به خورشید نزدیک میشود و هیچگاه جلوه درخشانی از خود نشان نداده است.
اما امسال داستان گونه دیگری رقم خورد.در نیمه اکتبر امسال هولمز که حتی در حضیض خود قرار نداشت به نورانیتی در حد قدر ۱۷ می درخشید و برای رصد ان نیاز به تلسکوپ های قوی بود اما ناگهان در فاصله روزهای اول و دوم ابان اتفاقی بی سابقه در تاریخ رصد دنباله دارها افتاد.در یک شب این دنباله دار از قدر ۱۷ تا قدر 2,5 درخشان شدو این یعنی افزایش روشنایی بیش از یک میلیون بار.
اولین بار هرناندز سانتانا در جزایر قناری این درخشش فوق العاده را رصد و گزارش خود را برای مراجع بین المللی ارسال کرد.
با این اتفاق این دنباله دار را می شد با چشم غیر مسلح به شکل ستاره مه الود و زرد رنگی در صورت فلکی برساوش دید.
علت این افزایش بی نظیر درخشندگی انفجاری بود که درون هسته دنباله دار رخ داده است.این انفجار باعث خروج مواد و افزایش ضریب بازتاب سطحی این دنباله دار شده و در نتیجه افزایش درخشش خیره کننده ای در ان اتفاق افتاده است.
قبل از انفجار قطر هسته این دنباله دار را در حدود 3,4 کیلومتر براورد می کردند اما برای اینکه عظمت حادثه روی داده را بدانید بد نیست به این امار دقت کنید:قطر ظاهری این دنباله دار پیش از انفجار هسته ان 3,3 دقیقه قوس در اسمان بود اما پس از انفجار این عدد به ۱۳ دقیقه قوس رسیده است.
با توجه به اینکه این دنباله دار در فاصله حدود ۲ واحد نجومی از ما قرار دارد قطر هاله این دنباله دار باید در حدود یک میلیون کیلومتر یا ۷۰ درصد قطر خورشید باشد یا به عبارت دیگر قطر کنونی این دنباله دار از قطر مدار داه به دور زمین بزرگتر است.
خلاصه
اگر قصد دیدن ان را دارید باید مقداری با اسمان اشنایی داشته باشید
این شب ها هولمز در صورت فلکی برساوش است کافی است به صورت فلکی برساوش نگاهی بندازید تا هولمز(ستاره تازه) را در کنار دلتای برساوش بیابید.برای راهنمایی بیشتر هولمز با ستاره های الفا و دلتا برساوش مثلث متساوی الساقینی را به راس الفا می سازد(البته باید هندسه شما هم خوب باشد).در ضمن اگر ابزار نجومی دارید و می توانید به دور از نور شهر به دنبال هولمز بروید شاید بتوانید جزئیات بیشتری از جمله فعالیت های درون هسته ان را مشاهده کنید.
به هر حال ای فرصتی نیست که شب در اسمان رخ دهد شاید این تنها باری در زندگی ما باشد که فرصت رصد دنباله داری را داریم که چند ساعته یک میلیون بار درخشان تر شده باشد.
خبر تازه این دنباله دار اینه که دنباله دار هولمز در حال کم فروغ شدن است در حال حاضر قطر ابر اطراف این دنباله دار حدود ۸۷۰ هزار مایل (چیزی بزرگ تر از خورشید) و قدر آن حدود سه است ولی به دلیل بزرگ شدن و در نتیجه کاهش درخشندگی سطحی برای دیدن آن بهتر است از دوربین دوچشمی یا تلسکوپ استفاده کرد.
پس تا دیر نشده به سراغش برید(حتما لذت می برید)
در ضمن خدا رو هم ستایش کنید و شکر گذار باشد که چنین نعمتی را از شما دریغ نکرده.
این نکته را هم بگم اعداد و ارقام و نام اشخاص را از سایت افتاب گرفتم.
در اخر اگر با بعضی مفاهیم و تعریف های به کار رفته در متن مشکلی داشتید یا نمی دانستید در قسمت نظرات وارد کنید(مطمئن باشید جوابتون را میدم)
در ضمن حتما نظر بدین(برای بهتر شدن ما)
شروع خوبی داشتی !
گفتی که نظر بدیم !
از تصویر استفاده کن!
ممنون از نظر مفیدتون.
اصلا یادم نبود.
vaghean matlabe jalebi bud vali age mitunesti az tarighe google sky ham aksesho begiri behtar bud yadet nare google sky
خیلی ممنون از اینکه مرا راهنمایی کردین
برای مقالات بعدی حتما استفاده میکنم
با اینکه چیز زیادی از ستاره ها نمی دونم ولی لذت بردم
ای ول
اگه مطلب جالب دیگری هم داری دوست دارم برام بفرستی
از کهکشان راه شیری
قدر ستاره
صورت فلکی
ممنون
اگه خواسته باشم برای این موضوعاتی که گفتین براتون مطلب بنویسم عمرم کفایت نمی کنه
اگه یه موضوع خاص رو بگین من تمام تلاشمو میکنم تا شما بتونید حداکثر استفاده را ببرید.
اگه میشه در مورد رصد خانه ی مراغه یه متن بنویسید ، که بدونیم خواجه نصیر چه کارهایی کرده و توانایی علمیش در مورد نجوم چقدر بوده!
حتما
فقط باید مقداری به من وقت بدید.
عالی بود ممنون عزیز
سلام
عالی بود روح الله
خیلی خوبه خیلی
دستت درد نکنه
یا علی