خبرنامه امیرکبیر: دانشجویان دانشگاه علامه طی یک سال گذشته تحت شدیدترین فشارها از سوی رئیس روحانی این دانشگاه، حجت الاسلام شریعتی، و وزارت علوم بوده اند. اما علیرغم فشارهای وارده دانشجویان این دانشگاه ایستادگی قابل توجه ای را در این مدت از خود نشان داده اند.
مهدیه گلرو، نایب دبیر انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه علامه، در آستانه روز دانشجو در مصاحبه ای که خبرنامه امیرکبیر با او داشت به شرح فشارهای وارده بر دانشجویان دانشگاه علامه و واکنش دانشجویان به این فشارها، محدودیت ها و محرومیت ها پرداخت. متن این مصاحبه به شرح زیر است:
خبرنامه امیرکبیر: خانم گلرو در طول یک سال اخیر چه برخوردهایی با اعضای انجمن علامه و عموم دانشجویان این دانشگاه شما شده است؟
گلرو: از ۱۶ آذر گذشته تا کنون علامه نیز همچون دیگر دانشگاه های ایران میزبان مهرورزی های وزارت علوم و دولت مهرورز بود. طبق عرف انتخابات انجمن ها، انتخابات علامه نیز باید در سال گذشته برگزار می شد که به دلیل عدم همکاری دانشگاه انجام نشد. تا خرداد گذشته که دانشگاه انجمن را، طی فرایندی که قبل از آن دیگر تشکل های مستقل همچون شورای صنفی را نیز غیر قانونی اعلام کرده و مجوز تمامی نشریات را نیز لغو کرده بود، رسما غیرقانونی اعلام کرد. ما نیز طی انتخاباتی آزاد انجمن جدید را جایگزین کردیم و البته دانشگاه نیز در برابر این حرکت آرام ننشست و به احضار دانشجویان به حراست و کمیته انضباطی پرداخت و حراست دانشگاه علامه شلوغ ترین روزهای خود را گذراند. در شرایطی که بیش از ۷۰ نفر، یعنی تمامی کسانی که در انتخابات به عنوان کاندیدا شرکت کرده بودند، احضار شدند. در این بین بیش از ۳۰ حکم انضباطی محرومیت از تحصیل صادر شد که بسیاری از این احکام به شکلی غیرقانونی و در ماه های تعطیلات دانشگاهی صادر شد، در واقع بدون جلسه تفهیم اتهام و شنیدن دفاعیه دانشجویان. در این بین دوستان شهرستانی محروم شده از تحصیل از تمامی امکانات به اصطلاح رفاهی دانشگاه همچون خوابگاه و… نیز محروم شدند. همچنین در تابستان گذشته مرتضی اصلاحچی دانشجوی فلسفه در ۱۸ تیرماه بازداشت شد و نیز امیر یعقوبعلی، از فعالین کمپین، هم به مدت ۱ ماه در باز داشت بود.
خبرنامه امیرکبیر: در مقابل برخوردهای صورت گرفته و همچنین بازداشت های گسترده دانشجویان، که در یک سال اخیر شاهد آن بودیم، انجمن اسلامی دانشگاه شما چه واکنشی نشان داده و کلا چه برنامه هایی در این خصوص داشته؟
گلرو: پس از بازداشت دوستانمان در دانشگاه پلی تکنیک انجمن علامه علیرغم شرایطی که عرض کردم تجمعی برای حمایت از ۹ دانشجوی زندانی برگزار کرد، که آن نیز مزید بر علت شد تا حرکت هماهنگ روسای انتصابی پر رنگ تر شده و دانشجویان آزادی خواه را به دانشگاه ممنوع الورود کنند. همچنین در حرکت هماهنگ دانشجویی که از ۱۶ مهر در دانشگاه تهران آغاز و سپس در پلی تکنیک و علامه ادامه پیدا کرد. وزارت علوم برای توقف اعتراضات از طریق وزارت اطلاعات وارد شده و در حرکتی هماهنگ با دانشگاه احضاریه های دادگاه انقلاب را به حراست دانشگاه فرستاده و حراست با تماس با سه تن از دوستان آقایان صادق شجاعی، سلیمان محمدی و رشید اسماعیلی خبر احضار به دادگاه انقلاب را دادند. به دلیل همان تجمع ۱۱ نفر دیگر نیز به کمیته انضباطی احضار شدند که احکام آنها هنوز قطعی نیست.
خبرنامه امیرکبیر: به طور کلی رویکرد جنبش دانشجویی در مقابل برخوردها، بازداشت ها، احکام محرومیت از تحصیل و… چگونه باید باشد و چه سیاستی را باید در پیش بگیرد؟
گلرو: به طور کلی ماهیت جنبش دانشجویی نیز همچون دیگر جنبش ها اعتراضی است. در واقع بسیاری از دانشجویان از فعالین سایر جنبش های آزادی خواه ایران همچون جنبش کارگری و زنان هستند و خوشبختانه این تنیدگی و پیوند جنبش ها که البته برای حاکمیت موجب نارضایتی گشته برای ما بسیار خجسته است. اعتراض های منظم و پیوسته؛ ارتقاء سطح آگاهی دانشجویان؛ اطلاع رسانی به موقع پیرامون شرایت داخلی و خارجی؛ و از همه مهمتر افزایش مطالعه کتاب هایی که می توانند در هدایت و راهنمایی جنبش دانشجویی که دارای اعضای جوان است به ما کمک کند. این که دانشجو هر حرفی که می زند آگاهانه و با در نظر گرفتن شرایط روز باشد به ما کمک می کند تا مردم اعتماد بیشتری به دانشجویان فعال و سیاسی داشته باشند و در آخر مبارزه و پایداری که در شرایط کنونی بسیار با اهمیت است. محرومیت های پی در پی؛ بازداشت و زندان چیز هایی است که یک دانشجوی آزاده را می سازد و ما باید به این باور برسیم.