رسول منتجبنیا:
ـ اندیشههای ارتجاعی بایکوت و تفکر اسلامی جایگزین آن شود
ـ برخورد با دانشجو را با برخورد در مقابل دشمن اشتباه نگیریم
خبرگزاری دانشجویان ایران - تهران
سرویس: سیاسی
قائممقام دبیرکل حزب اعتماد ملی با تاکید بر " لزوم برخورد مناسب با دانشجویان" گفت: نباید برخورد با دانشجو و عصاره ملت را با برخورد در مقابل دشمن اشتباه بگیریم.
به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) حجتالاسلام رسول منتجبنیا در نشستی که به مناسبت بزرگداشت روز دانشجو از سوی شاخه جوانان و دانشجویان حزب اعتماد ملی در استان تهران برگزار شد، تحرک و پویایی، شفافیت و صداقت، جرات و جسارت، روحیه پرسشگری و روحیه نشاط و امیدوارم را از ویژگیهای بارز قشر جوان برشمرد و با بیان اینکه " یکی از ویژگیهای جوانان تحرک و پویایی و مخالفت با توقف است." ادامه داد: جوان در حال رشد و شکوفایی و تعالی و علاقهمند است که همواره در حال حرکت و جوش و خروش باشد و از توقف بیزار است.
وی ویژگیهای دوم جوانان را شفافیت، صفا و صداقت عنوان و ابزار کرد: از آنجا که جوان با زمان ولادت خود فاصله زیادی نگرفته، هنوز صفحه قلب او شفاف است و به سادگی میتواند نور و حقیقت را به خود جلب کند.
وی با بیان اینکه " جوان از تعلقات و وابستگیهای مادی، و پست و مقام مبراست و خود را از ملاحظات بیجا و بیمورد حفظ میکند." به تشریح ویژگی سوم پرداخت و عنوان کرد: ویژگی دیگر، جرات و جسارت، جوان و گستاخی و صراحت در بیان اوست. او وابستگیهای کمتری داشته و در عوض قدرت درک زیادی دارد و میتواند با صراحت سخن بگوید و انتقاد و اعتراض کرده و پاسخ خود را طلب کند.
منتجبنیا با ذکر این مطلب که " روانشناسان معتقدند انسان از ابتدای ولادتش پرسشگر است" ویژگیهای چهارم جوانان را برخورداری از روحیه پرسشگری و کنجکاوی دانست و تصریح کرد: هرچه جوانان در زندگی جلو رفته و پردهها از مقابلش برداشته شود، این روحیه او تقویت خواهد شد.
وی با اشاره به روحیه نشاط و امیدواری در جوانان اظهار کرد: به دلیل این که جوان در آغاز راه است و شروع جدی کار و زندگی خود را تجربه میکند، به آیندهای درخشان و زیبا امیدوار است، بر خلاف سنین بالاتر که این روحیه در آنان رفته رفته تضعیف میشود.
وی اضافه کرد: جوان، عصاره آرزو، امید و نشاط است.
قائممقام دبیرکل حزب اعتماد ملی، دانشجویان را علاوه بر ویژگیهای یادشده دارای ویژگی اندیشیدن و حرکت آفریدن دانست و افزود: دانشجو خوب میاندیشد، قوه فکر او نیرومند شده و همچنین پویا و غیرایستاست.
وی دانشجو را محرک جامعه دانست و تصریح کرد: بنابراین دانشجو هم منبع اندیشه است و هم منبع پویایی و تحرک؛ ترکیب این روحیه با علم و دانش میتواند یک جامعه سرزنده و پویا بسازد.
منتجبنیا تاکید کرد: باید دانشجو را به عنوان یک مرجع اثرگذار در جامعه و یک سرچشمه اندیشه، تفکر، علم و پویایی دانست.
وی بر لزوم تکریم دانشجویان تاکید کرد و افزود: اختصاص یک روز به نام روز دانشجو برای تجدید خاطره ایثارها و فداکاریهای آنها کار بسیار پسندیدهای است ولی این نمادی از یک حقیقت است و اشاره به یک رسالت که بر عهده مسوولان، بزرگان و اندیشمندان جامعه است.
منتجبنیا با طرح این پرسش که " آیا برخوردی که در جامعه صورت میگیرد شایسته و در خور دانشجو است؟" این برخوردها را به چهارگونه تقسیم کرد و گفت: برخورد نوع اول؛ برخورد منفی و سلبی است. این برخورد به این معناست که میگویند جوانان و دانشجویان عناصر فاسد بوده و مجموعهای از افراد بیدین و بیتقوا در جامعه هستند پس نباید به آنها میدان داد و گرنه فسادشان دامن کل جامعه را خواهد گرفت. عدهای این اندیشه را رواج دادهاند و همچنان درصدد گسترش آن هستند.
منتجبنیا رفتار انفعالی را گونهای دیگر از این برخوردها دانست و تاکید کرد: برخورد انفعالی ناشی از ضعف و ناتوانی روحی و شخصیتی افرادی است که چنین رفتاری دارند. چون دانشجو و جوان گستاخ و صریح است، عدهای احساس خطر میکنند و میگویند اعتراض و انتقاد برای جامعه مضر است و جامعه باید آرام و ساکت باشد. اینان فکر میکنند سکوت است که میتواند آرامش و امنیت را ایجاد کند و اعتراض و انتقاد، امنیت اجتماعی را به مخاطره میاندازد؛ بدین ترتیب میگویند چون دانشجو معترض است باید جلو او را گرفته و به هر وسیلهای صدای او را خاموش کنیم تا امنیت اجتماعی و قدرت مخدوش نشود.
قائم مقام دبیرکل حزب اعتماد ملی، گونه سوم رفتار با دانشجو را برخورد حذفی و فیزیکی توصیف و اظهار کرد: این برخورد یعنی اینکه اگر دانشجویی حرفی بزند و افرادی احساس خطر کنند باید به او حمله کرد و او را سر جای خود نشاند و به خوابگاه او حمله و محل استراحت او را ویران کرد.
وی حمله به کوی دانشگاه را برخواسته از همین روحیه عنوان کرد و افزود: پس از حمله به کوی دانشگاه انسان احساس میکرد لشکر مغول به آنجا حمله و ویران کردن محل زندگی دانشجویان را امری مباح تلقی کردهاند. بعید میدانم اگر لشکر چنگیز مغول به آنجا حمله میکرد برخوردی خشنتر و بدتر از این میداشت.
منتجبنیا با اشار به آنچه برخورد ابزاری و گزینشی با دانشجویان نامید، اظهار کرد: نوع دیگر برخورد این است که میگویند چون دانشجویان فرزندان همین مردم هستند و نمیشود با آنها برخورد حذفی کرد و متهم به فساد و ناهنجاری نمود و یا به عنوان عناصر مخرب از جامعه بیرون کرد، بنابراین باید از آنها ابزار بسازیم. ولی از آنجا که مجموعهای فهیم، دانا و پویا وجود دارد که ابزار و وسیله قدرتمندان قرار نمیگیرد پس چارهای نمیبینند به جز برخورد گزینشی. برخورد گزینشی یعنی این که تعداد معدودی از دانشجویان را انتخاب و تقویت کرده و به مابقی توجه نکنیم و یا آنها را به عنوان نیروهای منفی قلمداد کنیم.
منتجبنیا گفت: گاهی دیده میشود اگر انجمن اسلامی در دانشگاهی زبان به انتقاد و اعتراض گشود، آن را منحل میکنند و به جای آن یک انجمن ساختگی به وجود میآورند.
قائم مقام دبیرکل حزب اعتمادملی اینگونه برخوردها را نامناسب و نامطلوب توصیف کرد و افزود: در یک جامعه اسلامی و یک کشور پیشرفته نباید با پدیده دانشجو که منبع فکر و اندیشه و تحرک است اینگونه رفتار شود.
وی با بیان اینکه " دانشجو جزو امکانات و ظرفیتهای پرارزش جامعه است" توصیه کرد: مسوولان نباید از دانشجو بترسند و او را به فساد و تباهی متهم کنند، بلکه باید او را هدایت کنند و اگر اقلیتی هم راه بیبند و باری را پیش گرفته باشند باید ریشهیابی کرد، چه بسا اشکال در نوع مدیریت دانشگاه و جامعه باشد.
منتجبنیا گفت: برخورد امنیتی بدترین برخورد با دانشجو است.
وی شرط اول برخورد اسلامی و مناسب با دانشجو را درک و شناخت این قشر دانست و تصریح کرد: درک جوان و دانشجو یک هنر است.
وی با اشاره به برخورد مناسب حضرت علی(ع) با منتقدان خود گفت: باید ببینیم اگر دانشجو انتقاد میکند به خاطر مخالفت با حاکمیت است یا از سر دلسوزی و درک و فهم صحیح است.
وی باور کردن حقیقت دانشجو و احترام به آن را شروط دیگر برخورد مناسب با دانشجویان خواند و تاکید کرد: تکریم دانشجو فقط به لفظ و اختصاص دادن یک روز به نام او نیست بلکه باید جایگاه مناسبی را برای او قائل شویم و به استعدادهای و لیاقتها او توجه کنیم.
منتجبنیا با بیان اینکه " افراد میانسال و پیرمردها و پیرزنها نمیتوانند، در جامعه امید و حرکت و نشاط ایجاد کنند" تصریح کرد: کسانی میتوانند امید را در به جامعه تزریق کنند که خودشان چکیده امید و آرزو باشند.
وی بر برخورد هدایتگرانه و ارشادی با دانشجویان تاکید کرد و افزود: هر انسانی دچار اشتباه میشود و جوان هم به دلیل تجربه گسترش اشتباهاتی دارد ولی باید با آن برخورد مناسب و ارشادی بشود نه برخورد سرکوبگر و حذف گرایانه و نه برخوردی که با دشمن میشود.
وی با اشاره به نگاه ویژه اسلام و پیامبران به جوانان گفت: بدون تردید بیشترین گرایش به پیامبران و امامان معصوم از سوی جوانان بوده است.
قائم مقام دبیرکل حزب اعتماد ملی در پایان صحبتهایش گفت: امیدوارم مسوولان نظام جمهوری اسلامی نگاه جدیدی به قشر دانشجو داشته باشند.
وی با تاکید بر این که "خواستار نابودی هیچ صاحب فکری نیستیم" در عین حال اظهار کرد: درخواست داریم که افکار و اندیشههای ارتجاعی، غیرمترقی و متحجرانه بایکوت شوند و تفکر اسلامی، انسانی و مترقی جایگزین آن شود.
انتهای پیام