رسما اعلام شد:
بسیج اساتید؛ مجری پروژه انقلابفرهنگی در دانشگاهها
نوروز: مقامات نظامی و مسؤولان دولتی جمعهشب در مراسمی که به مناسبت هفته بسیج تحت عنوان «اولین مراسم تجلیل از استادان نخبه و نمونه بسیجی سراسر کشور» برگزار شده بود، با تاکید بر اجرای پروژه انقلاب فرهنگی در دانشگاهها (که از آن بعنوان «اسلامی کردن دانشگاهها» نام میبرند)، بر مسؤولیت ویژه سازمان بسیج اساتید در این زمینه تاکید کردند. در حال حاضر، اکثریت قریب به اتفاق رؤسای دانشگاهها و مدیران وزارت علوم از اعضای بسیج اساتید هستند.
در این برنامه که جمعهشب در سالن همایشهای صدا و سیما برگزار شد، تنی چند از مسوولان کشور از جمله «پرویز داوودی» معاون اول رییسجمهور، «محمدمهدی زاهدی» وزیر علوم ، «سرلشکرسید یحیی صفوی» دستیار و مشاور فرمانده کل قوا، «علی سعیدی» نماینده ولیفقیه در سپاه، «محمدیان» نماینده ولیفقیه در دانشگاهها، همچنین «حسین طائب» جانشین فرمانده نیروی مقاومت بسیج حضور داشتند.
به گزارش خبرگزاری ایسنا، طائب، جانشین فرمانده نیروی مقاومت بسیج که به عنوان اولین سخنران سخن میگفت، وظیفه اساسی بسیج اساتید را اسلامی کردن محیطهای دانشگاهی دانست و تأکید کرد: اگر حرکت استاد و دانشجوی ما همراه با ایمان باشد، پایدار و ماندگار خواهد بود.
وزیر علوم نیز در سخنانی با تأکید بر حضور بسیج در عرصههای بینالمللی گفت: باید در عرصههای جهانی از طریق جهاد علمی و ایجاد معنویت در کنار توسعه علم، برای ظهور امام زمان (عج) زمینهسازی کنیم.
وی ابراز امیدواری کرد که با بازنگری در تشکیلات بسیج، در سالهای بعد جلسات مشترک با استادان نمونه بسیجی سایر کشورها برگزار شود.
وزیر علوم در ادامه با بیان اینکه «کارنامه وزارت علوم در دو سال گذشته دارای جهشهای زیادی بوده»، افزود: همه اینها به کمک بسیج اساتید بوده است. من تمام اینها را از برکات دولت نهم و کمک بسیج اساتید میدانم.
داودی، معاون اول رییسجمهور نیز گفت: باید رگههای باقیمانده خودباختگی را در نظامهای دانشگاهی، آموزشی و اجرایی از بین ببریم و آثار فرهنگی استعمار غرب را محو کنیم.
وی افزود: دو جریان در دنیا همیشه سیاستهای خود را پیش بردهاند؛ یکی جریان باطل و دیگری جریان حق و همواره جریانهای میانهرو به سمت یکی از این دو کشیده شدهاند؛ چنانچه در انقلاب اسلامی میبینیم چگونه غربال انقلاب کار و ریز و درشتها را به دقت الک میکند.
داوودی سپس در تشریح مختصات جریان باطل اظهار کرد: جریان باطل تا قبل از دهههای 1960 و 1970 هیچ ابایی نداشت از اینکه از الگوهای ایدهآل خود صحبت کند و لیبرالیسم، غربگرایی و لذتطلبی را به عنوان مبانی فکری خود مطرح کرد. سپس با سیاستهای مختلف، انواع فریبها، جنگها، خونریزیها، فقر، فساد، ظلم، بیعدالتی و تبعیض را در جوامع مختلف حاکم کرد.
وی تصریح کرد: چون این جریان نمیتوانست واقعیتها را توجیه کند به تدریج ادبیات بسیاری از علوم به ویژه علوم انسانی را به سمت ایده «آنچه هست، چون هست، پس خوب است» حرکت داد و آن را ترویج و تشویق کرد.
داوودی با اشاره به تعابیری چون «اگر فقر و تبعیض و بیعدالتی و فساد در جامعه وجود دارد پس حق است»، «وجود کمی فساد برای توسعه ضروری است» و «وجود تورم برای توسعه ضروری است هرچند باعث له شدن طبقات پایین جامعه میشود»، چنین نظراتی را نتیجه سیاستهای جریان باطل برشمرد و تأکید کرد: این جریان عوامل فساد و انحراف را حتی در جریانهای علمی گسترش میدهد و پذیرش آنها را به عنوان موضوعاتی خوب و مطلوب مطرح میکند. نتیجه این سیاست این است که باید اظهارات و فرمانهای آنها مثل یک تابو و بت، پرستیده شود و اگر در کلاسهای درس دانشجو یا استادی خلاف این تابوها صحبت کرد، باید با انواع مهرهای غیرعلمی و غیرکارشناسی او را متهم کرد.
معاون اول رییسجمهور از اسلامی نشدن نظام درسی کشور نیز انتقاد کرد و گفت: برای مثال مقام معظم رهبری بارها درباره اسراف و صرفهجویی صحبت کردهاند، اما آیا آمار اسراف را داریم؟ آیا میتوانیم بگوییم امسال بیشتر اسراف کردهایم یا سال گذشته؟ آیا شاخصی برای اندازهگیری اسراف درست کردهایم؟ و اصلا مسأله اسراف در درسهای ما وجود دارد؟
وی در ادامه بر لزوم تغییر ساختار بانکداری به سمت اهداف نظام اقتصادی اسلامی به عنوان یکی دیگر از مصادیق اسلامی شدن جامعه تأکید کرد و سپس گفت: پاسخگویی ما به عنوان استاد دانشگاه تنها به این نیست که شعار«مرگ بر ضد ولایت فقیه» سر بدهیم؛ بلکه حداقل نباید بگذاریم کلمات ولایت فقیه روی زمین بماند و آنها را اجرایی و عملی کنیم.
داوودی با بیان این ادعا که «در برنامههای پنجساله قبل نامحرمانی قصد نفوذ داشتند»، تصریح کرد: در برنامههای قبل عدهای میخواستند مبانی فکری خود را بر اساس اومانیسم، سکولاریسم و پذیرش تمام و کمال سلطه غرب به آمریکا و اسرائیل وارد برنامه کنند. افکار این افراد، هر مؤمن بسیجی را دلآزرده میکند.
داوودی در ادامه ظرفیت ورود تفکرات بسیجی را از ویژگیهای برنامه پنجساله پنجم دانست و گفت: برنامه پنجم جایی است که بسیج اساتید باید فعال، تلاشگر و بدون هیچ ملاحظهای در آن نقش داشته باشد و جلو نفوذ این افکار را بگیرد و افکار اصیل اسلامی و روحیات بسیجی را جاری کند.
پس از سخنرانی داوودی از 30 استاد نمونه بسیجی از استانهای مختلف با اهدای لوح تقدیر و یک سفر حج عمره تقدیر شد. نکته جالب آنکه رحیمصفوی که خود یکی از اهداکنندگان جوایز به استادان بود، به عنوان استاد بسیجی نمونه از دانشگاه امام حسین (ع) معرفی شد. تمام استادان تقدیرشده از میان آقایان بودند که در پایان مراسم دلیل این مسأله ارائهنشدن فهرست خواهران بسیج استادان عنوان و از آنها عذرخواهی شد.