استقبال اصلاحطلبان پیشرو از پیشنهادهای انتخاباتی دکترمعین
آفتاب-صوفی جلالوندی: دکتر مصطفی معین کاندیدای اصلاحطلبان پیشرو در انتخابات ریاست جمهوری نهم که مدتهاست درباره انتخابات مجلس هشتم اظهارنظری نکرده بود، روز گذشته در گفتوگو با یکی از خبرگزاریها مواردی را به عنوان راهبرد و استراتژی به اصلاحطلبان توصیه کرد.
وزیر اسبق علوم، تحقیقات و فناوری در این گفتوگو با تاکید بر اینکه «اصلاحطلبان باید مسایل انتخاباتی را با توده مردم مطرح کنند»، خاطرنشان کرد: گفتوگوی چهره به چهره و رودررو با مردم باید به عنوان یک استراتژی و راهبرد مورد توجه اصلاحطلبان باشد.
دکتر معین همچنین تاکید کرد: باید تحلیل درستی از حساسیت شرایطی که در آن قرار داریم به مردم ارائه داد و کوشید که در این زمینه اطلاعرسانی مستمری انجام شود. وی با بیان اینکه «صبوری و استقامت در برخورد با مشکلات بسیار مهم است»، اظهار داشت: باید با صلابت تا نهایت ایستادگی کرد و نباید از اصول و معیارهای خود تخطی کرد.
توصیههای انتخاباتی دکتر معین به اصلاحطلبان برای گذر از شرایط فعلی به شرایط مطلوب مورد استقبال حامیان او قرار گرفت. به همین دلیل گفتوگویی با سه تن از نمایندگان جریانهای حامی دکتر معین در انتخابات ریاست جمهوری نهم انجام دادیم.
بستهنگار: باید شرایط ویژه کشور را به مردم گفت
«محمد بستهنگار» از فعالان ملی-مذهبی با اشاره به اظهارات دکتر معین میگوید: من سخنان دکتر معین را تایید میکنم چرا که کشور در شرایط ویژهای قرار دارد و تهدیداتی متوجه کشور ماست که مردم به خوبی نسبت به این مسایل آگاهی ندارند و رسانهها نیز دچار یک نوع خودسانسوری شدهاند.
وی براین اساس افزود: باید این مسایل را برای مردم بیان کرد تا بتوانند براساس آن در مورد آنچه که پیش رو است قضاوت کنند. بایستی شرایطی را برای انتخابات فراهم کرد که همه افراد بتوانند آزادانه کاندیدا شوند و برنامههای خود را آزادانه با مردم بیان کنند.
وی گفتوگوی رو در رو و چهره به چهره با مردم در شرایطی که اصلاحطلبان امکان ارتباط با مردم از طریق رسانه را ندارند، موثر دانست و گفت: کاندیداها باید مسایل را با مردم به صورت رو در رو با مردم بیان کنند تا آنها کاملا با خصوصیات و ویژگیهای کاندیداها آگاه شوند و با شناخت کامل انتخاب کنند.
بستهنگار تصریح کرد: کاندیداها باید با توجه به امکانات موجود برنامههای خود را به مردم معرفی کنند نه با وعدههایی که نتوانند به آن عمل کنند.
وی در عین حال اضافه کرد: کاندیداها باید صلابت داشته باشند و تحت تاثیر هیچ جریانی قرار نگیرند و به طور شفاف برنامههای خود را به مردم معرفی کنند.
سپهر: باید به دنبال نجات کشور بود
«مسعود سپهر» عضو شورای مرکزی مجاهدین انقلاب با تایید سخنان دکتر معین میگوید: همانطور که اکثر چهرههای شاخص انقلاب و بزرگواران میگویند کشور در شرایط ویژهای قرار دارد و اکثر تحلیلها بر این است که از نظر داخلی به خاطر روشهای اقتصادی غیر علمی که صورت گرفته، تورم، بیکاری، افزایش نقدینگی، کاهش ارزش بازار سهام و مشکلات بانکها در عدم وصول مطالباتشان و کاهش منابع مالی در بانکهای دولتی و نیز کاهش سرمایهگذاریها همه نشانههایی است که اقتصاد کشور را دچار بحران کرده است.
سپهر افزود: در حوزه سیاست داخلی محدودیتهایی که در زمینه فعالیت نهادهای مدنی و آزادی بیان ایجاد شده مشکلات بیشتری را ایجاد کرده است. در حوزه سیاست خارجی نیز با وجود تبلیغاتی که صورت میگیرد تهدیدات کاهش پیدا نکرده و همچنان خطراتی کشور را تهدید میکند.
وی بر این اساس میگوید: آگاه شدن مردم نسبت به این مشکلات کار مهمی است که اصلاحطلبان میتوانند انجام دهند چرا که مردم باید با آگاهی و شناخت کامل در این مرحله خطیر همانند مرحلهای که در دوم خرداد 76 کشور را از آن شرایط ویژه نجات دادند بار دیگر کشور را نجات دهند.
عضو شورای مرکزی سازمان مجاهدین انقلاب گفتوگوی چهره به چهره با مردم را در دنیای کنونی بهترین وسیله نمیداند اما تاکید میکند: متاسفانه به دلیل محدود ساختن کانالهای ارتباط جمعی برای اصلاحطلبان چارهای جز این روش وجود ندارد.
سپهر در خصوص رعایت اصول و معیارها از سوی اصلاحطلبان میگوید: هر گروهی که میخواهد برای مدت طولانی در صحنه سیاسی باقی بماند چارهای جز اینکه معیارها و اصول مشخصی داشته باشد و براساس آن همیشه به مردم راست بگوید، ندارد.
وی خاطرنشان کرد: صرف نظر از نتیجه انتخابات دو اصل مهم مورد نظر اصلاحطلبان است، اول دفاع از سلامت انتخابات برای آحاد مردم و دوم معرفی خود با اصول و معیارهای روشن و ارائه برنامههای شفاف که امکان قضاوت مردم در بلندمدت موجود باشد.
سعدایی: گفتوگوی چهره به چهره مؤثر است
«محمدعلی سعدایی» عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت نیز با بیان اینکه «احزاب، گروههای سیاسی و NGOها باید ارتباط دائمی توام با اطلاعرسانی صحیح با مردم داشته باشند»، اظهار داشت: شرایطی که در آن قرار داریم باید عینا به طور صحیح و واقعی در اختیار مردم قرار گیرد و این اولین حق مردم است که میخواهند در سرنوشت خود دخالت داشته باشند.
سعدایی افزود: کسی که قرار است با رای مردم انتخاب شود و کشور را مدیریت کند باید ارتباط تنگاتنگی با مردم داشته باشد و هیچ ارتباطی بدون واسطهتر از گفتوگو چهره به چهره با مردم نیست.
به گفته وی، در شرایطی که اصلاحطلبان از یک وسیله مناسبی برای تبلیغ و ارائه برنامههایشان برخوردار نیستند گفتوگوی چهره به چهره اثرگذاری بهتری در میان مردم خواهد داشت و ارتباط مستقیم در شرایط فعلی بسیار مناسب خواهد بود.
سعدایی با اشاره به مشکلات پیش روی اصلاحطلبان تصریح کرد: هر حزب یا گروه و یا تعداد افرادی که بنای حضور در عرصه قدرت و سیاست داشته باشند میبایستی در مقابل مشکلات و تفکر مقابل ایستادگی داشته باشند.
به گفته وی، اگر قرار باشد کسی وارد عرصه سیاست شود و با کوچکترین تهدیدی که از ناحیه رقیب صورت میگیرد از میدان خارج شود، بهتر است از همان ابتدا وارد عرصه سیاست نشود؛ چرا که عرصه سیاست عرصه مبارزه است.