KNToosi.in - همکلاســــی

وبلاگ گروهی دانشجویان ِ دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

KNToosi.in - همکلاســــی

وبلاگ گروهی دانشجویان ِ دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

حسن روحانی: درجامعه دشمن فرضی درست نکنیم

حسن روحانی:

ـ درجامعه دشمن فرضی درست نکنیم
ـ ایام انتخابات فرصت خوبی برای اتحاد ووحدت ملی است
ـ برای اداره کشور ازهمه اندیشه‌هاونخبگان استفاده کنیم


خبرگزاری دانشجویان ایران - تهران
سرویس: سیاسی

رییس مرکز استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان این‌که " نبود فضای آرام بین‌المللی از مهم‌ترین موانع توسعه است" گفت: در یک فضای پرتنش نمی‌توان به توسعه، جذب سرمایه‌گذاری و تشویق به کار و فعالیت دست پیدا کرد.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) حجت‌الاسلام و المسلمین حسن روحانی طی سخنانی در اولین جشنواره تولیدکنندگان جوان افزود: البته ما دشمن سرسختی به نام آمریکا داشته‌ایم و داریم و تنش‌های ما رو به افزایش است. برنامه‌های آمریکا با معیارهای انسانی و منافع ملت‌ها سازگار نیست.

وی با بیان این‌که " آمریکا رفتارهای متفاوتی با دشمنان خود داشته است" ادامه داد: در کشورهایی مانند کوبا، ونزوئلا، ایران، سوریه، افغانستان و کره شمالی که با آمریکا مخالفت‌ می‌کنند، آن‌ها گاهی از تحریم، تبلیغ و گاهی حمله نظامی استفاده کرده‌اند. در عراق، لیبی، سودان، یوگسلاوی و افغانستان به بهانه‌ تروریسم و سلاح‌های کشتار جمعی حمله‌ نظامی انجام دادند.

روحانی خاطرنشان کرد: باید فضای تهدید را به یک فضای آرام تبدیل کنیم که البته برای ایجاد چنین فضایی عواملی مانند موقعیت کشور، قدرت تهدیدزدایی یک کشور و تاثیرگذاری آن در تحولات منطقه‌یی و بین‌المللی و افکار عمومی و پیوند یک کشور با قدرت‌های بزرگ تاثیرگذار است. شما دیدید با وجود تمام مشکلات آمریکا با کره شمالی آمریکایی‌ها نتوانستند علیه آن‌ها حمله‌ نظامی کنند چون کره‌ شمالی به دو قدرت چین و روسیه پیوند داشت و یک نوع وابستگی امنیتی با ژاپن نیز داشته است.

رییس مرکز استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به این‌که " آمریکایی‌ها در چند نوبت به فکر فشار به ایران و حتی حمله به ایران بودند" تصریح کرد: در جنگ تحمیلی، در حمله‌ عراق به کویت، در مساله خبیر عربستان که توانستیم با تدبیر از آن عبور کنیم، در 11 سپتامبر و پس از پیروزی آمریکایی‌ها در عراق در خصوص مساله‌ هسته‌یی آن‌ها می‌خواستند به ایران حمله کنند که ما با تدبیر توانستیم این تهدیدات را رفع کنیم.

روحانی خاطرنشان کرد: درست است که ما تعلیق را پذیرفتیم، البته تعلیق برای تعطیلی نبود، بلکه برای تکمیل بود. ما توانستیم در این دوران اصفهان و اراک را بسازیم و هر چیزی که ناقص بود تکمیل کنیم و هرچه کامل بود داوطلبانه تعلیق کردیم. غرب می‌خواست ما از تعلیق به تعطیلی برسیم ولی ما تعلیق کردیم تا تکمیل کنیم که با این کار هم از خطر عبور کرده و هم فن‌آوری خود را تکمیل کردیم.

رییس مرکز استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر این‌که " در شرایط فعلی باید تدبیر داشته باشیم" تصریح کرد: مهم این است که چگونه بتوانیم از تشن‌ها فاصله بگیریم. تنها راه تقویت قدرت داخلی امروز وحدت و انسجام است که این امر بدون سعه‌ صدر، پذیرش رای مردم و بدون باور این‌که قدرت در مسیر جابجایی حرکت می‌کند، امکان‌پذیر نیست و وحدت و انسجام تنها در بالا رفتن آستانه تحمل ممکن است.

روحانی با تاکید بر این‌که " نباید در جامعه دشمن فرضی درست کنیم" خاطرنشان کرد: تاریخ به ما می‌گوید جوامعی که برای خود دشمن فرضی ایجاد کردند همواره شکست خوردند. دشمن فرضی موجب رودرویی گروه‌های اجتماعی و شکاف می‌شود. نمی‌توان رقبا را حذف کرد باید با رقیب تعامل داشت، نمی‌شود رقیب را دشمن خواند.

وی تصریح کرد: سوابق گذشته همه‌ ما مشخص است و مشخص است انقلاب و جنگ روی دوش چه کسانی پیروز شد. باید از مشورت همه استفاده کرد. با سه نفر و 10 نفر نمی‌شود کشور را اداره کنیم. باید از همه اندیشه‌ها و نخبگان استفاده کنیم.

روحانی خاطرنشان کرد: همه نیاز به کمک دارند و باید از نظرات همه استفاده شود تا به سمت وحدت و یکپارچگی حرکت کنیم. ایام انتخابات را باید فرصت خوبی برای اتحاد و وحدت ملی دانست و به سمت آن حرکت کرد تا وحدت ملی موجب ایستادگی ما در برابر دشمنان خارجی شود.

رییس مرکز استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: در شرایط فعلی کشور باید با تدبیر عمل کنیم تا از تنش‌ها فاصله بگیریم؛ چون تنش‌ها به هیچ‌وجه نه به نفع اقتصاد کشور و نه به نفع هیچ جنبه و فعالیتی در کشور نیست.

به گزارش ایسنا روحانی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: نباید بهانه به دست دشمنان داد و با سخنان نسنجیده آن‌ها را تحریک کرد. باید با تدبیر بین منافع آمریکا و سایر کشورها فاصله بیاندازیم و از این امر استفاده‌ کامل را ببریم.

وی با بیان این‌که " از خانه‌ صنعت و معدن جوانان و شبکه خانواده‌های صنعت و معدن ایران برای برگزاری این جشنواره‌ ملی که به هدف تجلیل از تولیدکنندگان جوان تشکیل شده سپاسگذاری می‌کنم." ادامه داد: شرایط امروز جهان برای آن‌که ما به عنوان کشوری پیشرفته و توسعه‌یافته باشیم بدون تحول در بخش صنعت کشور و به ویژه صنعت پیشرفته و بدون توجه به نسل جوان، توسعه امکانپذیر نخواهد بود. ما نیاز به جنبش نرم‌افزاری، توسعه‌ علم و دانش، توسعه‌ فن‌آوری به ویژه در فن‌آوری‌های پیشرفته داریم.

روحانی خاطرنشان کرد: توسعه در دنیای امروز بر مبنای منابع طبیعی، حجم سرمایه، حجم تجارت و یا حتی تجهیزات صنعتی نیست. معیار اصلی توسعه فن‌آوری پیشرفته مدیریت قوی، تعداد دانش‌آموختگان به مهارت و محققان یک کشور است. آن‌چه امروز کشور را توسعه‌یافته می‌کند میزان بهره‌گیری از فن‌آوری در فرآیند تولید و مدیریت قوی در ایجاد فرآیند تولید است.

رییس مرکز استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان این‌که " در امر جهانی شدن باید نقش منطقه‌یی کشورها را مدنظر قرار دهیم" تصریح کرد: در شرایط فعلی جهان باید چشم‌انداز آینده پیشرفت‌های فنی و تکنولوژی به ویژه در زمینه ارتباطات، میکروالکترونیک، نانوتکنولوژی و فن‌آوری‌های پیشرفته‌ روز که تحولات گسترده‌ای را در عرصه‌های مختلف جامعه بوجود آورده‌اند به ویژه فن‌آوری ارتباطات که توانسته جهان را به یکدیگر متصل کند، توجه داشته باشیم. بی‌تردید این اتصال باعث می‌شود کشورهای مختلف در جریان تاثیرپذیری از تحولات جهانی‌سازی در تمامی زمینه‌ها قرار بگیرند. به همین دلیل امروز همه کشورها نگران هویت ملی و ارزش‌های ملی خود هستند که مبادا با گسترش این ارتباطات مورد خدشه قرار بگیرد.

روحانی معرفت و دانایی را اصلی‌ترین منبع برای قدرت ملی دانست و اظهار کرد: افزایش دانایی است که به ما می‌گوید چگونه از مواد خام، نیروی کار، سرمایه و جابجایی سرمایه به درستی استفاده کنیم. دانش و معرفت منبع اصلی اقتصاد پیشرفته دنیای امروز و بهترین و قابل اعتمادترین مولفه برای ساخت قدرت ملی است.

وی با اشاره به این‌که باید در کنار تکنولوژی‌های پیشرفته به موضوع جهانی شدن نیز توجه داشته باشیم، تصریح کرد: موضوع جهانی شدن به عنوان فرآیند و پروژه امروز جهان است که به عنوان یک واقعیت باید بپذیریم. اگر بگوییم جهانی شدن حقیقت نیست ولی واقعیت است که در بسیاری از عرصه‌های جامعه‌ بشری منجر به تغییرات بسیاری شده است.

وی خاطرنشان کرد: یکی از جلوه‌های اصلی جهانی شدن نیل جهان به یک نظام واحد اقتصادی است که این مساله گرایشات فراوانی را در مناسبات بین‌المللی و حرکت سرمایه خواهد داشت. سرمایه به عنوان یک قدرت و مولفه در حال سیر و حرکت به سمت ثبات در کشور خواهد بود.

روحانی با تاکید بر این‌که " ما باید مزیت‌ها و زمینه‌های رقابت‌ها را بوجود آوریم" خاطرنشان کرد: با ایجاد زمینه‌های رقابت می‌توان سرمایه را جذب کرد و مشارکت گسترده‌ای در جهان داشت. البته گروه‌بندی‌های منطقه نیز در نحوه حضور ما در جهانی شدن نقش فراوانی دارند.

رییس مرکز استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: آن‌ها که توانسته‌اند در منطقه خود شکل‌گیری خاصی بوجود آورند و هم‌گرایی منطقه‌یی و بازار مشترک منطقه‌یی ایجاد کنند، آمادگی بیشتری برای حضور در جهانی شدن را دارند و می‌توانند با قدرت بیشتری حضور پیدا کنند. مخصوصا در منطقه خاورمیانه که یک منطقه‌ ویژه و بااهمیت است. ایران که از یک سمت به سوی خلیج فارس و از سمت دیگر به سوی دریای خزر است دارای منابع نفتی بسیاری است که می‌توان از این منابع به خوبی استفاده کرد.

وی با تاکید بر این‌که "جهان امروز نیازمند انرژی است" تصریح کرد: تامین انرژی یک اصل مهم در اقتصاد امروز است و ابرنفت‌های امروز در منطقه‌ ما هستند و در دهه‌های آینده اگر صادرات نفت کشورهای بسیاری متوقف شود ولی ابرنفت‌هایی که در منطقه‌ ما حضور دارند مانند عربستان، کویت، قطر و ایران نفت صادر خواهند کرد.

رییس مرکز استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: ایران با داشتن 11 درصد ذخایر ثابت‌شده‌ نفت نسبت به جهان و 15 درصد ذخایر گاز نقش بسیار ارزشمندی در منطقه و جهان ایفا می‌کنند. هم‌چنین ایران در طول تاریخ در مسیر مبادلات اقتصادی، فرهنگی و فکری بوده است به همین جهت از حساس‌ترین مناطق استراتژیک به شمار می‌رفته است ولی همواره قدرت‌های بزرگ با ایجاد آشوب در این منطقه مانع از ایجاد یک تفاهم کامل در منطقه‌ خاورمیانه شدند و مجال تفکر صاحبان اصلی این ثروت را در سایه‌ تهدیدات دائمی سلب کردند.

روحانی اظهار کرد: جمعیت کشور ما تا دو دهه‌ آینده حدود 100 میلیون نفر خواهد شد و با توجه به پیشینه تمدنی و فرهنگی و با حضور انسان‌های مومن و ذخایر غنی موقعیت ممتاز ژئوپلتیک و استراتژیک و اعتبار فوق‌العاده‌ای را در سطح جهان کسب خواهد کرد. البته استفاده از این پتانسیل در گرو اتخاذ یک خط و مشی سنجیده متناسب با مقتضیات زمان برای ایجاد یک توسعه‌ پایدار است.

روحانی تصریح کرد: با توجه به جمعیت جوان ایران، 2 میلیون دانشجو، 17 میلیون دانش‌آموز و بسیاری از اساتید و فرهیختگان ما یک کانون انرژی قوی برای توسعه در اختیار داریم البته هدایت، تدبیر و مدیریت مدیران ارشد نظام نقش اصلی در استفاده‌ درست از این کانون انرژی ایفا خواهد کرد.

رییس مرکز استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: پس از جنگ جهانی دوم کارشناسان توسعه به این نتیجه رسیدند که کشورهایی می‌توانند به توسعه دست پیدا کنند که در آموزش نسل جوان سرمایه‌گذاری بیشتری داشته باشند و چون 70 درصد کشور ما نسل جوان هستند می‌توان این جوانان را به عنوان موتور توسعه نام برد ولی باید آموزش‌های مناسب را به این جوانان بدهیم.

روحانی با بیان این‌که " متاسفانه امروز برای رسیدن به توسعه با موانعی روبرو هستیم" خاطرنشان کرد: بسیاری از این موانع برای صاحب‌نظران نگران‌کننده است. ما امروز زمان زیادی برای تصمیم‌گیری نداریم و وقت تنگ است. امروز در یک میدان مسابقه حضور داریم و نمی‌توانیم لنگ لنگان حرکت کنیم و ببینیم تا کی به مقصد خواهیم رسید. برای سعی و خطا فرصتی نداریم تا ببینیم می‌توان از چه شیوه‌ای استفاده کرد. وقت آن‌قدر تنگ است که نه فردا بلکه امروز هم دیر شده است.

روحانی "عدم توجه به پیوستگی و وابستگی مولفه‌های اصلی توسعه" را اولین موانع توسعه دانست و تصریح کرد: توسعه اقتصادی بدون توسعه‌ سیاسی اگر امکانپذیر هم باشد پایدار نخواهد بود. اگر مردم در صحنه‌ انتخابات حضور فعال نداشته باشند و احزاب در معرفی شایسته‌ترین افراد موفق نباشند نتیجه آن حضور یک گروه کم تجربه در مدیریت کشور است که ما شاهد ظهور طرح‌های جدیدی خواهیم بود و باز ما را به همان سمت کسب تجربه سوق می‌دهد.

رییس مرکز استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان این‌که " قوی‌ترین مدیران را تنها از راه انتخاب می‌توان وارد صحنه‌ مدیریت کرد" تصریح کرد: آن‌هایی که در برخی از انتخابات‌ها به دلایل واهی کنار می‌کشند و می‌گویند اگر ما هم بیاییم هیچ اتفاقی نمی‌افتد و یا این‌که به نام تحریم خود را کنار می‌کشند امروز باید تاوان آن را پرداخت کنند.

به گزارش ایسنا رییس مرکز استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام هم‌چنین در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این‌که " توسعه اقتصادی بدون توجه به توسعه اقتصادی امکانپذیر نیست" تصریح کرد: توسعه سیاسی تضمین‌کننده ادامه راه توسعه اقتصادی است و توسعه اقتصادی بدون توسعه فرهنگی امکانپذیر نیست. ما بدون آموزش و تحقیق نمی‌توانیم در فن‌آوری‌های مختلف پیشرفتی داشته باشیم و در رقابت‌های عمومی شرکت کنیم.

روحانی با تاکید بر توجه توسعه‌ فرهنگ عمومی خاطرنشان کرد: وقتی بگوییم سرمایه‌دار زالو صفت است، دزد است و خون مردم را می‌آشامد دیگر نمی‌توانیم به او احترام بگذاریم و انتظار داشته باشیم تا سرمایه از کشور خارج نشود. باید برای سرمایه و سرمایه‌داران امنیت ایجاد کنیم. چطور سرمایه‌داری در جامعه دارای ارزش و احترام اجتماعی نباشد و سرمایه‌ خود را نگه دارد. امروز ما به فرهنگ کار، وجدان کاری، احترام به تلاش نیاز داریم. اگر کشور را با مالیات می‌خواهیم اداره کنیم باید ببینیم از چه منبعی می‌توانیم مالیات را تامین کنیم اما وقتی نمی‌توانیم از مالیات استفاده کنیم به سراغ نفت می‌رویم.

وی با بیان این‌که " سوال این‌جاست، آیا می‌توان بدون امنیت کامل به توسعه اقتصادی دست یافت و راه توسعه را طی کرد" گفت: ما امروز نیازمند مولفه‌های اصلی برای رشد و توسعه و برای رسیدن به این مولفه‌ها نیازمند توسعه‌ اقتصادی، فرهنگی و ایجاد امنیت هستیم تا رشد داشته باشیم.

روحانی "عدم اجماع نخبگان و مسوولان" را مانع دوم توسعه دانست و تصریح کرد: هنوز در کشور ما بحث بر روی این است که آیا باید توسعه را مدنظر قرار دهیم یا عدالت را؟ توسعه پایه است یا قدرت؟ تا این مشکل حل نشود نمی‌توانیم در اتوبان توسعه قرار بگیریم. اگر اصل قدرت است باید به سمت قدرت حرکت کنیم اما اگر اصل توسعه است باید اول به سمت توسعه برویم که یکی از میوه‌های توسعه قدرت است.

وی ادامه داد: در کنار توسعه، سرمایه، قدرت اقتصادی، قدرت سیاسی، فن‌آوری و قدرت را خواهیم داشت و اگر این اولویت‌ها مشخص نشود به طور قطع ما دچار مشکل خواهیم بود. باید ببینیم عدالت اولویت است یا ثمره‌ توسعه است؟ عدالت بر پایه‌ توسعه امکانپذیر است یا توسعه بر پایه‌ عدالت؟

رییس مرکز استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد: ما توسعه‌ای با نگاه به قدرت و با هدف دستیابی به عدالت می‌خواهیم اما اگر همواره در خصوص اولویت‌ها بحث کنیم عقب خواهیم ماند؛ کمااین‌که این سال‌ها عقب مانده‌ایم.

روحانی تصریح کرد: متاسفانه هر طرحی برای کشور می‌آید پس از مدتی تبدیل به شعار می‌شود. چشم‌انداز 20 ساله چه شد؟ آن چشم‌اندازی که کارشناسان مدت‌ها بر روی آن کار کرده بودند، مجمع تشخیص مصلحت نظام کار کارشناسی بر روی آن انجام داده بود و مقام معظم رهبری با اصلاح، آن را تایید کرده بودند امروز کجاست و چه شده است؟ بر اساس چشم‌انداز ایران کشوری توسعه‌یافته با جایگاه اول اقتصادی، علمی و فن‌آوری در منطقه و الهام‌بخش در جهان اسلام است و باید تعامل سازنده‌ای در روابط بین‌المللی داشته باشد، آیا ما در این چارچوب عمل کردیم؟ چرا چشم‌انداز دنبال نمی‌شود و از آن فاصله گرفته‌ایم؟‌ همه آمار و ارقام نشان می‌دهد که ما فاصله گرفته‌ایم. اولین معیار چشم‌انداز این بود که رشد اقتصادی 8 درصد باشد و دومین معیار ما مقایسه‌ ما با کشورهای همسایه بوده است که اگر یک مقایسه کنیم، می‌بینیم در این جهت قدم برنداشته‌ایم. مگر می‌شود با گفتمان اتهام، شعار و خرافه‌گرایی به چشم‌انداز برسیم.

رییس مرکز استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: دستیابی به چشم‌انداز برنامه‌ریزی و استفاده از کارشناس می‌خواهد. می‌ترسم اصل 44 قانون اساسی هم به سرنوشت همان چشم‌انداز گرفتار شود.

وی نفت را مانع دیگر توسعه دانست و خاطرنشان کرد: قیمت نفت که باید قدرت و وسیله‌ توسعه و موتور محرک ما باشد ولی امروز به ضرر ما شده است. متاسفانه چه قیمت نفت پایین بیاید و چه بالا برود برای ما مشکل‌ساز است. برخی فکر می‌کنند که امروز قیمت نفت 100 دلار است، تا چند وقت دیگر این قیمت به 200 دلار می‌رسد. درست است که قیمت 100 دلار برای ما یک استثناء است ولی نباید فراموش کنیم پس از پیروزی انقلاب، نفت 40 دلار شد که پس از مدتی حتی به 7 دلار هم پایین آمد اما امروز که قیمت نفت 100 دلار است باید از این فرصت استثنایی استفاده شود.

روحانی با تاکید بر این‌که " نفت باید به یک کالای سرمایه‌گذاری تبدیل شود" خاطرنشان کرد: امروز متاسفانه اتکاء ما به نفت بیشتر شده است. حتی بخشی از هزینه‌های جاری از پول نفت استفاده شده است. ما دلار نفت را به بانک مرکزی فروختیم و به جای آن پول در جامعه تزریق کردیم به طوری‌که در دو سال گذشته نقدینگی ایران دو برابر تاریخ پول ایران شد و این به معنای تورم، بدبختی و فشار بر جامعه است.

رییس مرکز استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام تصریح کرد: متاسفانه به جای این‌که نفت موجب شود تا ما آینده بهتری را برای خود تضمین کنیم امروز نگران حجم واردات هستیم که نکند به 50 میلیارد برسد. دیدید بر صنعت شکر در سایه دلار نفتی چه آمد، شکر را در حجم باورنکردنی وارد کردیم و تمام کشتکاران نیشکر ما دچار مشکل شدند. نگذاریم این مساله بر سر باغداران و هم‌چنین سایر تولیدکنندگان و سرمایه‌گذاران بیاید.

روحانی خاطرنشان کرد: نفت که باید موجب تحول در کشور ما می‌شد در دو سال گذشته موجب شد تا رتبه‌بندی ما از نظر سهولت در کسب و کار پایین بیاید. از نظر سهولت کسب و کار در سال 2005 رتبه ما 108 بود و در سال 2006، پنج رتبه پایین آمدیم و در سال 2007 متاسفانه رتبه ما به 119 رسید یعنی در دو سال گذشته 11 رتبه پایین آمده‌ایم.

وی افزود: در زمینه جذابی سرمایه‌گذاری آمار نشان می‌دهد در میان 82 کشور ایران هشتادمین کشور است. این در حالی است که امارات در رتبه‌ بیست و سوم، قطر در رتبه‌ بیست و ششم، بحرین در رتبه‌ بیست و نهم، عربستان در رتبه چهل و هشتم، ترکیه در رتبه چهل و نهم، هند در رتبه‌ پنجاه و چهارم، کویت در رتبه پنجاه و پنجم و روسیه در رتبه شصت و یکم است و ایران در رتبه‌ هشتادم قرار دارد، حتی کشورهایی مانند پاکستان، آذربایجان، بنگلادش، نیجریه از ما جلوتر هستند که نشان می‌دهد اگر برنامه‌ریزی درست نباشد نفت گران هم منجی ما نیست.

انتهای پیام

کد خبر: 8608-17738
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد