آرمین تحلیل کرد: تشتت در تصمیمات و تبلیغات هستهای کشور
سخنگوی سازمان مجاهدین انقلاب با اشاره به تبلیغاتی که طی روزهای اخیر در داخل کشور نسبت به گزارش البرادعی صورت گرفت، اظهار داشت: تبلیغاتی که طی روزهای اخیر در داخل کشور صورت گرفته، متناسب با واقعیت این گزارش نیست.
آرمین در گفتوگو با سایت آفتاب اضافه کرد: در زمینه سیاستهای هستهای و همچنین در بخش سیاستهای تبلیغات هستهای در داخل کشور شاهد یک نوع تشتت هستیم.
وی استعفای «علی لاریجانی» دبیر سابق شورایعالی امنیت ملی و «عبدالرضا رحمانی فضلی»قائم مقام دبیر و معاون فرهنگی-اجتماعی و رسانهای شورایعالی امنیت ملی را در این چارچوب ارزیابی کرد.
به اعتقاد وی، «این استعفاها بیانگر وجود تشتت در سطح تصمیمگیران در مورد پرونده هستهای است و تبلیغات صورت گرفته در روزهای اخیر از یک سو و واکنش روزنامه کیهان از سوی دیگر نشان میدهد نه تنها در سطح مسئولان و تصمیمگیران بلکه در سطح تبلیغاتی هم دولت نهم گرفتار یک نوع تشتت و پراکندگی است و این یک نقطه نگران کننده است و بیانگر این است که پرونده هستهای ایران وارد شرایط حساسی شده است».
آرمین در ادامه با اشاره به تاکید کشورهای اروپایی و به ویژه آمریکا بر تعلیق غنیسازی اورانیوم در ایران و اصرار ایران بر ادامه غنیسازی اورانیوم و پیامدهای این مساله گفت: اصرار دو طرف بر این مساله وضعیت را به نقطه نگران کنندهای میرساند، نقطهای که هم اکنون بسیاری از احزاب، فعالان سیاسی و چهرههای شاخص نظام مانند هاشمی و خاتمی در مورد آن هشدار میدهند.
وی خاطرنشان کرد: ابراز نگرانی از مسیر طی شده یک نوع هشدار به نقطهای است که پرونده هستهای ایران به آن برسد، نقطهای که قطعا به نفع ایران نخواهد بود.
آرمین همچنین درباره گزارش «محمد البرادعی» مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی گفت که این گزارش حاوی نکات مثبتی در مورد فعالیتهای هستهای ایران بود و پارهای از ابهامات موجود در سابقه فعالیتهای هستهای ایران را مرتفع کرد، اما متقابلا نکات منفی متعددی در این گزارش وجود دارد.
این عضو ارشد سازمان مجاهدین انقلاب گفت: اگر به بندهایی که در پایان گزارش و در بخش حقوقی گزارش که به صورت جمعبندی شده و در چند بند بیان شده مراجعه کنیم، هیچ یک از این بندها جنبه مثبت ندارد و همگی یا کاملا منفی و یا مسایل هستهای ایران را همچنان در ابهام قرار میدهد.
وی با اشاره به نکات مثبت گزارش البرادعی تصریح کرد: با توجه به اینکه این گزارش در شرایطی منتشر شد که چه در داخل و چه در خارج از کشور گمانهزنیهایی در مورد احتمال حمله نظامی به ایران وجود داشت، این گزارش از نظر روانی و تبلیغاتی میتواند آثار مثبتی داشته باشد و فضای تند در مورد حمله نظامی را تا حدودی کاهش دهد و این موضوعی است که مسئولان کشور هم سعی کردهاند از آن بهرهبرداری کنند اما از نظر حقوقی هیچ تاثیری بر سرنوشت پرونده هستهای ایران ندارد.
وی با بیان اینکه «نکته مثبت گزارش البرادعی از نظر روانی و تبلیغاتی محصول اوج همکاری و همراهی بیسابقه دولت نهم با آژانس بینالمللی انرژی اتمی است»، اظهار داشت: همکاریهای ایران با آژانس در دولت نهم به حدی است که تاکنون در دوره روابط ایران و آژانس سابقه نداشته و دولت گذشته به هیچ وجه در این حد که تمامی اطلاعات را در اختیار آژانس قرار دهد نه همکاری داشته و نه مجاز به این حد از همکاری بود.
آرمین اضافه کرد: اگر در دولت خاتمی همکاری ایران با آژانس در حد نیمی از این همکاریها بود، قطعا وضعیت پرونده هستهای در حال حاضر متفاوت بود و به وضعیتی نمیرسیدیم که پرونده به شورای امنیت برود و قطعنامه صادر شود.
وی در ادامه با اشاره به نکات منفی گزارش البرادعی گفت: این گزارش نمیتواند مانع فرآیندی شود که براساس تصمیمات شورای امنیت سازمان ملل متحد در مورد پرونده هستهای ایران اتخاذ شده است. بنابراین، نمیتواند موجب منتفی شدن تحریمها و یا عدم صدور قطعنامه جدید علیه ایران شود.
نایب رییس کمیسیون امنیت ملی مجلس ششم تاکید کرد: تغییر شرایط و موقعیت پرونده هستهای ایران از ساز و کار و منطق خاص خود پیروی میکند و اساسا خروج پرونده هستهای ایران از شورای امنیت سازمان ملل متحد و یا عدم صدور قطعنامه جدید و یا توقف تحریمها علیه ایران صرفا مشروط به تعلیق غنیسازی اورانیوم است؛ چنانکه در گزارش البرادعی بر عدم تمکین ایران در برابر قطعنامه و خودداری ایران از تعلیق اشاره شده است.
وی با بیان اینکه «گزارش البرادعی در حدی نیست که بتواند موجب خروج پرونده هستهای ایران از شورای امنیت سازمان ملل متحد شود»، گفت: حتی اگر این گزارش درباره ابهامات فعالیتهای هستهای ایران هم کاملا مثبت بود، نمیتوانست چنین نقشی را ایفا کند.
آرمین خاطرنشان کرد: گزارش البرادعی برخلاف تبلیغاتی که این روزها صورت میگیرد بیانگر بستن پرونده و رفع ابهامات و مشکلات موجود در روابط ایران و آژانس نیست بلکه برعکس در گزارش تصریح شده که همکاری ایران با آژانس نسبت به گذشته کاهش یافته است.
وی گفت: در گزارش البرادعی تصریح شده که شرط تایید صلحآمیز بودن فعالیتهای هستهای ایران اجرای پروتکل الحاقی و انجام بازرسیهای دائمی آژانس است و نیز تاکید شده که آژانس در حال حاضر در شرایطی قرار ندارد که بتواند درباره صلحآمیز بودن فعالیتهای هستهای ایران نظر قطعی دهد.