KNToosi.in - همکلاســــی

وبلاگ گروهی دانشجویان ِ دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

KNToosi.in - همکلاســــی

وبلاگ گروهی دانشجویان ِ دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

دولت برای همراه کردن کامل ایسنا با خود، مدیرعامل آن را تغییر می

دولت برای همراه کردن کامل ایسنا با خود، مدیرعامل آن را تغییر می دهد 


همبستگی به نقل از یک منبع آگاه نوشت: دولت از عملکرد ایسنا راضی نیست و مدیر عامل جدید ایسنا بزودی معرفی می‌شود... احمدی معاون سابق فرهنگی جهاد دانشگاهی به عنوان یکی از گزینه‌های جدی جایگزینی حسن‌زاده مدیر عامل فعلی خبرگزاری ایسنا مطرح است.


خبرنامه امیرکبیر: پس از تعویض چندین باره مدیرعامل خبرگزاری ایسنا توسط دولت، شنیده ها حاکی از آن است که دولت قصد دارد تغییراتی گسترده در کادر مدیریت این خبرگزاری ایجاد نماید.

 

به گزارش خبرنامه امیرکبیر در هر بار تغییر مدیریت ایسنا رویکرد این خبرگزاری نسبت به اخبار دانشگاه ها و برخوردهای دولت با دانشجویان و فعالین مدنی با محدودیت بیشتری مواجه می شود.

 

سانسور شدید اخبار دانشجویان و همسویی اخیر این خبرگزاری با نگاه امنیتی به فعالیت های دانشجویی باعث شده که این خبرگزاری از سوی فعالین دانشجویی، دفتر تحکیم وحدت و انجمن های اسلامی دانشجویان مورد تحریم واقع شود.

 

نیروهای همسو با دولت از مدت ها پیش فشارهای فراوانی برای تغییر رویکرد ایسنا آغاز کرده بودند و به عنوان مثال از این که این خبرگزاری تکذیب مدیران مسئول نشریات جعلی دانشگاه امیرکبیر در خصوص دست داشتن در انتشار این نشریات را درج کرده بود، به شدت انتقاد می کردند.

 

شنیده ها حاکی از آن است که دولت احمدی نژاد قصد دارد در آخرین تغییراتی که قرار است در کادر مدیریت این خبرگزاری انجام دهد، ایسنا را مانند ایرنا تبدیل به مجیزگوی دولت نماید. در همین راستا امروز خبرگزاری ایسنا با درج اطلاعیه از ۳ انجمن اسلامی دانشجویی، عدم شرکت آن ها را در گردهمایی انجمن های اسلامی دانشجویان سراسر کشور مورد توجه قرار داده بود.

 

در همین راستا ناصر ایمانی، عضو شورای سردبیری روزنامه رسالت، در واکنش به بحث تغییر مدیرعامل خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) به علت نارضایتی دولت از عملکرد این خبرگزاری گفت: «اگرچه بنده نیز این اخبار را شنیده‌ام اما تصور می‌کنم که انتشار چنین شایعاتی با هدف فضاسازی‌های خاصی صورت می‌گیرد.»

 

وی در عین حال ابراز داشت: «نظام خبری هر کشوری باید مستقل باشد و هرگونه تلاش چه از جانب دولت چه از جانب بخش‌های دیگر برای جهت‌دهی اخبار به نفع خود، تملک نظام خبری و از بین بردن استقلال حرفه‌ای آن صحیح نیست.»

 

این روزنامه‌نگار اصولگرا خاطر نشان کرد: «اگرچه تغییر احتمالی مدیر عامل ایسنا به معنای دولتی شدن این خبرگزاری نیست اما اگر دولت قصد داشته باشد ایسنا را به خبرگزاری مشابه ایرنا تبدیل کند، به هیچ عنوان کاردرستی را انجام نداده‌ است.»

 

ایمانی درعین‌حال افزود: «مدیرعامل فعلی خبرگزاری ایسنا نیز در دولت نهم منصوب شده است اما این خبرگزاری دولتی نشد بنابراین نباید در این خصوص قضاوت زود هنگام کرد.»

 

همچنین سایت رجانیوز، وابسته به حامیان احمدی نژاد، در این رابطه نوشته است:

 

خبر برکناری مدیرعامل ایسنا در حالی در محافل رسانه ای، دست به دست می شود که برخی منابع از جایگزینی یکی از نیروهای کم تجربه جهاد دانشگاهی در رأس این پایگاه اطلاع رسانی، خبر می دهند.

 

به گزارش رجانیوز، اصرار رئیس جهاد دانشگاهی بر انتخاب مدیرعامل ایسنا از درون مجموعه جهاد دانشگاهی موجب شده که یکی از معاونین این نهاد به عنوان گزینه جانشین حسن زاده، مدیرعامل فعلی ایسنا مطرح شود.

 

به نظر می رسد انتصاب یک نیروی کم تجربه در حوزه رسانه به عنوان مدیرعامل ایسنا، شگرد برخی طیفهای ذی نفوذ به منظور ایجاد فضا برای بدنه و تکرار رویه سابق است اما در حالیکه تنها ۸ ماه از این اتفاق مشابه می گذرد، گویا دولت از این مسئله درس نگرفته و این کلاه گشاد دوباره به سر دولت خواهد رفت.

 

برخی فعالین رسانه ای معتقدند اداره ایسنا به دلیل تعدد نیروها با پیچیدگیهایی همراه است که افراد ناآشنا به حوزه رسانه، تنها برای تیزتر شدن تیغ رویکرد نادرست این خبرگزاری فرصت سازی می کنند چراکه تغییر مدیریت این خبرگزاری در فواصل کوتاه مدت و بکارگیری روش آزمون و خطای بی هدف، نه تنها به اصلاح رویه نمی انجامد بلکه برخی عناصر خط دهنده بیرونی را امیدوارتر و مطمئن تر می سازد.

 

این جابجایی در حالی صورت می گیرد که حمیدرضا حسن زاده، ۱۵ اسفند سال گذشته، جانشین مدیرعامل قبلی ایسنا شده بود. با این حال، عملکرد ضعیف وی و افزایش اخبار مرتبط با سیاه نمایی علیه جمهوری اسلامی و دولت، رئیس جهاد دانشگاهی را وادار به این جابجایی کرده است.

 

برخورد سوال برانگیز این خبرگزاری در جریان مسائلی همچون نشریات موهن دانشگاه امیرکبیر و پوشش اخبار برخی طیف های غیرقانونی منتسب به دانشجویان، موجب تحریم این خبرگزاری از سوی برخی تشکل ها و فعالین  دانشجویی اصولگرا شده است. همچنین در میان موارد مطروحه در آخرین گزارش کمیته حقوق بشر سازمان ملل علیه جمهوری اسلامی، بیش از ۷۰ درصد موارد مستند به اخبار ایسنا و ایلنا بوده است.

 

ایسنا پس از استعفای لاریجانی، خبر اساساً کذبی مبنی بر استعفای منوچهر متکی وزیر امور خارجه را به نقل از ۲ تن از نمایندگان مجلس به روی خروجی فرستاد که با واکنش تند این نمایندگان و تکذیب رئیس جمهور مواجه شد. وزرای علوم و بهداشت نیز طی هفته های اخیر به شدت از رویکرد ایسنا انتقاد کرده اند.

 

از سوی دیگر برخی اخبار نیز حاکیست بنا به مصوبه اخیر دولت که دستگاههای دولتی اجازه تأسیس خبرگزاری ندارند و خبرگزاریهای قبلی به استثنا ایرنا نیز یا منحل شده و یا به سایت خبری آن وزارتخانه یا سازمان تبدیل می شوند، ایسنا نیز به این سرنوشت دچار خواهد شد. این در حالیست که در صورت وقوع این اتفاق ناشیانه، مجموعه دولت که همواره از کمبود رسانه گلایه می کند، خود را از یک پتانسیل قابل اصلاح و استفاده محروم کرده است.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد