به نام خدا
بزرگترین ناقضین حقوق بشر در طول تاریخ دولت ها بوده اند اما در میان آنان دولت ایران آنچنان در این عرصه می تازد که گوئی نسبت به حیثیت و اعتبار بین المللی خود نیز بی اعتناست.
موج جدیدی از برخوردها با فعالان دانشجوئی و مدنی در عرصه اجتماعی و در راستای سرکوب هر چه بیشتر و حذف منتقدین بنام برانداز و تحدید هر چه بیشتر آزادی های آکادمیک و مدنی آغاز گردیده است. برخوردها و اقدامات وحشیانه ای که بنا به گفته مقدمه اعلامیه جهانی حقوق بشر، تحقیر ارزش های انسانی را در پی داشته و وجدان بشری را بر می آشوبد.
روند یاد شده اما از سوئی دیگر مهر تائیدی است بر دوگانگی گفتار و عمل حاکمیتی که رئیس جمهورش ادعای داشتن آزادترین کشور دنیا را دارد اما در کوتاهترین زمان ممکن بلندترین طومار نقض حقوق بشر را فراهم میاورد و از رعایت جزئی ترین و کوچکترین حقوق متهم استنکاف می ورزد.
علی عزیزی دانشجوی دانشگاه پلی تکنیک تهران و نایب دبیر و عضو شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت روز ۱۳ آبان ماه بطور غیر قانونی بازداشت شد. نیروهای امنیتی با یورش مسلحانه و فاقد پشتوانه قضائی به منزل پدری وی و با شکستن درب وارد شده و پس از تفتیش کامل منزل و بردن برخی از وسایل، وی را به نقطه نامعلومی انتقال دادند. نیروهای امنیتی در مسیر انتقال به زندان وی را مورد ضرب و شتم شدید قرار داده بگونه ای که او از ناحیه گردن و دست دچار آسیب جدی شده است. هم چنین او بهنگام ورود به دادگاه انقلاب مورد رفتارهای تحقیر آمیز و اهانت بار قاضی قرار می گیرد.
علی نیکونسبتی دیگر عضو شورای مرکزی دفتر تحکیم وحدت نیز روز پنج شنبه ۱۸ آبان ماه با یورش نیروهای امنیتی به منزلش به شیوه ای مشابه دستگیر و روانه بند امنیتی ۲۰۹ اوین شد.
از سوی دیگر پدرام رفعتی یکی دیگر از دانشجویان پلی تکنیک پس از احضاری غیر رسمی دفتر پیگیری های وزارت اطلاعات، توسط ماموران امنیتی بازداشت شد.
موارد فوق از جمله موارد سمبلیک نقض حقوق بشر است که از صدر تا ذیل، انواع نقض ها از نقض سیستماتیک موازین بین المللی تا نقض صریح قانون اساسی و مواردی از آئین دادرسی کیفری را در بر دارد. نفس یورش مسلحانه و دستگیری بدون توجیه دانشجویان و ایجاد رعب و وحشت برای دانشجویان و خانواده های آنان ناقض مسلم ماده ۳ اعلامیه جهانی مبنی بر آزادی و امنیت فرد و نقض ماده ۹ اعلامیه و بندهای ۱ تا ۴ ماده ۹ میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی مبنی بر بازداشت خودسرانه است. ضرب و شتم علی عزیزی در مسیر انتقال به زندان و و رفتارهای اهانت آمیز صورت گرفته با وی در جلوی دادگاه در مقابل دیدگان عموم، نقض ماده ۵ اعلامیه و ماده ۷ همان میثاق مبنی بر رفتار تحقیر آمیز بوده و یورش مسلحانه و ورود غیرقانونی به منزل آنان، نقض ماده ۱۲ پیرامون مداخله خودسرانه در زندگی خصوصی و خانوادگی و اقامتگاه شخصی فرد است. از سوئی دیگر اقدامات یاد شده مخدوش نمودن آشکار قانون اساسی ایران در مواد ۳۸ پیرامون عدم شکنجه و مکرراً نقض ماده ۳۹ مبنی بر عدم هتک حرمت و حیثیت فرد بازداشت شده و نقض ماده ۳۲ پیرامون لزوم تفهیم اتهام متهم ظرف ۲۴ ساعت پس از بازداشت و ارجاع پرونده اولیه به دادگاه صالحه است. باید اضافه نمود که نص صریح ماده ۳۷ قانون آئین دادرسی کیفری لزوم مستدل و موجه بودن کلیه قرارهای بازداشت را مورد اشاره قرار می دهد. فراتر از همه این مواد و بندها، اقدامات مذکور لطمه به روح اعلامیه جهانی حقوق بشر و قانون اساسی ایران یعنی کرامت و ارزش های انسانی است.
در این رابطه باید پرسید: آیا حاکمیت اولین و مهم ترین رکن حقوقی نظام یعنی قانون اساسی را لازم الاجرا نمی دانند؟! آیا آنان از یاد برده اند که به موجب ماده ۹ قانون مدنی از سال ۱۳۵۴ هجری شمسی موازین و تعهدات بین المللی دولت ایران، قانون تلقی شده و از این رو لازم الاجراست؟! و یا آنکه مفهوم تعهد را چیزی بیش از یک امضا نمی پندارند!!؟
کمیته حقوق بشر انجمن اسلامی دانشگاه پلی تکنیک تهران با توجه به اقدامات مسبوق به سابقه حاکمیت در زیر پا گذاردن بدیهی ترین حقوق اولیه متهمین و شکنجه و رفتار های وحشیانه و ظالمانه و غیر انسانی با آنان (همچون متهمین پرونده جعل نشریات دانشگاه پلی تکنیک) خواهان پایان دادن به بازداشت غیرقانونی و آزادی بی قید و شرط دانشجویان دربند است.
و در پایان ضمن یادآوری تعهدات مسلم دولت جمهوری اسلامی ایران در رعایت موازین و اسناد بین المللی و قانون اساسی بعنوان اصلی ترین رکن حقوقی کشور در مورد هرگونه رفتار غیرانسانی و آسیب و صدمه به سلامتی جسمی و روانی دانشجویان بازداشت شده و نقض حقوق اولیه آنان هشدار می دهد و اصول انسانی و اخلاقیات را نیز گواه می گیرد، اگر اذهان مخاطبانمان را با این مفاهیم نسبتی باشد و اگر کرامت و ارزش های بشری برایشان مفاهیمی غریب و نامانوس نباشد.
آبان ماه ۱۳۸۶
کمیته حقوق بشر انجمن اسلامی
دانشگاه صنعتی امیرکبیر
(پلی تکنیک تهران)
پویا جان ، آنقدر وبلاگ رو به روز نگاه داشتی که باعث شده به شدت با رسانه های دیگه بیگانه بشم !
چون با مطالعه ی وبلاگ در جریان امور جاری جامعه قرار میگیرم !
خسته نباشی
با درود و سپاس از لطف تو٬ امید به آنکه توانسته باشم وظیفه ی خود را به خوبی انجام داده باشم
پیمان فتاحی ۶ ماه در اوین . . .
با پیمان فناحی و نظرات او آشنا شوید