دردیداراعضای شورای مرکزی جامعه اسلامی دانشجویان با وزیرعلوم مطرح شد:
ورود بیرویه دانشجویان به دانشگاه پیام نور،نخبهپروری سیاسی، وضعیت فرهنگی دانشگاهها و...
خبرگزاری دانشجویان ایران - تهران
سرویس: سیاسی
دبیرتشکیلات جامعه اسلامی دانشجویان گفت: اعضای شورای مرکزی جامعهی اسلامی دانشجویان عصر شنبه در دیدار با وزیرعلوم و معاون فرهنگی وی انتقادات خود را نسبت به این وزارتخانه بیان کردند.
مصطفی قاسمی در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) در تشریح این جلسه گفت: یکی از موضوعات مطرح شده در این جلسه بحث دانشگاه پیام نور و ورود بی رویه دانشجویان به این دانشگاه بود که به عقیده ما موجب پایین آمدن قداست دانشگاه شده، ضمن این که به اندازه کافی اعضای هیات علمی نیز برای این دانشجویان وجود ندارد.
وی افزود: یکی از موضوعات دیگر کتابهایی بود که در دانشگاههای کشور تدریس میشود که بسیاری از آنها ترجمههایی هستند که در سالهای گذشته صورت گرفته و هم اکنون نیز تدریس میشود.
قاسمی یادآور شد: ما خواستیم که کتابهای ترجمه شده مورد بررسی قرار گرفته و به روز شوند.
وی با اشاره به اقدامات برخی از روسای دانشگاهها افزود: ما معتقدیم که برخی روسای دانشگاهها سخنان مسوولان کشور را در سطح یک کار تبلیغی کلی دیده و به آن میپردازند و به عنوان مثال در یک دانشگاه در رابطه با اتحاد ملی و انسجام اسلامی تنها جشنواره غذای ملی برگزار میکنیم.
دبیرتشکیلات جامعه اسلامی دانشجویان خاطرنشان کرد: ما این موضوع را مطرح کردیم که به نظر میرسد بین نگاه رهبری به دانشگاه با نگاه برخی روسای دانشگاهها و مسوولان فرهنگی تفاوت زیادی وجود دارد؛ به طوری که برخی مسوولان دانشگاه اعتماد زیادی به دانشجویان ندارند.
قاسمی خاطرنشان کرد: موضوع دیگر مورد طرح، زیربنای فعالیتها در دانشگاهها بود که به عقیده ما وزارت علوم بیشتر به اقدامات عمرانی پرداخته است و این در حالی است که دکتر زاهدی زمانی که میخواست از مجلس رای اعتماد بگیرد اعلام کرد که محور اصلی کارش فرهنگی است، اما به اعتقاد ما این وزارتخانه در این زمینه ضعیف عمل کرده است.
وی به نخبهپروری سیاسی نیز اشاره کرد و گفت: عزم وزارت علوم را بیشتر در این می بینیم که به نخبهپروری علمی بپردازند و چندان خبری از نخبهپروری سیاسی نیست.
به گفتهی قاسمی برخی روسای دانشگاهها سکون را با ثبات اشتباه گرفتهاند و فکر میکنند اگر موضوع و مطالبهای مطرح نمیشود نشان دهنده ثبات است و این خوب است؛ در حالی که اگر آب یک جا باشد میگندد.
دبیرتشکیلات جامعه اسلامی دانشجویان با اشاره به این که ISI محور و ملاک وزارت علوم برای ارتقای اساتید قرار گرفته است و با بیان این که مرکز ISI در آمریکا است، ابراز عقیده کرد که هماکنون نیز میبینیم که اساتید در حوزههای جدید قدم نمیگذارند و در حوزههایی که ISI میخواهد، قدم میزنند و شجاعت حضور در عرصههای دیگر را ندارند.
به گزارش ایسنا به گفته قاسمی موضوع مطرح شده دیگر در مورد نقشه جامع علمی کشور بود که از سوی اعضای شورای مرکزی جامعه اسلامی دانشجویان این سوال مطرح شد که کار به کجا رسیده و وزارت علوم در این زمینه چه کرده است.
دبیرتشکیلات جامعه اسلامی دانشجویان در خصوص اظهارات و پاسخ های وزیر علوم به مطالبات مطرح شده در این جلسه گفت: دکتر زاهدی اظهار کرد که فضای خرابی را تحویل گرفته که در آن نه از معاونت فرهنگی خبری بوده و نه چارت گذشته را قبول داشتهاند .
به گفتهی قاسمی وزیر علوم هم چنین ادامه داد: ما چند محور اصلی داریم که بحث فرهنگی در راس آن بوده و آموزش، پژوهش و فناوری در ردههای بعدی هستند.
قاسمی افزود: دکتر زاهدی ادامه داد که در دوره گذشته تشکلهایی وجود داشتند که سخنگوی تمام عیار یک حزب بودند.
به گزارش ایسنا، به گفته دبیرتشکیلات جامعه اسلامی دانشجویان، وزیر علوم هم چنین در این جلسه اعلام کرد که وزارت خانهای را تحویل گرفته که هیچ چارت مشخصی نداشته است. وی در خصوص اقدامات عمرانی این وزارتخانه در دانشگاهها نیز به سخنان مقام معظم رهبری اشاره کرد که گفتند ما نیازمند افزایش کمی دانشگاهها هستیم.
قاسمی ادامه داد: به گفتهی زاهدی در دو سال گذشته بودجه عمرانی وزارت علوم 2100 میلیارد تومان بوده که برابر کل بودجه عمرانی 8 سال دولت قبلی بوده است.
براساس این گزارش قاسمی، با اشاره به مطرح شدن نگرانی غفلت دانشگاه تربیت مدرس از هدف اصلیاش یعنی کادرسازی در این جلسه افزود: وزیرعلوم در این رابطه اظهار کرد که این دانشگاه از سال آینده به وظیفه اصلی خود یعنی کادرسازی برمیگردد.
به گفتهی قاسمی وزیر علوم در مورد رشد پژوهشی در وزارت علوم نیز به ISI اکتفا کرد و گفت که در سال جاری 8 هزار مقاله در ISI به ثبت رساندهایم که تاکنون هزار مقاله از مقالات کل سال گذشته بیشتر بوده است که این نتیجه بیشتر شدن بودجه پژوهشی در دانشگاهها است.
به گزارش ایسنا، براساس گفته قاسمی وزیر علوم در رابطه با سیاست گذاری های ISI اسلامی نیز گفت: ما IST را مطرح کردیم که در کنفرانس سران کشورهای اسلامی نیز تایید شده است. به گفته وزیر علوم رتبهبندی دانشگاههای کشورهای مسلمان نیز بر عهده ایران گذاشته شده است.
وی افزود: زاهدی در رابطه با نقشه علمی کشور با بیان این که متولی این کار وزارت علوم نیست، افزود: هم اکنون شورای عالی انقلاب فرهنگی به طور مستقیم این وظیفه را بر عهده دارد و البته بیشتر کار از سوی وزارت علوم صورت گرفته است.
قاسمی گفت: پرسش دیگری که از وزیر علوم مطرح شد در مورد رفتن به فضای بسته سیاسی در دانشگاهها و برخوردهای تند با گروههای مخالف بود که زاهدی در این زمینه تصریح کرد: هیچ کس نمیتواند موردی بیابد که ما خلاف قانون کار کرده باشیم.
وی ادامه داد: وزیر علوم در رابطه با دانشگاه های پیام نور نیز اظهار کرد که میخواهیم دانشگاه پیام نور را به دانشگاه مجازی در سطح مستضعفان جهان تبدیل کنیم و از این طریق فرهنگمان را انتقال دهیم.
وی یادآور شد: وزیر علوم اعلام کرد که دو هزار کارشناس ارشد در دانشگاه پیام نور استخدام خواهند شد که به ازای هر 250 دانشجوی پیام نور یک عضو هیات علمی وجود داشته باشد.
قاسمی خاطرنشان کرد: زاهدی در رابطه با روسای دانشگاهها نیز گفت که شایستهسالاری یکی از محورها بوده و روسایی به دانشگاهها آمدهاند که همسو با دولت بوده و گفتمان اصولگرایی را قبول داشته باشند.
به گفته قاسمی وزیر علوم با اشاره به این که تاکنون 1200 میلیارد تومان بودجه پژوهشی در وزارت علوم صرف شده است، گفت: در آیندهای نزدیک 1400 هزار میلیارد تومان دیگر نیز صرف برنامههای پژوهشی خواهد شد.
وی افزود: وزیر علوم در مورد کتابهای ترجمه شده نیز اظهار کرد که ترجمه نباید نشخوارکننده متون غربی باشد و این موضوع را ما در آییننامه جدید مطرح میکنیم.
دبیر تشکیلات جامعه اسلامی دانشجویان با بیان اینکه در بخش آخر از دکتر خرمشاد در رابطه با وضعیت فرهنگی دانشگاهها پرسش شد، ابراز عقیده کرد که مدیریت فرهنگی در دانشگاهها ضعیف است.
وی با بیان این که خرمشاد این موضوع را مربوط به دوره قبل دانست، گفت: معاون فرهنگی وزارت علوم خاطرنشان کرد که میخواهیم سرباز فرهنگ به دانشگاهها بیاوریم و همچنین در هر دانشکده معاون فرهنگی منصوب میشود.
قاسمی افزود: به گفتهی خرمشاد برخی از اساتید نیز مشاور فرهنگی در دانشگاه ها میشوند که در بحث حجاب به طور غیر مستقیم عمل میکنند.
به گزارش ایسنا، دبیر تشکیلات جامعه اسلامی دانشجویان گفت: در ادامه این نشست وزیر علوم درباره نخبهپروری سیاسی گفت: روی 300 واژه سیاسی کار کردهایم و تا آخر سال یک صد جلد کتاب در رابطه با مسایل سیاسی به چاپ میرسد.
دبیر تشکیلات جامعه اسلامی دانشجویان با بیان این که کارهای وزارت علوم قوی و مطالعه شده بوده است و می توان گفت در بلندمدت جواب می دهد، ابراز عقیده کرد: ما فکر میکنیم عزم راسخی در رابطه با پرداختن به نخبهپروری سیاسی در وزارت علوم وجود ندارد.
به اعتقاد وی مشکل اصلی دانشگاهها تنها این نیست که فضای سبز کم باشد.
وی یادآور شد که جلسه با وزارت علوم ، معاون فرهنگی وی و چند تن از مشاوران وزیر علوم حدود 4 ساعت به طول انجامید و وزیر علوم همچنین متولی کار فرهنگی در دانشگاهها را نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه عنوان کرد.
انتهای پیام