الهه کولایی: نقش زنان در توسعه کشورغیرقابل انکاراست
خبرگزاری دانشجویان ایران - تهران
سرویس: سیاسی
نشستی با عنوان "سهمیهبندی جنسیتی در دانشگاهها؛ تبعیض یا عدالت" با حضور الهه کولایی و فریده ماشینی، اعضای شورای مرکزی حزب مشارکت در دفتر مرکزی این حزب برگزار شد.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، الهه کولایی، عضو شورای مرکزی جبههی مشارکت ایران اسلامی با بیان این که هیچ تقدم و سبقتی در ورود دانشجویان دختر به دانشگاهها صورت نگرفته است، گفت: آنچه که افزایش یافته تعداد داوطلبان دختر برای ورود به دانشگاه بوده است و این موضوع باعث شده که به طور طبیعی تعداد پذیرفتهشدگان دختر نیز افزایش یابد.
کولایی همچنین به این موضوع نیز اشاره کرد که در 10 سال گذشته هر ساله تعداد دانشجویان دختر افزایش یافته است و گفت: این باعث شده که یک نوع نگرانی از نبودن عدالت و برهم خوردن تعادل بدون نگاه همه جانبه به مسأله به وجود آید که این موجب مطرح شدن اعمال سهمیهبندی جنسیتی علیه دختران شده است.
عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت ایران اسلامی با بیان اینکه شاهد این بودهایم که ارتباط بین بازار کار و تحصیلات از بین رفته است، یکی از عواملی که پسران کمتر به سمت شرکت در کنکور رفتهاند را ترجیح آنها برای ورود به بازار کار بدون تحصیل کردن عنوان کرد.
وی همچنین یادآور شد که ما در برخی رشتهها همچون پزشکی با افزایش تعداد دختران مواجهیم، اما در رشتههای دیگری همچون هنر و مهندسی چنین روندی اساسا به چشم نمیخورد.
کولایی این پرسش را مطرح کرد که اگر مسوولان و طراحان سهمیهبندی جنسیتی بازگشت به عقب و حذف زن از عرصهی اجتماعی را دنبال نمیکنند، پس چرا در موارد دیگری که پسران جلوتر هستند موضوع را پیگیری نمیکنند؟ و ابراز عقیده کرد که این نشان میدهد بحث عدالت مطرح نیست.
وی با بیان این عقیده که صورت مسأله نشان میدهد دغدغهای به نام عدالت و ایجاد تعادل وجود ندارد و آنچه مطرح میشود نشاندهندهی این است که تنها عرصهای که کمابیش با رقابت آزاد برای زنان فراهم شده و شرکت در آزمون دانشگاه بود از آنها گرفته شود، به این موضوع اشاره کرد که 62 درصد پذیرفتهشدگان دانشگاه دختران هستند و گفت: تقریبا همین آمار در تعداد شرکتکنندگان نیز به چشم میخورد.
عضو شورای مرکزی جبههی مشارکت ایران اسلامی تصریح کرد: در عینحال برخی آمارها نیز به طور کامل گویاست که در مقطع کارشناسی ارشد تعداد پسران تقریبا دو برابر دختران است یا در مقطع کاردانی تعداد دختران خیلی کمتر از پسران است.
وی اظهار عقیده کرد: اساس تلاش، برای محدود کردن فرصت حضور، تلاش و حرکت زنان در عرصهی عمومی است که دستاورد انقلاب بوده است.
کولایی با اشاره به قانون اساسی کشور مبنی بر وجود شرایط مساوی برای ایرانیان برای تحصیل بر اساس استعدادهایشان، ابراز عقیده کرد که با وجود تصویب قانون و کنوانسیونهای بینالمللی در کشور میبینیم که تصویب قانون یک مقوله است و اجرایی شدن آن یک مقولهی دیگر و در مرحلهی اجرا با مشکل روبرو میشویم.
وی همچنین به این موضوع نیز اشاره کرد که در دهههای گذشته زن را به عنوان موجودی مادون میشناختند که این نگرش البته تغییراتی کرده است.
کولایی خاطرنشان کرد: آن دیدگاهی که جهاد زن را شوهرداری خوب عنوان میکند، سعی میکند که با اشکال گوناگون این را به نتیجه برساند.
عضو شورای مرکزی جبههی مشارکت ایران اسلامی افزود: تحصیلات و نقش زن در توسعه نقش غیرقابل انکاری است و افزایش تعداد زنان برای ورود به دانشگاهها، در جهان چیز جدیدی نیست و در حال گسترش بوده است.
کولایی با بیان این عقیده که هیچگاه وقتی که زنان در مرحلهی پایینتر و در سطحی پایینتر قرار دارند مسألهی تعادل مطرح نمیشود، اما در جایی که زنان تا حدودی به نظر میرسد در سطح بالاتری قرار گرفتهاند مسألهی تعادل را مطرح میکنند، سهم زنان در بازار کار در کشور ما را نسبت به عربستان شرایط نازلترو نرخ بیکاری برای زنان را نگرانکننده خواند.
عضو شورای مرکزی جبههی مشارکت ایران اسلامی ابراز عقیده کرد: سهمیهبندی جنسیتی علیه دختران برای بردن زنان به خانهها و برجسته کردن نقش خانهداری زنان است که این موضوع در تقابل با آرمانهای انقلاب اسلامی قرار میگیرد که به زنان وعدهی حضور در عرصهی اجتماع با حفظ شأنشان را داده بود.
کولایی در پایان این اقدام را ناقض حقوق اساسی زنان و علیه توسعه دانست و سهمیهبندی را تبعیضی ناروا علیه دختران بدون توجه به ریشهها خواند.
انتهای پیام