حسین مرعشی:
به یک جبهه فراگیر میاندیشیم
امیدواریم خاتمی برای حضور در انتخابات قانع شود
برای اجرای الکترونیکی انتخابات، دیر هم شده است
خبرگزاری دانشجویان ایران - تهران
سرویس: سیاسی
سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی با اعتقاد به اینکه سیدمحمد خاتمی تا کنون کاندیداتوری خود را برای انتخابات مجلس هشتم رد نکرده است، گفت: تصور ما این است که در شرایط امروز کشور وظیفهای بر خاتمی است که باید در انتخابات مجلس هشتم وارد شود کند.
« حسین مرعشی» در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، با تبیین مسائل روز سیاسی کشور، دربارهی مباحثی که مبنی بر کاندیداتوری سیدمحمد خاتمی بیان میشود، افزود: سید محمد خاتمی آبرویی دارد که ناشی از رأی و محبت مردم به ایشان است؛ از این رو ایشان باید این سرمایه را در چنین شرایطی برای کمک به کشور به کار بگیرد.
قائم مقام ستاد ائتلاف اصلاحطلبان در عین حال افزود: البته اگر آقای خاتمی تشخیص دهد نباید در انتخابات مجلس هشتم کاندیدا شود، ما به تشخیص ایشان احترام میگذاریم؛ اما امیدواریم که تا فرصت باقی مانده، برای حضور در این صحنه قانع شود.
وی در واکنش به برخی اظهارنظرها مبنی بر اینکه خاتمی تنها در صورتی که در مسند ریاست مجلس قرار بگیرد، باید در این عرصه حاضر شود نیز گفت: ما معتقدیم شخصی مثل خاتمی که به دموکراسی و جابهجایی قدرت با رأی مردم به عنوان یک راهکار بنیادی اعتقاد دارد، اگر ضرورت ایجاب کند در این عرصه حاضر میشود و به دلیل اینکه ممکن است رییس مجلس نشود، امکان ندارد که نیاید.
مرعشی اظهار داشت: خاتمی بهتر از این فکر میکند که بخواهد حضور خود را در عرصهی انتخابات مجلس هشتم مشروط کند؛ ایشان قطعا تنها ضرورت کشور را مد نظر قرار میدهد.
سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی همچنین دربارهی نقشآفرینی هاشمی رفسنجانی در انتخابات مجلس هشتم، گفت: آنچه برای آقای هاشمی رفسنجانی به عنوان یکی از ارکان نظام، اصل است، پایداری جمهوری اسلامی و حرکت به سمت یک شرایط باثبات است.
قائممقام ستاد ائتلاف اصلاحطلبان، افزود: هاشمی رفسنجانی از برگزاری یک انتخابات بدون مسأله و رقابتی که مردم در آن قدرت انتخاب داشته باشند و نقشآفرینی کنند، دفاع میکند که این برای اصلاحطلبان و اصولگرایان امکان و فرصت خوبی را ایجاد میکند.
مرعشی نقش هاشمی را در انتخابات مجلس هشتم در سه سطح توصیف کرد و گفت: تشویق و ترغیب شخصیتهای مؤثر کشور برای حضور در انتخابات اولین نقش ایشان است و آقای هاشمی همواره توصیه کردهاند کسانی که شرایط اجتماعی مناسب و محبوبیت دارند، در انتخابات فعال باشند.
سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی توصیهی هاشمی رفسنجانی به جناحها و گروهها برای مطرحکردن شخصیتهای متعادل و در پیش گرفتن سیاستهای اعتدالی که به همبستگی ملی و پایان برخی دغدغههای بیحاصل کمک میکند، را نقش دوم وی در انتخابات عنوان و خاطرنشان کرد: ایشان در سطح رایزنی با ارکان و مدیران عالی نظام از این سیاست که باید انتخابات باشکوهی با شرایط مناسب برگزار شود و به شخصیتها و نیروهای مختلف که با سلایق متفاوتی در انتخابات شرکت میکنند فرصت داد، همواره حمایت کرده و از این پس نیز خواهند کرد.
مرعشی همچنین دربارهی نقش کروبی و خاتمی در انتخابات، گفت: مهدی کروبی دبیرکل یک حزب است که در انتخابات نقشآفرینی میکند و خاتمی نیز مدافع ائتلاف اصلاحطلبان و نانوشته رهبر این ائتلاف است.
سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به فعالیت این حزب در مقاطع مختلف و به ویژه این مقطع، خاطرنشان کرد: حزب کارگزاران در شرایط مختلف کشور و رفت و برگشتهایی که در فضای سیاسی وجود داشته، همواره روی مواضع خود ایستادگی کرده است.
مرعشی با بیان اینکه امروز نیز حجم مراجعات و تماسهایی که از اقشار مختلف به ما میرسد نشان میدهد گرایش به سمت کارگزاران به طور چشمگیری افزایش یافته است، گفت: البته به همین تناسب آمادگی درون حزب کارگزاران برای گسترش سازمان وجود ندارد و امروز دچار یک چنین پارادوکسی هستیم.
این عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی افزود: البته ما نمیتوانیم متناسب با این گرایش عمومی، سازمان خود را توسعه دهیم و حرکت کنیم که یکی از دلایل این امر مسائل داخلی حزب است اما نکتهی اساسیتر این است که امروز جمعبندی ما این نیست که توسعه احزاب موجود راه حل مناسب سیاسی کشور است.
وی افزود: ما معتقدیم گاهی اوقات تقویت احزاب باعث شکنندگی کار میشود. تشخیص ما در حزب کارگزاران این است که باید به یک جبههی رسمی فراگیر از همهی گروههای اصلاحطلب فکر کرد.
قائممقام ستاد ائتلاف اصلاحطلبان تأکید کرد: در حزب کارگزاران سازندگی امروز عمدهی وقت ما صرف بسترسازی برای این کار میشود؛ چرا که معتقدیم صرف نظر از اینکه چه کسی عضو چه گروهی است، مخاطبان ما امروز در جامعه عمدتا مشترکند و از این رو ما نباید با علامتهای حزبی مخاطب را گیج و سردرگم کنیم.
مرعشی با تأکید بر اینکه ما به یک جبههی متحد فکر میکنیم که البته هنوز در همهی گروهها برای تشکیل آن آمادگی وجود ندارد، گفت: البته ما معتقدیم کار پروژهیی مثل ائتلاف در انتخابات مجلس هشتم زمینهی تشکیل این جبههی فراگیر را میسازد.
سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی در ادامه گفت: امروز بیش از آن که امکانات حزب کارگزاران در خدمت خود ائتلاف و فراهمکردن یک بستر باشد، برای ایجاد یک جبههی فراگیر رسمی است که میتواند نهایتا در درازمدت و در یک برنامهی 10 ساله به تشکیل یک حزب منجر شود.
مرعشی با بیان اینکه ما معتقدیم با احزاب متوسط و کوچک نمیتوان کشور را اداره کرد، اظهار داشت: اگر کشور بخواهد خوب اداره شود باید احزاب در مجلس حداقل 30 تا 40 درصد پارلمان را داشته باشند؛ اما هیچیک از احزاب فعلی کشور چنین ظرفیتی ندارند؛ اما قطعا یک جبهه چنین ظرفیتی را خواهد داشت؛ از این رو ما بیش از آنکه به حزب فکر کنیم به جبهه میاندیشیم.
سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به فهرست پیشنهادی این حزب به ستاد ائتلاف اصلاحطلبان به ایسنا گفت: در تهیهی فهرست پیشنهادی کارگزاران به ستاد ائتلاف جهتگیریهای کلی این ستاد لحاظ شده بود و این فهرست پیشنهادی با جهتگیریهای کلی ستاد ائتلاف اصلاحطلبان هماهنگ بود.
قائممقام ستاد ائتلاف اصلاحطلبان با اعتقاد به این که امروز هیچ خطری همگرایی اصلاحطلبان را تهدید نمیکند، ادامه داد: اصلاحطلبان تجربهی تلخی را از باب این کشمکشهای درونی دارند و امروز یک ذخیرهی بسیار خوب از متانت، خویشتنداری، تفاهم و همکاری مشترک در بین همهی گروههای این جریان وجود دارد.
مرعشی اضافه کرد: البته ممکن است تحرکات فردی محدودی وجود داشته باشد و جاهایی مثل صدا و سیما به لحاظ تبلیغاتی آنها را بزرگ کنند؛ وگرنه به طور واقعی ائتلاف کاملی بین اصلاحطلبان شکل گرفته که البته ممکن است مردم هنوز به اندازهای که این ائتلاف واقعی است، این مسأله را نپذیرفته باشند.
وی گفت: شاید هنوز جامعه احساس میکند که اختلافاتی بین اصلاحطلبان وجود دارد اما ائتلاف به ویژه در شهرستانها و استانها بسیار قوی شکل گرفته است.
قائممقام ستاد ائتلاف اصلاحطلبان دربارهی فعالیتهای مجزای برخی احزاب اصلاحطلب از جمله حزب اعتماد ملی نیز گفت: عمدهی فهرست حزب اعتماد ملی قطعا با فهرست ستاد ائتلاف مشترک است. اعتماد ملی تصمیم دارد با آرم خود در انتخابات شرکت کند که این حق یک حزب است و به معنی اختلاف و جدایی نیست.
مرعشی با تأکید بر اینکه در بسیاری از شهرستانها، فهرست همهی اصلاحطلبان یکی است، گفت: در تهران نیز این فهرستها بسیار به هم نزدیک هستند که ما امیدواریم کاملا مشترک شوند.
سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی در بخش دیگری از سخنانش در واکنش به برخی اظهارنظرها مبنی بر وجود افراطیگری در جریان اصلاحات، گفت: امروز در کشور افراطیگریهایی وجود دارد که همهی افراطهای قبلی در مقابل آن رنگ باخته است.
مرعشی با تأکید بر اینکه ما هیچ زمانی از دولت خاتمی موضع تند و افراطی را شاهد نبودیم، گفت: حتی در رویکردهای کلی مجلس ششم و مصوبات آن نمیتوان افراطیگری را اثبات کرد.
قائممقام ستاد ائتلاف اصلاحطلبان با تأکید بر اینکه در این ستاد ما معتقدیم باید اعتدال به کشور برگردد، گفت: برنامههای این ستاد برای مجلس هشتم در حال تدوین است که به زودی منتشر میشود.
سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی، با تأکید بر اینکه ما خواستار تشکیل مجلسی هستیم که تجربههای کشور و نظام را در درون خود داشته باشد، اضافه کرد: البته جناح اصولگرا هنوز به این گرایش جدی نرسیده که شخصیتهای مؤثری مثل آقایان ناطق نوری، ولایتی و یا لاریجانی را به میدان انتخابات بیاورد.
وی گفت: هنوز مشخص نیست جناح اصولگرا در چه سطحی میخواهد در انتخابات حاضر شود؛ اما توصیه ما این است که این جناح با ترکیبی بیاید که در صورت پیروزی، مجلسی تشکیل شود که بتواند باری را از دوش کشور و مردم بردارد.
قائممقام ستاد ائتلاف اصلاحطلبان در ادامهی سخنانش در ارزیابی از منتفیشدن برگزاری ریانهای انتخابات نیز گفت: در کشوری که رشد خوبی در صنعت کامپیوتر داشته و سطح بالایی از مردم با این پدیده و دنیای الکترونیک آشنا هستند، برای اجرای الکترونیکی انتخابات دیر هم شده است.
مرعشی گفت: ما معتقدیم شورای نگهبان باید در تصمیم خود تجدید نظر و این اقدام وزارت کشور را تأیید کند. وی ادامه داد: یکی از گامهای خوبی که دولت احمدینژاد برداشت، مکانیزه کردن انتخابات است؛ هرچند که در دولت گذشته هم قوهی اجرایی کشور چند بار قصد عملیاتیکردن این برنامه را داشت؛ اما همواره شورای نگهبان با آن مخالفت میکرد.
سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی گفت: در آن زمان برداشت ما این بود که شورای نگهبان نمیتواند به دولت اعتماد کند؛ اما امروز که اعتماد شورای نگهبان به دولت بالاست و جهتگیریهای آنها به لحاظ فکری و سیاسی یکی است، اگر نشود این کار را کرد، این اقدام بسیار عقب میافتد و حیف است که ما در ایران هنوز به سیستمهای نامطمئن دستی و متکی به اشخاص اکتفا کنیم.
قائممقام ستاد ائتلاف اصلاحطلبان در پایان سخنانش در گفتوگو با ایسنا، تأکید کرد که هر ایرادی که شورای نگهبان به مکانیزه برگزار شدن انتخابات میگیرد دولت باید در جهت رفع آن گام بردارد و کمک کند که این کار حتما انجام شود.
انتهای پیام