KNToosi.in - همکلاســــی

وبلاگ گروهی دانشجویان ِ دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

KNToosi.in - همکلاســــی

وبلاگ گروهی دانشجویان ِ دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

نامه مهدی کروبی به وزیر کشور

*نامه مهدی کروبی به وزیر کشور*
*باید ریشه حوادث اخیر بروجرد شناسایی و با متخلفان برخورد شود
*درایت مسوولین مانع ایجاد اختلاف و تحریک گروه‌هاوفرقه‌ها می‌شود


خبرگزاری دانشجویان ایران - تهران

 


سرویس: سیاسی

حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی کروبی در نامه‌ای به وزیر کشور با اشاره به حوادث اخیر در بروجرد و درگیری‌هایی که در ارتباط با دروایش گنابادی در این منطقه به وجود آمد، خواستار کشف ریشه و عوامل این حادثه و برخورد با متخلفان شده است.

‌به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، در این نامه خطاب به حجت‌الاسلام والمسلمین پورمحمدی، با ادای سلام و احترام آمده است:

همان‌گونه که مستحضرید سال 1386 سال اتحاد ملی و انسجام اسلامی است و این نام‌گذاری از طرف رهبر معظم به منظور تشویق علما و روحانیون، اندیشمندان، بزرگان و سیاسیون با گرایش‌های مختلف و اثرگذاران بر جامعه در جهت تلاش برای ایجاد وحدت و همدلی بیش از پیش بین همه اقوام، اقشار، مذاهب و فرق موجود در کشور حول منافع ملی و مبارزه با توطئه‌های استکبار جهانی، صورت گرفته است؛ لذا ابتدایی‌ترین اقدام برای تقویت و تحکیم وحدت و یکپارچگی ملت، رعایت حقوق اولیه‌ی شهروندی است که مورد توجه خاص دین اسلام و نیز همه‌ی جوامع انسانی و حکومت‌های مردمی است.

علی (ع) در این باب به مالک اشتر می‌فرماید:مالک! مردم دو دسته‌اند. یا برادر دینی تو هستند و یا همنوع تو و مثل تو در خلقت، پس باید رعایت حقوق همه را بنمایی.

این بیان حضرت از اصول اساسی اسلام عزیز است که امام خمینی (ره) با همه وجود بر آن سیره و سنت پای می‌فشرد تا جایی که وقتی در بولتن محرمانه اطلاعات، خبر تصرف مدرسه‌ای از هموطنان زرتشتی در یکی از شهرستان‌های یزد را خواندند، سریعا دستور برگرداندن مدرسه به هموطنان زرتشتی را صادر نمودند و با چنین عملی برخورد کردند. چگونه است که در شرایطی که ایران اسلامی ندای وحدت و انسجام اسلامی را برای جهان اسلام سر می‌دهد، در نقطه‌ی حساسی از ایران شاهد تفرقه‌افکنی در بین مردم هستیم؟

اخیرا در شهرستان بروجرد شاهد ایجاد غائله بین برادران متدین و ساده‌اندیش با دراویش آن شهرستان بودیم که به صدمه خوردن و مجروح شدن تعداد زیادی از طرفین و بازداشت عده‌ی زیادی از دراویش و انتقال آنها به خرم‌آباد و نگرانی و اضطراب خانم‌ها و ویران شدن حسینیه منجر گردید؛ غائله‌ای که می‌توانست با کم‌توجهی نیروهای متدین و شیطنت عوامل خودفروخته و با تحریک هموطنان درویش و متصوفه در نقاط دیگر کشور غائله ایجاد کند و مشکلی بر مشکلات کشور بیفزاید.

متذکر می‌شود اینجانب نسبت به رعایت حقوق اولیه‌ی شهروندان و حفظ امنیت و جان و مال مردم که وظیفه‌ی اولیه همه حکومت‌هاست و در قانون اساسی به رسمیت شناخته شده، حساسیت داشته و تذکر می‌دهم و این به معنی دفاع از اندیشه یا تفکر خاصی نیست.

ایجاد غائله بروجرد بسیار مایه تاسف و تاثر گردید، سوال این است که تخریب حسینیه دراویش در بروجرد و تحریک احساسات کسانی که مکرر وفاداری خود را به جمهوری اسلامی اعلام نموده‌اند و به یگانگی خداوند اقرار و خود را مسلمان و شیعه می‌دانند، با چه انگیزه و هدفی صورت می‌پذیرد و چه کسانی در نهان به تحریک نیروهای مذهبی می‌پردازند؟

یادآوری این نکته ضروری است که شهرستان بروجرد شهری مذهبی و عالم‌خیز است. شخصیت‌های دینی هم‌چون آیت‌الله بحرالعلوم، حضرت آیت‌الله العظمی بروجردی و دانشمندانی همچو زرین‌کوب، دکتر شهیدی و شاعرانی همچو اوستا را پرورانده است و مردم شریف بروجرد در نهضت امام (ره) ایثار و از خودگذشتگی نشان داده‌اند و چه در بمباران‌های هوایی توسط ارتش بعث عراق و یا در حضور جوانان این شهر در جبهه‌های دفاع مقدس، ضمن تقدیم شهدای عزیز، در سختی‌ها صابر و مقاوم بوده‌اند.

کروبی افزوده است: بنده به جهت این‌که اهل لرستان هستم و به حساسیت‌های منطقه به خوبی آشنایی دارم و بدین جهت در اوایل انقلاب به حکم و فرمان حضرت امام (ره) برای رفع اختلافات پیش آمده به استان عزیمت نمودم و بر اساس شناخت عمیقی که از استان لرستان دارم، از ایجاد چنین حوادثی احساس خطر می‌نمایم و انتظار دارم ریشه و عوامل حوادث اخیر را کشف و با کسانی که کمترین حقوق شهروندی را رعایت نمی‌کنند و خارج از قانون و خودسرانه باعث چنین حوادثی می‌شوند، برخورد جدی نموده تا شاهد حوادث تلخ مشابهی در کشور نباشیم.

در همین جا با کلامی از امام (ره) مسوولیت سنگین حضرت‌عالی و دیگر مسوولان ذیربط را یادآوری می‌کنم که فرمودند: «به وزرای کشور در طول تاریخ آینده توصیه می‌کنم که در انتخابات استاندارها دقت کنند، اشخاص لایق، متدین، متعهد، عاقل و سازگار با مردم انتخاب نمایند، تا آرامش در کشور هر چه بیشتر حکمفرما باشد.»1.

دقت و درایت مسوولین محترم مانع ایجاد اختلاف و تحریک گروه‌ها و فرقه‌ها می‌شود و در نتیجه آرامش بر کشور حکمفرما خواهد شد که مهمترین نیاز و ضرورت جامعه است.

آیا ورود خودسرانه افراد به حریم قانون و تشخیص جرم و صدور حکم و اجرا توسط افراد غیرمسوول باعث حرج و مرج و ناامنی در کشور نمی‌شود و نباید با شدت با این‌گونه اعمال سلیقه‌ها برخورد کرد.

مسوولین این امر را در این حادثه به این سخن حضرت امام (ره) تذکر می‌دهم که فرمودند: «حقوق همه افراد چه برادرهای اهل سنت و چه برادرهای اهل تشیع و چه آن‌هایی که اقلیت مذهبی رسمی دارند. حقوق آن‌ها هم در قانون اساسی محلوظ شده است و هم اسلام برای همه آن‌ها حقوق قائل است و با عدل اسلامی رفتار می‌کند»2.

جنابعالی و حجت‌الاسلام‌والمسلمین جناب آقای محسنی اژه‌ای وزیر محترم اطلاعات و استاندار محترم را به یک نکته متذکر می‌شوم و آن این است که با همه توضیحاتی که در مورد شهر عالم‌خیز و اندیشمندپرور و شهیدداده بروجرد عرض کردم و جا دارد بیش از این از مردم فهیم این شهرستان گفته شود، لکن در دوران خفقان حکومت پهلوی که در زندان بودیم اکثر زندانیان بروجردی در آن زندان از نیروهای مارکسیستی بودند و این نشان‌دهنده فعالیت گسترده این گروه در شهر مذهبی و فرهنگی بروجرد بود لذا در اسفند 58 که به همراه ریاست مجلس وقت جناب آقای رفسنجانی و نمایندگان مجلس شهرهای لرستان به استان عزیمت کردیم، تنها شهری که در آن مشکل بوجود آمد شهر بروجرد بود.

هنگام ورود به شهر بروجرد این گروه مزاحمت‌هایی ایجاد کرده و شعارهای مختلفی می‌دادند و در خلال سخنرانی ایشان نیز مزاحمت‌هایی ایجاد کردند. لذا نگرانم که خدای ناکرده دست پنهان چنین افرادی در پشت حوادث اخیر باشد تا بدست افراد مخلص و ساده‌اندیش با جلوه دادن ناامنی در کشور بخواهند انتقام خویش را از جمهوری اسلامی و مردم شهیدپرور بگیرند.

حفظ امنیت، جان و مال مردم از ابتدایی‌ترین وظیفه حکومت است و رعایت قانون و مقررات حداقل توجه به فرمایشات حضرت امام خمینی(ره) و جلوگیری از قانون‌شکنی مهمترین وظیفه مسوولان محترم و عزیز ذی‌ربط می‌باشد. حکومت باید برای حفظ و تحکیم آرامش تلاش کند و از اقدامات نسنجیده‌ای که به برهم زدن جو آرام کشور کمک می‌کند، جلوگیری نماید.

حضرت امام خمینی (ره) مکرر به رعایت قانون و مقررات از طرف همه اقشار جامعه تاکید داشتند و رعایت قانون را سبب جلوگیری از ظلم و ستم می‌دانستند و حرکت‌های خودسرانه از ناحیه هرکس را عامل هرج و مرج و زد و خورد و . . . اعلام می‌کردند که در این‌جا به قسمتی از سخنان آن حضرت اشاره می‌نمایم که فرمودند: «کار اصلاحی هم باید روی آرامش باشد، نه این‌که هرکسی هر کاری دلش می‌خواهد بکند و بگوید که انقلابی هستیم، دیگر نه دادگستری و نه قوانین و نه قوانین شرعی و نه هیچ چیز دیگر در کار نیست، ما می‌خواهیم خودمان هر کاری دلمان می‌خواهد بکنیم. نه خیر، مساله این‌طور نیست. در هیچ حکومتی؛ در حکومت علی‌ابن ابی‌طالب هم این‌جور نبود که هرج و مرج باشد، هرکس هر کاری دلش خواست بکند، اگر یک کار خلاف می‌کرد حضرت امیر می‌آورد و حدش می‌زد. این‌طور مساله»3.

توفیق هرچه بیشتر جنابعالی و دیگر همکاران محترمتان را در انجام وظایف محوله از خداوند منان مسالت می‌نمایم.

*********

1-حکومت اسلامی و ولایت فقیه در اندیشه امام خمینی، دفتر تنظیم و نشر آثار امام، صفحه 521

2- همان کتاب صفحه 684

3- صحیفه امام خمینی، جلد 10،صفحه 478

انتهای پیام

کد خبر: 8608-15435
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد