درپی تایید طرح حذف کنکور؛
پورعباس: برگههای امتحانی باید ملی تصحیح شود
رقابت دانشآموزان از سال دوم آغاز میشود
تفاوتهای امکانات آموزشی مناطق باید برطرف شود
خبرگزاری دانشجویان ایران - تهران
سرویس: آموزشی
رییس سازمان سنجش آموزش کشور در پی تایید طرح حذف کنکور از سوی شورای نگهبان، خطاب به دانش آموزان اظهار کرد: رقابت برای پذیرش در دانشگاه از هم اکنون آغاز شده است، به عبارت دیگر دانش آموزان سال اول دبیرستان از هم اکنون باید به گونهای مطالعه کنند که با کسب نمرات مطلوب قبولی خود را در دانشگاه تضمین کنند و دانش آموزان دروس فعلی خود را جدی و رقابتی بدانند نه اینکه تنها در حد کسب مدرک دیپلم به آن نگاه کنند.
دکتر عبدالرسول پورعباس با حضور در غرفه ایسنا در چهاردهمین جشنواره و نمایشگاه بینالمللی مطبوعات و خبرگزاریها، با بیان اینکه طرح حذف کنکور به قانون تبدیل شده و قانون نیز باید اجرا شود، گفت: با این حال اجرای این طرح مشکل است، البته نه از نظر سازمان سنجش، بلکه از منظر وزارت آموزش و پرورش که در این میان مسئولیت بیشتری را بر عهده خواهد داشت.
وی افزود: بر اساس این طرح و از سال 90، سازمان سنجش مسئولیت ثبتنام، نمره کل سازی، انتخاب رشته و اعلام نتایج آزمون سراسری را بر عهده خواهد داشت.
رقابت برای ورود به دانشگاه از سال دوم دبیرستان آغاز میشود
امتحانات از سال آینده باید به صورت استاندارد و سراسری برگزار شود
رییس سازمان سنجش با تاکید بر اینکه از زمان اجرای این طرح داوطلبان براساس نمرات دبیرستان در دانشگاه پذیرش میشوند، اظهار کرد: دانشآموزان سال اول دبیرستان آگاه باشند که از سال 90 نمرات سالهای دوم، سوم و پیش دانشگاهی آنان ملاک پذیرش در دانشگاه خواهد بود. به عبارت دیگر رقابت برای پذیرش این دسته از داوطلبان در حال حاضر آغاز شده است.
وی با بیان اینکه براساس این طرح نمرات امتحانات سال دوم و پیشدانشگاهی داوطلبان به صورت نهایی و سراسری برگزار میشود، گفت: اگر سال 90، ملاک اجرای طرح حذف کنکور باشد، هم اکنون نیز برای برگزاری امتحانات نهایی و استاندارد در سال دوم و پیش دانشگاهی نیز دیر است، به عبارت دیگر این امتحانات باید از سال 87 به صورت نهایی و استاندارد و سراسری برگزار شود و اگر این اتفاق نیافتد اجرای آن از سال آینده دیر است.
وی افزود: در این حالت نمره سال دوم داوطلبان برای اعمال در پذیرش از سال 90 لحاظ نخواهد شد ضمن اینکه با وضعیت فعلی ، جمعیتی که در سال 90 دارای این نمره یعنی سوابق تحصیلی سال دوم خواهند بود 30 درصد خواهند شد.
پورعباس با بیان اینکه تعیین راهکارهای اجرایی این طرح به کمیته ساماندهی کنکور متشکل از وزرای علوم، بهداشت، آموزش و پرورش و روسای سازمان سنجش و دانشگاه آزاد اسلامی واگذار شده است، گفت: این کمیته از این پس باید تصمیمات پیچیده و سختی را اتخاذ کند.
شرایط جبران نمرات در طرح کنکور برای کلیه داوطلبان یکسان نیست
برگههای امتحانی باید به صورت ملی تصحیح شود
وی با اشاره به لزوم اندیشیدن راهی برای جبران نمرات داوطلبان، تصریح کرد: جبران سوابق تحصیلی مانند جبران آزمون نیست به عبارت دیگر شرایط جبران کنکور برای کلیه داوطلبان یکسان است ولی جبران نمرات در طرح کنکور اینگونه نیست چرا که پایه علمی داوطلبان هر سال بالاتر میرود و این مساله شرایط را نامتعادل میکند.
رییس سازمان سنجش با اشاره به مناطق یک، دو و سه آزمون سراسری، خاطرنشان کرد: این مناطق براساس برخورداری امکانات آموزشی لحاظ شدند، به عبارت دیگر سهمیه مناطق، اختلاف و تفاوت خدمات آموزشی را بین 20 تا 30 درصد پوشش میدهد این در حالیست که در حال حاضر امکانات آموزشی در کل کشور با همین تفاوت 20 درصدی توزیع نشده ست.
وی تاکید کرد: آموزش و پرورش از این پس باید نسبت به رفع اختلافات و تفاوتهای میان خدمات آموزشی مناطق مختلف کشور تلاش کند و همه این امکانات آموزشی را به نقطهای برساند که بین مناطق یک و 3 بیشتر از 20 درصد تفاوت وجود نداشته باشد و این 20 درصد تفاوت را باید توسط سهمیه مناطق جبران کرد.
پورعباس با بیان اینکه از این پس وزارت آموزش و پرورش باید به سمت برگزاری امتحانات استاندارد حرکت کند، تصریح کرد: آزمون استاندارد باید سراسری بوده و تصحیح آن نیز ملی باشد، همچنین دارای امنیت و سرعت بالایی باشد.
وی با بیان اینکه یک امتحان استاندارد باید از سختی سنی برخوردار باشد، تصریح کرد: سوالات باید به گونهای باشد تا نمرات حاصل از آن تفکیک پذیر باشد. به عبارت دیگر باید به سمت ایجاد یک امتحان استاندارد واقعی حرکت کرد.
وی با بیان اینکه شرایط این امتحان استاندارد توسط کمیته ساماندهی کنکور تعیین میشود، گفت: بحث استاندارد یک بحث نسبی است، به عنوان مثال تصحیح ملی برگههای امتحانی یکی از ملزومات برگزاری امتحانات استاندارد است. به عبارت دیگر برگههای امتحانی باید برای تصحیح به صورت ملی در کل کشور توزیع شود.
متناسب با هر رشته به دروس مختلف ضرایبی داده میشود
پورعباس با بیان اینکه در آینده به دروس مختلف ضرایبی داده میشود، گفت: به عبارت دیگر، متناسب با هر رشته ضرایب متفاوت به دروس امتحانی تعلق میگیرد.
وی با بیان اینکه در خصوص تاثیر سوابق تحصیلی، نمرات کلیه دروس عمومی و اختصاصی لحاظ خواهند شد، اظهار کرد: با این حال ضرایب متناسب با رشته انتخابی متغیر خواهد بود، به عبارت دیگر نمرات 10 درصد هر پایه در امر گزینش لحاظ خواهد شد.
وی خاطرنشان کرد: به محض ابلاغ این قانون، کمیته ساماندهی کنکور برای اتخاذ تصمیمات لازم تشکیل میشود.
وی خطاب به دانش آموزان اظهار کرد: در حال حاضر داوطلبان باید بدانند که رقابت برای پذیرش در دانشگاه از هم اکنون آغاز شده است، به عبارت دیگر دانش آموزان سال اول دبیرستان از هم اکنون باید به گونهای مطالعه کنند که با کسب نمرات مطلوب قبولی خود را در دانشگاه تضمین کنند.
همچنین دروس فعلی خود را جدی و رقابتی بدانند نه اینکه تنها در حد کسب مدرک دیپلم به آن نگاه کنند.
پورعباس با اشاره به داوطلبانی که دارای نمرات امتحانات نهایی و سراسری نیستند، گفت: در این رابطه ابهامات زیادی وجود دارد که رفع کلیه آنها به تصمیم گیری کمیته کنکور بستگی دارد.
رییس سازمان سنجش در خصوص فعالیتهای سازمان سنجش در سال 90، تصریح کرد: به جز مرحله برگزاری آزمون سراسری، سایر مباحث از جمله ثبت نام، انتخاب رشته و نمره کل سازی و اعلام نتایج جزو مسولیتهای سازمان سنجش خواهد بود، تنها نمرات خام برای استخراج نمره کل توسط آموزش و پرورش تهیه میشود.
انتهای پیام