رییس دانشگاه تهران:
اهتمام به پژوهش نباید به آموزش لطمه بزند
وام ارزی جهت تجهیز آزمایشگاهی به دانشگاه پرداخت میشود
خبرگزاری دانشجویان ایران - تهران
سرویس: آموزشی
رییس دانشگاه تهران با بیان اینکه دانشگاه تهران را به عنوان یک دانشگاه پژوهش محور می شناسیم، گفت: اهتمام به پژوهش نباید به آموزش لطمه بزند.
به گزارش سرویس صنفی آموزشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، آیت الله دکترعمید زنجانی در جلسه شورای تحصیلات تکمیلی دانشگاه تهران رسالت دانشگاه را آموزش پژوهش محور و پژوهش آموزش محوربیان کرد و گفت: هیچ یک از دو بعد آموزش و پژوهش، نباید از اهمیت دیگری بکاهند وهمچنین باید تلاش کرد که آموزش را از آسیب حفظ کرد.
به گفته رییس دانشگاه تهران اگر به صورت کلان نگاه کنیم، آموزش در دانشگاه تهران حرف اول را می زند و دو سوم کار دانشگاه تهران آموزش است و یک سوم به همه معاونت های دیگر مربوط می شود، با وجود این حجم از کار توان لازم باید وجود داشته باشد و در این زمینه معاونان آموزشی وتحصیلات تکمیلی وظیفه سنگینی به عهده دارند و تقاضای من این است که ازهمه توان خود برای امر آموزش که حجیم ترین و مهم ترین کار دانشگاه است ،استفاده کنید.
وی نقش آموزش را در دستیابی دانشگاه تهران به رتبه های بالای بین المللی مهم بیان کرد وگفت: درمیان معاونت های مختلف دانشگاه، سنگین ترین وظیفه بردوش معاونت آموزشی است.
عمید زنجانی پژوهش را مبتنی بر آموزش خواهند و گفت: دانشگاه های موفق چه در داخل و چه در خارج، دانشگاه هایی هستند که از نظر آموزش قوی هستند و لاجرم از نظر پژوهش نیز قوی شده اند.
وی با اشاره به رقابت دانشگاه تهران در داخل وخارج و درجهان اسلام، گفت:با کوچکترین غفلت ما، ممکن است دانشگاه تهران درردیف دانشگاه های عادی قرارگیرد، پس باید تلاش کنیم تا از نظر بودجه، امکانات و توزیع عادلانه امکانات در ردیف دانشگاه های کوچک قرار نگیریم وهمه می دانیم که عدالت به معنای مساوات نیست. عدالت یعنی تقسیم اعتبارات به فراخور توان جذب اعتبارات .
رئیس دانشگاه تصریح کرد: برای اثبات اینکه دانشگاه تهران دانشگاه مادر، دانشگاه بزرگ و نماد آموزش عالی است، باید سطح آموزش را ارتقاء دهیم.
دانشگاه آمادگی گسترش رشته ها را دارد
آیت الله دکترعمید زنجانی با اشاره به آمادگی دانشگاه تهران جهت گسترش رشته ها، گفت:در حال حاضرامکان تعریف دهها رشته میان رشته ای از طریق دفتر گسترش آموزش عالی و ایجاد درس برای اعضای هیأت علمی و جود دارد و دانشکده هایی که تعداد واحدهای موظف آنها تکمیل نیست باید به فکر راه اندازی رشته های میان رشته ای باشند و باید در این زمینه تلاش کرد.
رییس دانشگاه تهران نسبت استاد به دانشجو را در دانشگاه یک به هجده تا یک به بیست بیان کرد وگفت: دربرخی از دانشگاهها این نسبت یک به پنجاه وحتی یک به دویست است واین در حالی است که درتعدادی از دانشکده ها ی دانشگاه تهران این نسبت یک به پنج است وهنوزهیچ دانشگاهی دارای این نسبت نیست.
وی با بیان اینکه باید درجهت افزایش کیفیت آموزش تلاش کرد، گفت: درحال حاضر معاونان آموزشی و تحصیلات تکمیلی پردیس ها و دانشکده های دانشگاه تهران ازمیان بهترین وبا سابقه ترین اعضای هیات علمی انتخاب شده اند واکثر این افراد دارای مرتبه دانشیاری به بالا هستند،درحالی که در دو دهه گذشته اینطور نبود.
وی کیفیت را در گرو نظارت بیان کرد و گفت: در خصوص ارزیابی کیفیت زحماتی کشیده شده و راه کارهای زیادی بررسی شده و همچنان تلاش می شود و در این زمینه معاون آموزشی می تواند به کلاس ها بروند و ارزیابی داشته باشند.
دکترعمید زنجانی گفت: جشنواره های آموزشی امر متداولی نیست اما پیشنهاد معاون آموزشی این است که ما جشنواره آموزشی همچون جشنواره پژوهشی داشته باشیم.
عمید زنجانی با اعلام اینکه اخیراً وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در مورد اعطای وام ارزی به دانشگاه تهران به منظور تجهیزات آزمایشگاهی موافقت نموده است افزود: همچنین وزارت متبوع در صدد تأمین منابع مالی برای تجهیزات پژوهشی دانشگاه ها می باشد.
وی درباره اختیارات مالی معاونان آموزشی و تحصیلات تکمیلی پردیس ها و دانشکده ها وتقلیل ساعات موظف برای معاونان آموزشی و تحصیلات تکمیلی و مدیران حوزه آموزشی و تحصیلات تکمیلی گفت: این مسأله باید برای بررسی در دستور کار هیأت رئیسه قرار گیرد.
وی همچنین تاکید کرد : برای استفاده حداکثرازظرفیت آموزش دانشگاه تهران افزایش ظرفیت پذیرش در نوبت دوم باید دردستور کار مسولان قرارگیرد.
رئیس دانشگاه تهران درباره درخواست ایجاد معاونت طرح و برنامه در پردیس فنی افزود: از آن رو که لایه های اضافی مدیریتی به نفع مدیریت نمی باشد، این کاردرست نیست.
وی درباره اعزام دانشجو به خارج از کشور،گفت:سیاست وزارتخانه این است که اعزام به خارج کم باشد ولی این از نظر علمی درست نیست و البته سیاستگذاری در این مورد در شأن وزارتخانه است.
وی در ادامه گفت: دانشگاه درصدد است ماهیانه حدود 300 هزار تومان برای دانشجویان دکتری تأمین کنیم تا از شغل های بیرون دست بردارند.
رئیس دانشگاه تهران خطاب به مسئولان آموزشی گفت: نظارت آموزشی بر عهده و وظیفه شماست و اختیار آن به شما تفویض گشته است و مدیریت دانشگاه از هر تصمیم شورای تحصیلات تکمیلی با تمام توان حمایت می کند.
عمید زنجانی پشتیبانی از مقررات دانشگاه را بسیار مهم دانست و گفت: البته گاه اختلاف نظر در تفسیر مقررات وجود دارد. چرا آئین نامه ای را که وجود داردعمل نکنیم؟ و اگر غلط بوده است چرا اصلاح نکنیم؟ نکته دیگر آن که اگر عضو هیأت علمی در دانشکده داریم چرا از بیرون دعوت کنیم؟ اینها تخلفات بیّن است. یک مسأله هم متروک شده و آن اینکه در بعضی تخلفات اساتید، رئیس دانشگاه می تواند توبیخ و معاون آموزشی می تواند این موضوع را احیا کند.
انتهای پیام