سخنگوی مجمع زنان اصلاحطلب:
ـ بر اختصاص 30 درصد لیست ائتلاف به زنان اصرار داریم
ـ لیستی 35 نفرهبه ستاد ائتلاف و احزاب اصلاحطلب ارایه دادیم
خبرگزاری دانشجویان ایران - تهران
سرویس: سیاسی
سخنگوی مجمع زنان اصلاحطلب درباره آخرین جلسه شورای هماهنگی این مجمع گفت: در این جلسه سفرهای استانی مجمع زنان اصلاحطلب مورد بررسی قرارگرفت و بنابر این شد که کمیته استانها، برنامه پیشنهادی خود را هرچه زودتر به شورای هماهنگی مجمع اعلام کنند.
فخرالسادات محتشمی پور در گفتوگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) اظهار کرد: کمیته استانی سه نوع برنامه را پیشنهاد کرد که شامل برگزاری نشستهای سراسری مجمع زنان اصلاح طلب، نشستهای منطقهیی در پنج منطقه کشور ـ که اولین آن روز گذشته دراستان گلستان برگزار شد و چند استان دیگر نیز در این زمینه اعلام آمادگی کردند ـ و نیز برنامه نشستهای استانی.
وی درباره هدف از برگزاری نشستهای زنان اصلاحطلب گفت: هدف از این نشستها افزایش مشارکت سیاسی زنان و بررسی شرایط منطقهیی برای معرفی هرچه بیشتر زنان کاندیداست.
وی افزود: به گفته احزاب اصلاحطلب هیچ منعی برای معرفی زنان و قرار دادن نام آنان در لیستهای انتخاباتی نیست و چون آقایان شناخت کمتری نسبت به تواناییهای زنان دارند، ما سعی میکنیم با برگزاری اینگونه نشستها به معرفی هرچه بیشتر زنان و توانمندیهای آنان درعرصههای گوناگون جامعه بپردازیم.
سخنگوی مجمع زنان اصلاحطلب ادامه داد: لیست 35 نفره مجمع زنان اصلاحطلب به ستاد ائتلاف و احزاب اصلاحطلب ارایه شد؛ بنابراین دیگر دست آنها برای قراردادن زنان در لیستهای پیشنهادی خود به ستاد ائتلاف از نظر شناخت زنان شایسته و توانمند، باز است.
محتشمیپور با بیان اینکه " همچنان بر اختصاص 30 درصد لیست ائتلاف به زنان اصرار داریم" خاطرنشان کرد: با توجه به گذشت سه دهه از پیروزی انقلاب اسلامی و این که امروز80 درصد زنان جامعه ما تحصیل کرده هستند و توانستهاند در عرصههای مختلف ، موفقیتهای زیادی را کسب کنند و با در نظر گرفتن این نکته که امروز زنانی داریم که توانایی، آگاهی و جسارت لازم را برای نمایندگی درمجلس دارند، دیگر وقت آن رسیده است تا فاصله فاحشی که بین تعداد نمایندگان زن و مرد وجود دارد، در مجلس هشتم کاهش پیدا کند.
وی ادامه داد: متاسفیم که بگوییم در آخرین مجلس رژیم گذشته با وجود با سوادی حدود 20 درصد از زنان 20 نماینده زن حضور داشتند و اینک در هفتمین مجلس بعد از انقلاب با وجود باسوادی بیش از 80 درصد زنان و افزایش دانش و بینش و تجارب زنان ایرانی ،تنها 13 نفر از 290 نفر نماینده مجلس زن هستند و این تفاوت قابل تامل است.
محتشمی افزود: در شرایطی که شاهد پیشتازی زنان ایرانی در عرصههای مختلف از انقلاب مشروطه تاکنون در مقایسه با سایر کشورهای منطقههستیم، اما به دلیل بیتوجهی احزاب به نقش موثر زنان در توسعه سیاسی کمترین تعداد نماینده زن را در مقایسه با کشورهایی چون افغانستان، عراق ، ترکیه و دیگر کشورها داریم.
سخنگوی مجمع زنان اصلاحطلب درباره اختصاص 30درصد از لیست ائتلاف به زنان گفت: تاکید داریم که مطالبه تنها حقخواهی است نه سهمخواهی و البته در کنار این تاکیدات، برنامههای مجمع برای توانمندسازی زنان کاندیدا و حتی زنان نماینده برنامههایی را تدارک دیده است که در آیندهای نزدیک به اجرا درخواهد آمد.
وی گفت: البته قطعا نمیتوانیم انتظار داشته باشیم که برابری در مجلس آینده محقق شود اما بر ادامه مسیر تا ایجاد تعادل تاکید داریم.
وی همچنین درباره نقش احزاب در افزایش مشارکت سیاسی زنان اظهار کرد: نقشی که ما ایفا میکنیم زمینهسازی و آگاهی بخشی به جامعه و شناسایی و معرفی زنان و ترغیب زنان توانا به کاندیداتوری است و نقشی که احزاب بر عهده دارند قرار دادن نام آنان در لیستهای خود است و اینکه آیا آنها رای میآورند یا نه را باید به عهده مردم گذاشت. آنچه مسلم است قرار ندادن زنان درلیستهای انتخاباتی بیتوجهی به حق انتخاب مردم است و بایداین فرصت را احزاب به مردم بدهند.
انتهای پیام