KNToosi.in - همکلاســــی

وبلاگ گروهی دانشجویان ِ دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

KNToosi.in - همکلاســــی

وبلاگ گروهی دانشجویان ِ دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

سید محمد خاتمی: شاهد ظهور جریان‌های بسیار تندرو هستیم

سید محمد خاتمی:
ـ شاهد ظهور جریان‌های بسیار تندرو هستیم
ـ باید در همه صحنه‌ها و به خصوص انتخابات فعالانه شرکت کرد


 

خبرگزاری دانشجویان ایران - تهران
سرویس: سیاسی

رییس موسسه بین‌المللی گفت‌وگوی فرهنگ‌ها و تمدن‌ها گفت:« با کمال تاسف شاهد ظهور جریان‌های بسیار تندرو هستیم که درجهت به اصطلاح اسلامی آن جز خشونت و تخریب چیز دیگری را نمی‌شناسند و در جهت دیگر این گروه‌ها و جریان‌ها فقط به براندازی فکر می‌کنند.»

به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)،حجت الاسلام والمسلمین سیدمحمد خاتمی طی سخنانی در دیدار جمعی از مسوولان سابق سازمان ملی جوانان، با اشاره به این‌که " جوان اصولا تحول‌خواه و به آینده نگاه دارد" تاکید کرد:« مساله امید به آینده برای جوان بسیار مهم است و اگر این امید وجود نداشته باشد، یا این‌که تلقی غلط از وضعیت و یا جنگ روانی به گونه‌ای باشد که باعث سلب آن شود، جامعه دچار مشکل می‌شود.»

وی افزود:« عدم تحقق شعارها و یا غلبه جنگ روانی باعث تضعیف امید جوانانی ‌شد که به انقلاب دل بسته بودند و نگاه‌ها معطوف به ضعف‌هایی گردید که وجود داشتند یا به غلط القا می‌شد که وجود دارد؛ در این وضعیت جامعه دچار مشکلات زیادی می‌شود که در جامعه به دو شکل« افراط گرایی» و «پوچ گرایی» ظهور می‌یابد. این مساله، بحرانی است که کل عالم با آن مواجه است و به خصوص در کشورهایی مانند ایران که از گذشته خود کنده شده و در ترسیم آینده خود دچار مشکل است.»

رییس بنیاد باران در تبیین این مساله گفت: « جوان که دنبال هویت است، در این موقعیت یا شکسته می‌شود و به پوچی(نیهیلیسم) دچار می‌شود و یا برای دفاع از خود به سوی افراط گرایی می‌رود. در جوامع گوناگون از جمله ایران و کشورهای جهان سوم نیز این دو عامل را می‌توان مشاهده کرد که البته علل گوناگونی دارد؛ اما علل مشترکی را نیز می‌توان در میان آن‌ها یافت.»

به گزارش ایسنا خاتمی افزود:« در دو دهه گذشته در ایران و کشورهای خاورمیانه با رشد افراط گرایی و از هم پاشیدگی هویتی روبرو بودیم که جای نگرانی دارد.»

رییس بنیاد باران سال‌های پیروزی انقلاب اسلامی، جنگ تحمیلی و دوران پس ازدوم خرداد 76 را سه دوره‌ای دانست که در جامعه و به خصوص جوانان تحول مثبتی رخ داد و اظهار کرد:« انقلاب اسلامی جوانان را به سوی خود جذب کرد و احساس شور و نشاط و زندگی را در آنان ایجاد کرد. با وجود آن‌که جنگ در همه جوامع آسیب‌های روانی و مشکلات زیادی را به همراه می‌آورد، اما همان شور و نشاط دوران انقلاب در جوانان به گونه‌ای پررنگ‌تر استمرار یافت و جوان احساس کرد که علاوه بر آن‌که نقشی را ایفا می‌کند، بلکه جامعه نیز به حضور و فداکاری او نیازمند است که این احساس در او نشاط بوجود می‌آورد.»

وی افزود:« در جوامع مختلف مردم پس از جنگ‌ها دچار مشکلات شدید روانی می‌شوند؛ در حالی که ایران پس از جنگ تحمیلی با این مشکل مواجه نبود. هزاران تن 10 سال در اسارت به سربردند و با روحیه‌ای قوی به کشور بازگشتند. صدها هزار بسیجی و نیروی جوان در جبهه‌ها حضور یافته بودند که شمار زیادی از آن‌ها به شهادت رسیده و یا جانباز شدند ولی روحیه امید شگفت‌انگیز بود که در این زمینه نمی‌توان نقش و تاثیر حضرت امام خمینی(ره) را نادیده گرفت.»

براساس گزارش از روابط عمومی بنیاد باران؛خاتمی همچنین با اشاره به دوران پس از دوم خرداد گفت:« شرایط سال‌های پس از جنگ و سازندگی به گونه‌ای بود که در آن هنگام جوانان به امید و نشاط نیاز داشتند و به این نیاز پاسخ مثبت داده شد.»

رییس‌جمهور سابق کشورمان افزود:« براساس پژوهش‌های انجام شده، در دوران اصلاحات فساد و ولنگاری در جامعه کمتر شد و علی‌رغم آن‌که شاید تظاهر به اسلامگرایی در میان جوانان خیلی پر رنگ نبود، اما اصل ایمان،سلامت نفسانی و دوری از فساد اخلاقی و ولنگاری کاملا قابل ملاحظه است. پرسش جدی این است که آیا امروز علی‌رغم شعارها، فساد در جامعه بیشتر شده است یا کمتر؟ همچنین اگر خدای نکرده جوانان از نظام رویگردان شوند از مسائل مهمی است که اگر به آن توجه نشود، کشور با مشکلات زیادی روبرو می‌شود.»

وی گفت:« در ورای ظواهر اگر معیارهای ارزشی و اخلاقی کمرنگ شود و ناامیدی و بدبینی در میان جوانان بروز پیدا کند، باید نگرانی جدی داشت؛ اگر ببینیم که رغبت زیادی به انجام فعالیت‌های سیاسی و اجتماعی وجود ندارد، باید به فکر چاره اساسی بیفتیم.»

خاتمی افزود:« با کمال تاسف شاهد ظهور جریان‌های بسیار تندرو هستیم که در جهت به اصطلاح اسلامی آن جز خشونت و تخریب چیز دیگری را نمی شناسند و در جهت دیگر این گروهها و جریان‌ها فقط به براندازی فکر می‌کنند.»

رییس بنیاد باران گفت:« علاوه بر مسائل سیاسی، جوانان در معرض مشکلات اجتماعی نیز قرار گرفته‌اند. جوانان اشتغال، امید به زندگی، امنیت یرای زندگی آرام و... می‌خواهند و ایجاد اشتغال و امنیت نیازمند برنامه‌ریزی و سرمایه‌گذاری‌های اساسی است؛ به خصوص با در آمد بالایی که از فروش نفت داریم انتظار چنین اقدامی بیشتر و فرصت بسیار مناسبی پدید آمده است؛ اگر این فرصت از دست برود ما خسارات غیرقابل جبران مواجه می‌شویم. امروز اگر چنین برنامه‌هایی جدی گرفته شود به خصوص با فشارهای بین‌المللی و عدم تامین نیازهای بنیادی جامعه و به خصوص جوانان طبیعی است که نگرانی‌های بحق در جامعه تشدید خواهد شد.»

خاتمی تاکید کرد:« باید شعارها، با توجه به واقعیت‌ها، امکانات و طرح‌ها باشد و با تکیه بر امکانات کم نیز باید جوانان را در فعالیت‌های گوناگون جذب کرد تا دچار نیهیلیسم، لاابالی‌گری و دیگر مشکلات موجود نشوند که در این زمینه دولت می‌تواند نقش مهمی را ایفا کند.اگر واقعا می‌خواهیم در این نظام حاضر باشیم، علی‌رغم وجود موانع باید در همه صحنه‌ها و به خصوص انتخابات فعالانه شرکت کرد. ضمن آن‌که با اتخاذ راهکارهایی، می‌توان این موانع را برطرف یا کم اثرتر کرد و وضع مناسب‌تری را پدید آورد.»

رییس جمهور سابق کشورمان در این دیدارهمچنین گفت: « باید به برنامه‌های جوانان در دوره اصلاحات نگاه کرد و آن‌ها را جمع‌بندی نمود تا نقاط ضعف و نیز زمینه فعالیت‌ها مشخص گردد.»

وی توصیه کرد تا قبل از پایان سال یک کارگروه توسط صاحبنظران تشکیل شود و در زمینه‌های تخصصی گوناگون جوانان بحث صورت گیرد .

در این دیدار هم‌چنین رحیم عبادی رییس سازمان ملی جوانان تاکید کرد:« 8 سال دوران اصلاحات منشاء تحولات بود که برخی از دستاوردها در آن زمان ملموس و برخی نیز در آینده چشمگیر خواهد بود.»

وی با اشاره به نگاه خاتمی به جوانان به عنوان سرمایه‌ای اجتماعی گفت:« گرچه همه برنامه‌ها محقق نشد، اما حسن این نگاه، تحول در ساختارها و نگرش‌ها و نیز رفتار و عمل بود که سرمایه‌ای جاودانی برای کشور است. در آن دوره کار دولت در جهت برنامه‌ریزی امور جوانان، توانمندسازی و بسترسازی برای فعالیت‌های آنان بود. این سیاست‌ها باعث شد تا جوانان به سمت فعالیت‌های توسعه‌ای در قالب تشکل‌های غیردولتی، کارآفرینی و... بروند.»

رییس سابق سازمان ملی جوانان افزود:« گرچه برخی کوتاهی‌ها، سرخوردگی‌هایی را نیز به دنبال داشت، اما اعتماد جوانان به دولت باعث شد تا آنان خود را توانمند ببینند.»

وی با اشاره به وضعیت فعلی حوزه جوانان تصریح کرد:« با توجه به کمبود کمی و کیفی، این نگرانی وجود دارد که جوانان کمتر به عنوان فرصت دیده شوند و به دیده تهدید به آنان نگریسته شود و در نتیجه منزوی شده و حتی مقابل کل جامعه قرار گیرند. همچنین محول کردن مسوولیت به جوانان نیز کمرنگ شده است.»

عبادی در پایان اظهارات خود تاکید کرد:« فراموش شده‌ترین قشر جامعه امروز جوانان هستند. اگر هم ادعایی وجود دارد بر سر قیمومیت بر جوانان است.»

در این دیدار همچنین تعدادی از مسوولان سابق سازمان ملی جوانان به بیان دیدگاه‌ها و نظرات خود پرداختند.

انتهای پیام

کد خبر: 8608-13015
نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد