رییسجمهور در اختتامیه نمایشگاه مطبوعات:
دولت از نقد عالمانه و آگاهانه استقبال میکند
اطلاعیافتن از تصمیمات دولت، حق مردم است
خبرگزاری دانشجویان ایران - تهران
سرویس: سیاسی
دکتر محمود احمدینژاد عصر روز سهشنبه در اختتامیهی چهاردهمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاریها خطاب به اهالی رسانه گفت: نگاه شما باید به افق جهانی باشد.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران، ایسنا، رییسجمهور در ابتدای سخنانش با اشاره به اهمیت مطبوعات و تاثیرگذاری آن در عرصهی جهانی اظهار داشت: مطبوعات ما چه آنهایی که فعالیتشان مربوط به زمان خیلی قبل است، چه رسانههایی که تازهکار هستند و چه آنها که سابقهی طولانی دارد، باید نگاهشان جهانی باشد؛ چرا که ماموریتشان جهانی است.
رییسجمهور همچنین اظهار داشت: رسانههای ما این پتانسیل را دارند که بتوانند با تلاش و کوشش عرصههای جهانی را در این حوزه فتح کنند.
رییسجمهور خطاب به خبرگزاریها گفت: شما میتوانید به تولیدکنندهی خبرهای درجه یک در دنیا تبدیل شوید و دولت تا آنجا که بر عهدهاش است از شما حمایت میکند؛ ولی مسالهی مهم این است که شما خود اولین قدم را بردارید؛ یعنی تصمیم بگیرید قلههای بلند جهانی را در این زمینه فتح کنید و وارد عرصهی جهانی شوید.
احمدینژاد همچنین با بیان اینکه پیام ما برای دنیا صلح و دوستی است، خطاب به رسانهها گفت: شما باید این پیام را در عرصهی جهانی منتشر کنید؛ چرا که این پیام در دنیا مشتریهای زیادی دارد.
رییسجمهور در بخشی دیگر از سخنانش به اهمیت رقابت اشاره کرد و افزود: رقابت در عرصههای مختلف سیاسی، اقتصادی و مطبوعاتی خوب و مفید است؛ ولی این رقابتها همه میتواند در بستری برای تقویت وحدت ملی، محبت بین آحاد مردم و توسعهی مهرورزی شکل گیرد.
وی همچنین با بیان این که دولت از نقد عالمانه و آگاهانه استقبال میکند، گفت: تندترین نقدها را میشود در یک بستر دوستانه و موثر نوشت و بیان کرد.
احمدینژاد گفت: من بعضا تیتر روزنامهها را میبینم و مشاهده میکنم که تیتر برخی مطبوعات ناظر بر شرایط بیرون و اجتماع نیست؛ بلکه ناظر بر تفکر شورای تیتر آن رسانه است.
رییسجمهور گفت: خواهش متواضعانهی من از مطبوعات و خبرگزاریها با هر سلیقهای، این است که مطالب را به صراحت بنویسند و کسی فکر نکند که دولت ناراحت میشود؛ دولت از نقد آگاهانه خوشحال میشود و از آن استقبال میکند. من روز دوشنبه در دانشگاه علم و صنعت بودم و دیدم که جوانان ما به چه میزان آگاهانه و هوشیارانه مسائل را رصد و بیان میکنند.
رییسجمهور در ادامه با بیان این که هیچ مسوولی حق ندارد از انتقادات نگران باشد، اظهار داشت: ولی باید توجه داشت که همهی این انتقادها باید برای تعالی همبستگی جامعه باشد نه ایجاد کینهورزی و دلنگرانی بین آحاد جامعه و این هنر رسانههاست که این گونه عمل کنند.
رییسجمهور در بخش دیگر سخنانش با بیان این که در حال حاضر جامعهی بشری نیازمند اطلاعرسانی است و هر چه جلوتر میرویم، این نیاز بیشتر میشود، افزود: در بین رسانههای گوناگون، مطبوعات جایگاه ویژهی خود را دارند؛ چنانکه در کنار گسترش سایر رسانهها، همچنان گسترش پیدا میکنند و در کشور ما نیز تعداد متقاضیان درخواست مجوز نشریه و مطبوعه روز به روز در حال افزون شدن است.
احمدینژاد همچنین با بیان این که امروز بیش از گذشته نیازمند اطلاعرسانی درست به ویژه از ناحیهی مطبوعات و خبرگزاریها هستیم، اظهار کرد: یک مسابقهی بسیار گسترده با ملاحظهی ثانیهها در اطلاعرسانی شکل گرفته است؛ البته استفاده از عرصهی رسانه و اطلاعرسانی نیز به موازات این کار طراحی شده؛ چنانکه نظام سلطه از رسانهها سوءاستفاده میکند.
رییسجمهور در ادامه به تعامل دولت با رسانهها اشاره کرد و افزود: امروز دولت حجم زیادی از اطلاعات را تولید میکند و این امر به خاطر گسترده بودن مسوولیتها و فعالیتهایش است؛ چنانکه به خاطر مسوولیتی که دارد روزانه صدها تصمیم اتخاذ میشود که این تصمیمات حق مردم و باز هم جزء حقوق آنان است که از آنها آگاه شوند.
وی با بیان اینکه مردم باید به صورت کامل از این تصمیمات مطلع شوند، اظهار کرد: من فکر میکنم اطلاعرسانی در این زمینه وظیفهی مهم رسانههاست.
رییسجمهور با بیان اینکه رسانهها باید اطلاعات را در این زمینه انتقال دهند، افزود: شنیدهام بعضا میگویند این امر به معنای دولتی شدن است. این دولتی شدن نیست. بیان این اطلاعات در واقع در راستای حق مردم برای آگاهی از تصمیمات است.
احمدینژاد افزود: این که مطبوعات فضایی را در جهت این که تصمیمات دولت مورد نقد جدی و عالمانه قرار بگیرد، ایجاد کنند، بسیار مهم است و من نقدهای خوبی را بعضا در رسانهها و مجلات دیدهام. نقدهای عالمانه که نمونهی آن مقالات آقای انبارلویی در مورد اصل 57 قانون اساسی و ساز و کار چرخش مالی در وزارت نفت و شرکتهای تابعه بوده است و همچنین مجموعهی مقالاتی که در مورد روش بودجهنویسی و آسیبهایی که از ناحیهی این روش به اقتصاد ملی وارد میشود، نوشته شد.
رییسجمهور همچنین گفت: رسانهها و دولت یک خانواده هستند. ما همه به دنبال اعتلای ایران و چه بخواهیم و چه نخواهیم همه یک رسانه هستیم، دولت نیز بدون اطلاعرسانی قادر به انجام مسوولیتها و ماموریتهای خود نیست و نمیتواند کار خود را به خوبی پیش ببرد؛ چون کار دولت با مردم است و مطبوعات نیز حلقهی واسط بین دولت و مردم هستند.
وی با بیان این که رسانهها باید حرفها و مطالب را به صورت دقیق و درست انعکاس دهند و نظرات را بیان کنند تا همه بتوانند درست استفاده کنند، گفت: دولت نیز از شما حمایت میکند و شاید یکی از علتهایی که این دولت تقریبا هیچ برخوردی با رسانهها نداشته، همین بوده است؛ چرا که معتقدیم باید حرفها زده و گفتوگوها انجام شود.
رییسجمهور گفت: شما میدانید که اگر اطلاعرسانی نادرستی انجام شود، باعث گرفتن تصمیمات نادرست و برداشتهای غیرواقعی میشود.
احمدینژاد در بخشی دیگری از سخنانش گفت: جامعهی ما یک جامعهی بالنده است و کسی حق ندارد در آن یاس و رخوت ایجاد کند و به وحدت ملی آسیب برساند؛ البته مطبوعات اصیل ما نسبت به این امر اطلاعات لازم را دارند و در این راستا حرکت میکنند.
وی گفت: برخی رسانهها که تریبون دیدگاههای خاصی هستند میتوانند این دیدگاههای خاص را بیان کنند، اما حق ندارند وحدت ملی را به هم بزنند.
رییسجمهور همچنین گفت: مدیران خبرگزاریها و مطبوعات باید فضای باز بیشتری را برای خبرنگاران فراهم کنند، من خود خبرنگارانی را میشناسم که آرشیو خصوصی هستند و خوب است که در نمایشگاه بعدی این فضا فراهم شود که خبرنگاران و عکاسان آرشیو شخصی خود را در نمایشگاه در غرفههایی به نمایش بگذارند.
در حاشیه:
در این مراسم همچنین مردوخی یکی از خبرنگاران قدیمی در میان سخنرانی رییسجمهور بلند شد و گفت: آقای رییسجمهور در تقدیر از پیشکسوتان عرصهی مطبوعات ظلمی شده است. من چندین دهه است که فعالیت میکنم و سابقهی مبارزاتی دارم؛ اما به اینها توجه نشده است
رییسجمهور نیز خطاب به وزیر ارشاد گفت: آقای صفار هرندی هوای آقای مردوخی را داشته باشید. ایشان فردی دلسوز هستند که جزو ریشسفیدان این عرصهاند.
امروز همچنین در جشنوارهی مطبوعات از مقالات منتقد دولت نیز تقدیر شد که در میان تقدیرشدگان نامهای حسین شریعتمداری (کیهان)، کاظم انبارلویی(رسالت)، محمدعلی وکیلی(ابتکار)، بندی اسدی(همبستگی) مسعود مهاجری(اقتصاد پویا) مریم سلیمی(فارس) سمیرا فرخمنش(توسعه) و یکی از خبرنگاران دنیای اقتصاد به چشم میخورد.
انتهای پیام