رییسجمهور:
ـ برخی نوکیسههاسابقه انقلابی هم دارند
ـ فقط به آژانس آن هم درچارچوب قانون متعهدیم
ـ مبارزه بامفاسد اقتصادی دستورکار روزانه مدیران دولتی است
خبرگزاری دانشجویان ایران - تهران
سرویس: سیاسی
رییسجمهور صبح روز دوشنبه با حضوری تقریبا سه ساعته در جمع دانشجویان دانشگاه علم و صنعت با پاسخگویی به سوالاتشان، با آنان در مورد مسائل مختلف از جمله مبارزه دولت با مفاسد اقتصادی، پرونده هستهیی کشورمان، دانشگاه آزاد، تحصیلات دانشجویان و ارتباطشان با استادان سخن گفت. وی همچنین به بیان خاطراتی از زمان حضور و تحصیل خود ـ از سال 1354 ـ در دانشگاه علم و صنعت و مبارزات انقلابی به همراه دیگر دانشجویان پرداخت.
نباید از مساله هستهیی غافل شویم
به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) دکتر محمود احمدینژاد در ابتدای سخنانش با اشاره به پرونده هستهیی کشورمان اظهار کرد: عدهای به من میگویند چرا اینقدر در زمینه پرونده هستهیی سخن میگویی، ولی من میگویم اگر ما خدای ناکرده از این مساله در این مدت باقیمانده غافل شویم پیروزی عظیم ملت ایران در این زمینه تبدیل به شکست میشود.
وی افزود: هنوز خاطره ملی شدن صنعت نفت و حوادث و حواشی آن در ذهن مردم ما باقی است.
رییسجمهور گفت: اگر بخواهیم مساله هستهیی را مقایسه کنم باید بگویم ارزش و اثرگذاری این مساله در کشور و مناسبات ما، صدها برابر ملی شدن صنعت نفت است.
دانشجویان در تایید این اظهارات تکبیر گفتند و شعار انرژی هستهیی، حق مسلم ماست را سر دادند.
احمدینژاد نیز خطاب به دانشجویان گفت: شما در جریان مسیر پرونده هستهیی کشور هستید. کشورهای زورگو برای اینکه ملت ایران نتواند به حقوق خود دست پیدا کند طراحیهای زیادی کرده بودند. آنها قدم به قدم برای خود هدفگذاری کرده بودند. ما نیز در راه دستیابی به حق خودمان قدم به قدم هدفگذاری کرده بودیم و در راستای حق خودمان و برنامههایی که در نظر گرفته بودیم جلو رفته و میرویم. آنها در ابتدا به ما گفتند تحقیقات هستهییتان را متوقف کنید، ولی ما به آنها گفتیم خیر و در پی هدفگذاری که انجام داده بودیم یک چرخه یک حلقهای را راهاندازی کردیم. وقتی حلقه راهاندازی شد به ما گفتند فعالیت حلقه را متوقف کنید و هدفشان را تغییر دادند. ما در برابر این خواسته آنها ایستادیم و گفتیم نه. در راستای هدفهای بعدی خود تلاش کردیم و اکنون نیز در این وضعیت و موقعیت قرار داریم.
وی خطاب به دانشجویان گفت: بسیاری از آنها پذیرفتهاند در ارتباط با موضوع هستهیی نمیتوانند حریف ملت ایران شوند. دانشجویان تکبیر گفتند و احمدینژاد ادامه داد: آنها در این هماوردی که داشتند ضررهای زیادی کردند؛ چراکه باعث شدند کارکرد آژانس و شورای امنیت زیر سوال برود. آنها با اقداماتی که انجام دادند باعث شدند اعتباری برای آژانس و شورای امنیت نماند و شورای امنیت، خلاف عدالت عمل کند؛ ولی آنها خود میدانند که زورشان به ملت ایران نمیرسد و نمیتوانند کاری کنند.
بازگشت پرونده به آژانس
رییسجمهور ادامه داد: در پی ایستادگی رهبر معظم انقلاب اسلامی و ملت ما، پرونده هستهیی به آژانس برگشت. ما در این زمینه به موفقیت رسیدیم که این پرونده در آژانس دنبال شود و آژانس مستقلا آن را بررسی و رفتارهای گذشته خود را ترمیم کند؛ البته در این ارتباط برخی کشورهای زورگو فشارهایی وارد کردهاند.
وی ادامه داد: کشورهای زورگو تلاش میکنند امتیاز بگیرند ولی به هدفشان نمیرسند. ما گفتهایم که فقط به آژانس آن هم در چارچوب قانون تعهد میدهیم و به خارج از آژانس تعهدی نمیدهیم.
کدام قطعنامه؟
احمدینژاد خاطرنشان کرد: بعضا میبینم تبلیغات میشود که قطعنامه سومی نیز در راه است؛ چه قطعنامهای وقتی آژانس میگوید فعالیتهای هستهیی ایران صلحآمیز است و ایران به سوالات جواب داده است؟. برخی میخواهند اینگونه القاء کنند که مشکل از ماست، در حالی که مشکل آنهاست. کشورهای زورگو دو قطعنامه صادر کردهاند و ماندهاند چگونه آن را توجیه کنند و مثل همیشه میخواهند مشکل را به سمت ما منتقل کنند.
پرونده هستهیی در بعد سیاسی بسته شد
رییسجمهور بار دیگر تاکید کرد: پرونده هستهیی ایران از بعد سیاسی بسته شده و ما به اروپاییها نصیحت میکنیم دوست ملت ایران باشند. آمریکاییها هرجا سودی به دست میآورند آن سود را برای خود میخواهند و وقتی جایی ضرر میکنند این ضررها را باید اروپاییها بدهند. آنها باید از اتفاقات عبرت بگیرند؛ چراکه هر کاری در برابر این ملت کنند شکست خورده مطلق و قطعی هستند.
دانشجویان بار دیگر تکبیر گفتند و صلوات فرستادند.
مبارزه سنگر به سنگر با مفاسد اقتصادی
به گزارش ایسنا رییسجمهور در ادامه در پاسخ به پرسشی درباره عملکرد دولت در بحث مبارزه با مفاسد اقتصادی و مافیای آن گفت: مبارزه ما با مفسدان اقتصادی سنگر به سنگر است و بسیاری از مصوبات دولت در جهت بستن راه برای مفاسد اقتصادی است.
دولت تنهاست...
وی گفت: نمیخواهم بگویم در بحث مبارزه با مفاسد اقتصادی تنهاییم، ولی دولت در بین کسانی که قدرت دستشان است و میتوانند کاری بکنند در این زمینه تنهاست، البته این به این معنا نیست که ما ایستادهایم و فقط نظاره میکنیم. همانطور که گفتم ما مبارزه میکنیم.
رییسجمهور با اشاره به یکی از پروندههای مفاسد اقتصادی که دولت آن را شناسایی کرده است گفت: بحث مبارزه با مفاسد اقتصادی دستور کار روزانه مدیران دولتی است. البته این بدان معنا نیست که مفاسد اقتصادی صفر شده است. ما در حال مبارزه هستیم و آن را کاهش دادهایم.
احمدینژاد به تصمیمگیری دولت در ارتباط با بانکها اشاره کرد و گفت: میدیدیم در بانکها روند به نحوی است که منابع اصلی منحرف میشود و این منابع در دست عدهای خاص قرار میگیرد.
وی با بیان اینکه " دولت در راه اصلاح ساختارهای اقتصادی و مسائل مرتبط با آن تلاش کرده است" گفت: تلاش دولت در این زمینه ادامه دارد.
وی به تغییرات رخ داده در بانک مرکزی اشاره کرد و گفت: شما دیدید که کل سیستم بانک مرکزی تغییر کرد تا دیدگاه دولت را به جلو ببرد. البته آدمهایی که قبلا در بانک مرکزی قرار داشتند آدمهای بدی نبودند، آدمهای خوبی بودند.
رییسجمهور گفت: ما هنوز در این دولت مواردی را میبینیم که مثلا فردی 20 الی 50 میلیارد تومان میخواهد ولی 80 میلیارد تومان از بانکها میتواند بگیرد ولی کسی که میخواهد یک کارگاه را برای اشتغال ایجاد کند برای گرفتن سرمایه و وام باید بدود و تلاش کند و با سختی مواجه است.
وی گفت: تلاشهای دولت در راه اصلاح این مشکلات هنوز ادامه دارد و انشاءالله نتایج آن را مشاهده خواهید کرد.
**انشاءالله به زودی وقت اصلاحات در دانشگاه آزاد میرسد
وی در ادامه در پاسخ به پرسش دانشجویان به بحث دانشگاه آزاد اشاره کرد و گفت: مردم بدانند وقتی از دانشگاه آزاد صحبت میکنیم منظور ما استادان و دانشجویان نیستند، بلکه منظور سیاستهای حاکم بر آنجاست.احمدینژاد افزود: شورای عالی انقلاب فرهنگی چندی پیش تصمیم گرفت تغییراتی را در اساسنامه دانشگاه آزاد ایجاد کند و آن را بر روی نظم و ضابطه قرار دهد؛ چراکه نحوه مدیریتی که در این دانشگاه است با هیچکدام از قوانین ما منطبق نیست. ولی آنقدر فشار آوردند که به ما گفتند شرایط کشور حساس است و فعلا در مورد ایجاد تغییراتی در اساسنامه دانشگاه آزاد و ضابطهمند کردن آن صبر کنید و دست نگه دارید چون اینها در شرایط حساس کشور بحران درست میکنند و دلشان برای مملکت نمیسوزد.
وی با بیان اینکه " انشاءالله به زودی وقت آن خواهد رسید که ما این اصلاحات را انجام دهیم" گفت: بنده ضد دانشگاه و ضد دانشجو نیستم. وقتی میگوییم دانشگاه آزاد، منظورمان دانشجویان و اساتید آن نیست. دیدم که یک نفر گفته بود که هرکس ضد دانشگاه آزاد است کافر است. من روزانه صدها نامه از دانشجویان و پدر و مادران دانشجویان دریافت میکنم که از بابت شهریهها گلهمند هستند و میگویند نمیتوانیم شهریه دانشگاه را بپردازیم. پولهایی که از مردم گرفته میشود تحویل گروههایی میشود که ربطی به دانشگاه و علم ندارند.
رییسجمهور ادامه داد: گفته شده این دانشگاه قراردادی با یکی از مراکز تحقیقاتی که در واقع یک مرکز سیاسی است بسته که البته وظایف کسانی که در این مرکز کار میکنند کار اجرایی نیست. بلکه این مرکز فقط باید از یک گروه تصمیمگیر حمایت کند. این دانشگاه قراردادی بالغ بر دو، سه میلیارد تومان با پول این بچهها با این مرکز بسته است که برود و تحولات آینده خاورمیانه را برای آنها رصد کند؛ قراردادی که هر کس بخواند میفهمد میخواستند پولی را در شکم آنها بریزد.
بدون اجازه مجلس از پول نفت استفاده نمیکنیم
به گزارش ایسنا رییسجمهور همچنین در پاسخ به پرسش دانشجویان در ارتباط با چگونگی خرج درآمدهای نفتی با توجه به افزایش قیمت نفت نیز گفت: ببینید! دولت نمیتواند خارج از مصوبه مجلس از درآمدهای نفتی استفاده کند. وقتی قیمت نفت بالا میرود، تبعاتی نیز در اقتصاد ما به جا میگذارد و این طور نیست که وقتی قیمت نفت بالا میرود پول حاصل از نفت را دولت استفاده میکند.
احمدینژاد تاکید کرد: دولت برای استفاده از درآمدها باید اجازه مجلس را داشته باشد و بدون اجازه مجلس نمیتواند این درآمدهای نفتی را تزریق کند. در ضمن وقتی قیمت نفت بالا میرود قیمت دیگر کالاهای جهانی نیز بالا میرود و این در اقتصاد ما نیز تاثیر میگذارد.
وی در پاسخ به سوالی در ارتباط با میانگین نمرات دانشجویان به رابطه استاد و دانشجو اشاره کرد و گفت: نقطه آرمانی ما این است که همه دانشجویان با نمره 20 از دانشگاه بیرون بیایند البته معتقدم که اساتید ما الکی نمره نمیدهند و سختگیریهای لازم را نیز انجام میدهند.
اهداف تاسیس گروه مشاوران جوان هنوز تامین نشده
رییسجمهور همچنین در پاسخ به سوالی در ارتباط با بحث مشاوران جوان نیز با اشاره به اینکه " مشاوران جوان ابتدا در شهرداری و بعد در دولت ایجاد شد، اهداف خود را از ایجاد مشاوران جوان با تاکید بر اینکه اگر نقصی وجود دارد باید رفع شود، این گونه بیان کرد: مشاوران جوان را ما به این منظور ایجاد کردیم که آنها رابطه و پلی باشند بین جوانان و دانشجویان با سیستم کشور. پلی باشند بین جوانان و دولت. ببینید در حقیقت ما مشاوران جوان را ایجاد کردیم که از دیدگاههای دانشجویان آگاه شویم و دیدگاههای آنها را نیز در تصمیمگیریهای خود مدنظر قرار دهیم.
وی خاطرنشان کرد: در هر مقطعی که دولت و ملت این فرصت را فراهم کردهاند که جوانان وارد عرصه شوند و به جوانان اعتماد کردهاند آن مقطع، مقطعی درخشانی برای کشور ما در تمام زمینهها بوده است.
احمدینژاد گفت: البته تجربه بزرگترها نیز لازم است و آمدن جوانان به این معنا نیست که تجربههای بزرگان در نظر گرفته نشود ولی باید ما این فضا را ایجاد کنیم که جوانان به عرصه مدیریتی بیایند؛ چراکه هر وقت جوانان در عرصه مدیریتی حضور داشتهاند ما شاهد ایجاد نشاط، آرمانخواهی و شجاعت در این عرصه بودهایم و این یک سرمایه عظیمی است و هدف اصلی ما از ایجاد مشاوران جوان این بوده است. البته من باید بگویم آنچیزی که مدنظر من در این مورد بوده هنوز محقق نشده است، حتی یک سوم آن نیز محقق نشده است.
وی همچنین از شیخالاسلام رییس گروه مشاوران جوان ریاستجمهوری خواست علاوه بر برگزاری جلساتی با مشاوران وزارتخانهها با دانشجویان نیز جلساتی داشته باشند و این تعاملات را افزایش دهند.
مظلومیت تاریخی فرهنگ...
رییسجمهور در بخش دیگری از سخنانش خود در پاسخ به سوال دانشجویان در مورد عملکرد دولت در زمینه فرهنگی و اینکه فرهنگ مظلوم بوده است، گفت: بحث فرهنگ منحصرا در این دولت مظلوم نبوده است این مظلومیت تاریخی است. در دانشگاههای ما آنقدر که به مساله ساختن یک قطعه و نتیجه دادن یک پروژه توجه شده است به بحثهای فرهنگی توجه نشده و در دستور کار نبوده است.
رییسجمهور با بیان اینکه" ملت ایران، ملتی دارای سابقه تمدن و فرهنگی عظیم است و ظرفیت فرهنگی کشور ما بالاست" گفت: به نظر من در فضای کنونی کشورمان اتفاقات مبارکی رخ داده است. فضای کشور و همچنین دانشگاهها فضای امید، شجاعت و نشاط است و این کار فرهنگی در کشور رخ داده است.
ارتقای اعضای هیات علمی
احمدینژاد همچنین خبر داد که آییننامه ارتقاء اعضای هیات علمی دانشگاهها به زودی در دستور کار دولت قرار خواهد گرفت.
وی گفت: مصوبات مهمی را در شورای انقلاب فرهنگی در زمینه فرهنگ داشتهایم که انشاءالله عملیاتی خواهد شد و شما اثرات آن را خواهید دید. به طور کلی تصمیمات خوبی در این زمینه گرفته شده است.
رییسجمهور گفت: البته ضعفهایی نیز داشتهایم، باید کارهای زیادی در حوزه سینما، تئاتر، نویسندگی، نمایش و کارهای هنری دیگر انجام شود. در زمینه ترویج ارزشهای انقلاب باید تلاش زیادی کنیم و این یک کار فرهنگی است.
احمدینژاد گفت: باور من این است که مبدا و موتور تحول و سوخت تحول همه و همه برمیگردد به شما دانشجویان و دانشگاهیان انقلابی؛ چراکه اگر شما کار فرهنگی کنید اثرش 100 برابر آن است که ما کار فرهنگی بکنیم.
وی خطاب به دانشجویان تاکید کرد: شما وارد کارهای فرهنگی شوید، مدیران دانشگاه موظف به همکاری هستند تا خلاقیتها شکوفا شود. نمیپذیرم که بودجه فرهنگی چند برابر شود ولی خدای ناکرده این بودجه در جایی برود که اثر، بار و نتیجه فرهنگی نداشته باشد.
مذاکره با آمریکا درباره عراق به معنای تغییر مواضع ما نیست
رییسجمهور در بخش دیگری از سخنانش در ارتباط با مذاکره با آمریکا و بحث عراق و اینکه از این مذاکرات چه نتایجی حاصل ایران شد؟ گفت: موضع ما نسبت به آمریکا مشخص است. آمریکا پرچمدار کینهورزی و دشمنی با منافع ملت ایران است و در این تردیدی نیست ولی یک نکته یادتان باشد که مذاکره ابزار است نه هدف کار. از وظایف اصلی دستگاه دیپلماسی کشور این است که آرایش سیاسی جبهه مقابل را بهم بریزد و اگر دیدیم که در بیرون دشمن صفآرایی کرده باید آرایش آن را بهم ریخت و در این زمینه تدبیر به خرج داد.
احمدینژاد با بیان اینکه " مذاکره ما با آمریکا در ارتباط با عراق و به درخواست مسوولان و مردم عراقی صورت گرفت"گفت: این مذاکرات به این معنا نیست که موضع ما نسبت به آمریکا تغییر کرده است.
وی در ادامه به سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران اشاره و خاطرنشان کرد: برخی از کشورهای زورگو به دنبال این هستند که صلح و آرامش را در دنیا به هم بزنند و با جنگطلبی اهداف خود را به پیش میبرند. آنها برای رسیدن به اهداف خود با حماقت به دنبال ایجاد اختلاف در بین مسوولان کشورها از جمله کشور ما هستند.
دانشجویان شعار مرگ بر آمریکا سر دادند.
آیا رییسجمهور به تنهایی سیاست خارجی را هدایت میکند؟
احمدینژاد در ادامه در پاسخ به پرسش دیگری مبنی بر اینکه به نظر میرسد رییسجمهور به تنهایی سیاست خارجی ایران را هدایت میکند، گفت: این حرف تقریبا درستی است. یک مقدار این امر طبیعی است و یک مقدار دیگر آن باید اصلاح شود. برای اینکه یک سازمان را حرکت دهیم خود مسوول باید جلوتر از آن سازمان حرکت کند.
وی گفت: البته وزارت خارجه ما نسبت به قبل خیلی تغییر کرده است، ولی باید دانست که نسبت به نقطه آرمانی هنوز خیلی فاصله دارد. مطمئنا ایجاد تغییرات در دستگاه دیپلماسی نیاز به زمان دارد تا به نحو دیگری رفتار کند و این وقت میگیرد.
برخی سنتها را شکستیم و تا ته کار هستیم
رییسجمهور در بخش دیگر سخنانش گفت: ما برخی از سنتها مثلا اینکه وقتی یک نفر وزیر شد تا پایان چهار سال وزیر خواهد ماند را شکستیم و تغییر دادیم. وقتی عملکرد را بررسی کردیم بر اساس آن و همچنین ضرورتها تغییراتی ایجاد میشود، ولی من در این مورد تا ته کار ایستادهام.
ایستایی هیج توجیهی ندارد
به گزارش ایسنا، رییسجمهور در ادامه درباره آرمانخواهی گفت: انسان بدون آرمان با سایر موجودات هیچ تفاوتی ندارد، آنچه به انسان هویت میدهد آرمانهایی است که دنبال میکند و یک انسان را با توجه به آرمانهایش میتوان شناخت.
وی ادامه داد: خوشبختانه فضای دانشجویی ما همواره یک فضای آرمانی بوده و اگر در مواردی انحرافی رخ داده است وقتی در بطن آن میرویم، میبینیم که نقطه آغاز، ابتدا یک هدف آرمانی بوده است ولی بعد از آن هدف آرمانی انحراف ایجاد شده است.
وی خاطرنشان کرد: کسی که از وضع موجود و محیط خود رضایت داشته باشد، آن فرد مرده است و ما در دستورات اسلامی داریم که به انسان میگوید که مواظب باش مبادا دو روزت شکل هم باشد.ایستایی هیچ توجیهی ندارد.
رییسجمهور گفت: برای برخی انگیزههای مادی مبدا حرکت است و آنچه آنها را به حرکت وامیدارد، انگیزههای مادی است. ولی برای ما انگیزههای مادی مهم و باعث حرکتمان نیست. آنچه باعث حرکت ما میشود رضایت الهی است و کار برای خدا و اخلاص در کارها.
وی ادامه داد: دولتهای زورگو با انگیزههای مادی حرکت میکنند و در ذهنشان برای دیگر ملتها ارزشی قائل نیستند. آنها باور دارند که دیگران باید حمالی کرده و آنها بخورند.
وی با اشاره به تجربیاتی که در طول عمر خود کسب کرده است به دانشجویان گفت: افرادی بودند که با انگیزههای غیرالهی در صحنههای حساس شرکت کردند ولی آخر با طاغوت و طاغوتیان همراه شدند. فردی را میشناسم که سالهای پیش در خانه نان و سرکه میخورد و صحبت از مبارزه میکرد و وقتی با پول آشنا شد چیز دیگری غیر از پول را نمیشناخت. ما دیدیم افرادی را که دغدغه فقر در جامعه را داشتند و با نیروهای گارد درگیر میشدند ولی وقتی خود به ثروتی رسیدند مردم مظلوم و فقیر را نادیده گرفته و حتی آنها را قربانی انگیزههای خود کردند.
برخی نوکیسهها هم سابقه انقلابی داشتهاند
رییسجمهور گفت: من میخواهم بگویم که خیال نکنید کسانی که در حال حاضر میلیاردر و نوکیسه هستند، سابقه انقلابی نداشتهاند. افردای را میشناسم که در زمان انقلاب و مبارزات انقلابی ادعای مبارزه داشتند ولی تاکنون دو بار میلیاردر شده و در هر دو بار نیز شکست خوردهاند. فردی برای به دست آوردن این ثروتها تمامی قوانین کشور را زیر پا گذاشته است.
وی با تاکید بر اینکه " اگر انگیزه خدایی نباشد، دستاوردی نخواهد داشت." گفت: هدف ما باید رسیدن به قله باشد و ما باید قله را در نظر بگیریم. ما به وضع موجود معترضیم و باید معترض باشیم. من حرفهایی که امروز در دانشگاه زدند را شنیدم. لذت بردم و دیدم که دانشجویان به چه نگاههای عمیقی رسیدهاند و چه موضعهایی دارند و از وضع موجود راضی نیستند و این نشاندهندهی پتانسیل عظیم در دانشگاههاست.
وی گفت: میخواهیم به نقطه آرمانی برسیم. به قله برسیم. اما آیا قله ما کشورهای اروپایی و آمریکایی هستند؟ آیا ما میخواهیم مانند آنها شویم؟ آیا قله این است؟ آیا میارزد که یک انسان عمر خود را بگذارد تا به آنجا برسد؟ آیا میارزد که یک ملت تاریخ خود را بگذارد و به آنجا برسد؟ این قله ما یک قله بلند و نورانی است.
احمدینژاد در ادامه گفت: هنوز بسیاری از استعدادها در این جهان شکوفا نشده است. استعدادهای اندکی شکوفا شده است؟ شکوفا و توانمندیهای انسان بسیار بالاست. قله کمال ما بر پایه یک جامعه سعادتمند در همین دنیاست که پایه آن بر اساس عشق و صلح و عدالت و کمال و خداپرستی باشد و ما اگر این را هدف خود قرار ندهیم ضرر میکنیم. ما در دنیا میبینیم که آدمهایی هستند که وقتی یک ماشین مدل بالا را میبیند روحشان پر میکشد یا آرزویشان این است که به یک ویلا و یک جایزه آنچنانی دست پیدا کنند؟ نمیگویم اینها چیز بدی است ولی هیچکدام قله یا ایستگاه نیست بلکه ابزار است. قلهای که ما به دنبال آن هستیم قلهای است که با عزم شما جوانان به آن میرسیم.
وی خاطرنشان کرد: دانشگاههای ما میتوانند در عرض مدت کمی به سطح بالایی برسند من این باور را دارم که دانشگاههای ما میتوانند جزو دانشگاههای اول جهان باشند و لازم نیست که مثلا 200 سال را طی کنند که به آن سمت برسند. بلکه با توجه به پتانسیلی که وجود دارد مثلا میتوانند در عرض 10 سال به آن جایگاه رفیع برسند ولی دشمن میخواهد یاس را به ما تلقین کند و بگوید شما نمیتوانید.
وی تاکید کرد: ما برای رسیدن به قله آرمانی نیازمند یک الگو هستیم. الگوی ما یک انسان کامل است و خداوند متعال نیز بهترین الگو را برای ما قرار داده است. خداوند برای ما بهترین مخلوق را قرار داده است.
رییسجمهور گفت: مثال جامعه بشری مثل کاروانی است که در یک مسیر کویری حرکت میکند، در وسط کویر کاروانسالار را گم کرده و زنگولههای شتری که با آن حرکت میکند نیز در شنها فرو رفته است؛ ولی به جای اینکه به دنبال کاروانسالار بگردد، به دنبال زنگولههای شترها میگردد. عجیب است که آنها دنبال زنگولههای شتر میگردند ولی دنبال کاروانسالار نمیگردند؛ چراکه بدون کاروانسالار و راهبلد نمیشود از کویر عبور کرد.
وی با بیان اینکه " متاسفانه وقتی ما از امام(ره) صحبت میکنیم، برخی از افراد جاهل و سطح پایین شروع به مسخره کردن، میکنند" ادامه داد: امکان ندارد که قله کمال را بدون رهنما طی کرد. جای تعجب است که ما از رهنما غافلیم ولی به دنبال زنگولههای شتر در شنها هستیم. این دنیای مادی همان زنگولههای شتر هستند که ما دنبال آن میگردیم ولی راهبلد را کنار گذاشتیم.
کسی حق نداشت صحنه دانشگاه را به نفع دشمنان ایران ترک کند
رییسجمهور در ادامه حضور در دانشگاه کلمبیا و اتفاقات رخ داده در آن را یادآور شد و گفت: خدای متعال در دانشگاه کلمبیا با ما بود. برخی دوستان به من میگفتند چرا صحنه دانشگاه را ترک نکردید و من به آنها گفتم که کسی حق نداشت این صحنه را به نفع دشمنان مردم ایران ترک کند.
دانشجویان با سر دادن تکبیر حمایت خود را از این اقدام رییسجمهور اعلام کردند و احمدینژاد ادامه داد: آنها به طرز احمقانهای برنامه ریزی و پیشبینی کرده بودند که ملت ایران را تحقیر کنند ولی نتوانستند.
دانشجویان رییسجمهور را تشویق کردند و او افزود: ساعتی بعد از حضور در دانشگاه کلمبیا بسیاری پیام تقدیر فرستادند و از اقدام مسوولان دانشگاه کلمبیا اعلام برائت کردند.
در حالی که دانشجویان باز هم رییسجمهور را تشویق میکردند، احمدینژاد خطاب به آنها گفت: گفت: باورم این است و به شما نیز میگویم که بشر هنوز به جایی نرسیده است و بعد از این اتفاقاتی در زندگی بشر باید رخ دهد. باور من این است که حرکت آخرین آغاز شده و خداوند اراده کرده است تا بینی ظالمان را به خاک ذلت بکشاند.
خود را برای ماموریتی بزرگ آماده کنید
دانشجویان تکبیر گفتند و رییسجمهور خطاب به آنها ادامه داد: خودتان را برای یک ماموریت بزرگ و جهانی آماده کنید. امروز مطالبات فزایندهای از ما وجود دارد. در ملاقاتهایی که من و همکارانم داریم کشورهای مختلف از ما تقاضای همکاری میکنند و میگویند مثلا مشکلات اقتصادی ما را حل و در زمینه فناوری به ما کمک کنید.
با عزمی جزمتر می گویم «ما میتوانیم»
وی تاکید کرد: ما باید به سرعت مسائل را در حوزه جغرافیایی ایران حل کنیم و میتوانیم؛ گرچه دشمن تلاش میکند که دائم القاء کند که ما نمیتوانیم. هنگامی که امور را در دست گرفتم شعار ما میتوانیم را بیان کردم. کسی از من پرسید که آیا همچنان با همان عزم باز هم میگویی ما میتوانیم؟ گفتم که اکنون با عزم و شدت بیشتر از قبل میگویم که ما میتوانیم. عزم، امید و باور من این است که با همین جوانان و دانشجویان میتوانیم کشور را بسازیم و عزم و امید من 100 برابر قبل است. دانشجویان تکبیرگویان به تایید این سخنان پرداختند و احمدینژاد ادامه داد: الان برای من مثل روز روشن است که ما میتوانیم. البته حرکت به سمت قله و اصلاح با موانعی مواجه است که این موانع را من برای شما بیان میکنم. البته نمیخواهم گله کنم یا بگویم مانعی هست و نمیتوان کار کرد. میخواهم بگویم که برای اصلاح موانعی وجود دارد و حرکت باید با بیداری و هوشیاری باشد. در راه اصلاح سختیهایی هم وجود دارداست.
وی در در تشریح یکی از این موانع، گفت: در بحث هستهیی شما دیدید که دشمنان نمیخواستند ما به این فناوری دست پیدا کنیم. اصلا نمیخواهند ما پیشرفت کنیم. نمیخواهند ما وجود خارجی داشته باشیم چه برسد به این که قلهها را فتح کنیم. آنها دوست ندارند که ما به جایی برسیم. حتی دوست ندارند که ما به یک روستا آبرسانی کنیم و در این راه با تمام عزم خود مانعتراشی میکنند.
بیان برخی مسائل به زودی در جمع دانشجویان
رییسجمهور گفت: در قضیه هستهیی مشکلات و گرفتاریهایی داشتیم که این گرفتاری و مشکلات را باید پشت سر میگذاشتیم. البته در این قضیه برخی از عوامل داخلی هم بودند که تلاش داشتند موانع و مشکلاتی را ایجاد کنند و انشاءالله اگر این دو – سه ماه آینده نیز بگذرد در یک فرصت مناسب در جمع دانشجویان مسائل را بیان میکنم.
وی گفت: دو – سه سال اخیری که در بحث پرونده هستهیی گذشت جزو سختترین مقاطع تاریخی کشور ما بوده است. دشمنان راههای گوناگونی را طراحی کردهاند که ما سازش کنیم و دست از تلاشهای خود برداریم. البته برخی نیز در داخل در این ارتباط دستشان در دست بیگانگان بود.
برخی میخواستند دولت کوتاه بیاید...
دانشجویان با شعار مرگ بر منافق با رییسجمهور همراهی کردند و احمدینژاد ادامه داد: در بخش اقتصادی طراحیهایی کردند و من در یک کلمه باید بگویم که ما در بخش اقتصادی سنگر به سنگر در حال یک مبارزه سنگین هستیم. در عرصه تبلیغات نیز فشارهای روانی وارد کردند؛ مثلا میآمدند و یک دفعه از پنجاه کانال این فشارها را وارد میکردند. میگفتند؛ میخواهند به ما حمله کنند چرا کوتاه نمیآیید؟ این مساله چه ارزشی دارد؟ چرا میخواهید کشور را قربانی کنید؟ از کانالهای گوناگون فشار میآوردند و سعی میکردند سطوح گوناگون تصمیمگیری کشور را تحت تاثیر قرار دهند و فشار بیاورند. آدم میفرستادند که اطلاعات درون سیستم را به بیگانگان بدهند. به صورت منظم و هر هفته در این ارتباط ملاقاتهایی را داشتند که بگویند چه خبر است. حتی آنها به دشمنان میگفتند چرا صدور قطعنامه را به تاخیر میاندازید. پیاز داغ قطعنامه را زیادتر کنید؛ چرا که اگر داغتر کنید این دولت کوتاه میآید.
قاضی دادگاه یک جاسوس را تحت فشار قرار دادهاند
وی خاطرنشان کرد: پروندهای در این در مورد تشکیل شد ولی قاضی دادگاه را تحت فشار سنگین قرار دادهاند که این جاسوس را تبرئه کند و این یکی از موانع است؛ ولی بدانند که ملت ایران به آنها اجازه نمیدهد که با نفوذ سیاسی و اقتصادی خود مجرمین را از عدالت ملت ایران رها کند.
دانشجویان فریاد زدند که احمدی احمدی حمایت میکنیم و رییسجمهور خطاب به مانع تراشان بر سر راه پرونده هستهیی ادامه داد: اینطور نیست که بایستید و فقط نگاه کنید. اگر دست از فشارها برندارید خائن به ملت ایران هستید و به این ملت معرفی خواهید شد.
در حالی که دانشجویان شعار مرگ بر منافق میدادند، احمدینژاد گفت: در قضیه هستهیی به خاطر حساسیتها ما مراعات کردیم و چیزی نمیگوییم ولی برخی مانعتراشی را رها نمیکنند.
مافیای اقتصادی در برابر برخوردها جیغهای بنفش میکشند
به گزارش ایسنا رییسجمهور در بخش دیگری از صحبتهای خود گفت: یکی دیگر از موانع ما در اقتصاد است. ما با همه وجود با مافیا درگیر هستیم و اگر آنها جیغهای بنفش میکشند به خاطر همین است. هر جا راه را برای آنها میبندیم نمیگویند که راه را برای ما بستند بلکه یک جای دیگر جیغ میزنند.
احمدینژاد ادامه داد: آنها بیشترین هجوم را به این دولت و شخص من داشتهاند و میبینید که فریاد میزنند، به خاطر این است که میبینند احمدینژاد به فضل الهی مانند شما هنوز روحیه دانشجویی خود را حفظ کرده است.
دانشجویان فریاد زدند که احمدی دوست داریم، دوست داریم و رییسجمهور نیز در پاسخ گفت: من نیز با تمام وجود شما را دوست دارم
وی با تاکید بر اینکه " وجود موانع به این معنا نیست که انسان نمیتواند از آن عبور کند" اظهار کرد: ملت ایران به خاطر جوانانی که دارد میتواند از این موانع عبور کند. روش ما هیچوقت این نبوده است که بیاییم و دائم موانع را به ملت منتقل و خدای ناکرده در انجام مسوولیت کوتاهی کنیم ولی من از برخیها انتظار این همه ...(سه نقطه) را نداشتیم. موانعی هست که انشاءالله با همت جوانان و مردم این موانع را برطرف میکنیم.
ظرفیت دانشگاهها افزایش مییابد
دانشجویان رییسجمهور را تشویق کردند و وی در بخشی از سخنانش به آنها خبر داد که به زودی ظرفیت دانشگاههایمان بیش از تقاضاهای داخلی خواهد بود.
رییسجمهور همچنین به دانشجویان قول داد که از پروژههای آنها حمایت کنند و گفت: اگر هزینه یک پروژهای خارج از سقف بودجه دانشگاه باشد، دولت حاضر است که در انجام این پروژهها ـ چه پروژه دانشجویان باشد و چه اساتید ـ به آنها کمک کند.
وی ادامه داد: دانشجویان ما باید در دفاعیههای خود نیازهای کشور را شناسایی، تعریف کرده و برای آن راهحل ارایه دهند و ما از این دفاعیهها و پروژهها حمایت میکنیم.
دانشجویان با تشویق خود از رییسجمهور تشکر کردند و وی نیز خطاب به آنها گفت: دشمنان ملت ایران میدانند که هر کاری در برابر این ملت بکنند شکستخورده مطلق و قطعی هستند.
دانشجویان برای سلامتی رییسجمهور صلوات فرستادند و احمدینژاد خطاب به آنها گفت: برای سلامتی خودتان، دانشجویان عزیز، جوانان عزیز که عشق احمدینژاد هستند صلوات بفرستید.
وی همچنین خطاب به دانشجویان دانشگاه علم و صنعت گفت: انشاءالله یک برنامهریزی مناسب انجام شود تا یک شب به خوابگاهتان بیایم و آنجا با شما صحبت کنم. به شما دانشجویان سفارش میکنم که درستان را خوب بخوانید تا همهتان موفق شوید.
دانشجویان فریاد زدند دکتر دوست داریم و برای او گل پرتاب کردند.
خاطرات دوران دانشجویی در دانشگاه علم و صنعت
احمدینژاد در ابتدای سخنان خود نیز با تبریک فرا رسیدن ولادت حضرت معصومه(س) به بیان احساس خود مورد حضور در دانشگاه علم و صنعت پرداخت و در حالی که از سوی دانشجویان تشویق میشد، حضور در دانشگاه و در جمع دانشجویان را فرصتی مغتنم برشمرد و ادامه داد: البته برای کسی که ریشه اصلیش در دانشگاه و دانشگاه در تار و پود اوست، حضور در دانشگاه یک مفهوم دیگری دارد و شاید اینگونه بتوان تعبیر کرد که لحظات حضور در دانشگاه برای من مانند بازگشت یک ماهی به یک اقیانوس زلال است.
دانشجویان شعار دادند دکتر خوشآمدی دکتر خوشآمدی و رییس جمهور در ادامه به بیان خاطراتی از حضور خود در دانشگاه علم و صنعت پرداخت و اظهار کرد: سال 54 یعنی حدود 33 سال قبل وارد دانشگاه علم و صنعت شدم. این دانشگاه مانند امروز نبود و تغییرات زیادی کرده است. البته در آن زمان به اسم دانشکده علم و صنعت معروف بود که بعدها اسم دانشگاه علم و صنعت را به خود گرفت و وضعیت آن زمان قابل مقایسه با اکنون نیست. در آن زمان باغی دارای درختان سیب و گیلاس نیز در کنار دانشگاه قرار داشت. روزی که در دانشگاه قبول شدم و قصد ثبتنام داشتم یکی از اقوام از روی دلسوزی آمد و نصیحت کرد و گفت فلانی مراقب باش. از این حرفهایی که در خانه و محله میزنید مبادا در دانشگاه بزنید. حتی در درختهای دانشگاه نیز میکروفن گذاشتهاند.
احمدینژاد ادامه داد: البته اینجورها هم نبود ولی میخواهم فضا را توصیف کنم؛ در دانشگاه ما گارد ویژهیی بود و آدمهایی قوی هیکل، خشن و نفهم حضور داشتند. رییس آنها فردی بود به نام آقای هنری که فعالیتهای دانشجویان را زیر نظر داشت و برای دانشجویان دردسر ایجاد میکرد. اگر به دانشجویی شک میکرد آن دانشجو توسط این گارد مورد ضرب و شتم قرار میگرفت و بعضا نیز به ساواک تحویل داده میشد.
وی با اشاره به کارت دوران دانشجویی خود ادامه داد: وقتی وارد دانشگاه شدم، چندان مویی در صورتم نبود و مانند شما جوان بودم، جثه درشتی نداشتم ولی در کارهای مبارزاتی همراه دانشجویان دیگر و مامور نقل و انتقالات اعلامیهها و کتابها بودم.
رییسجمهور در ادامه خطاب به دانشجویان و با اشاره به خاطرات مبارزات انقلابی خود گفت: من این خاطرات را برای شما بیان کردم که بدانید فضا چگونه بود و ما به فضل رهبری امام(ره)، شهدا و مردم به کجا رسیدهایم و در چه فضایی قرار داریم. نمیخواهم بگویم ما در نقطه آرمانی قرار داریم. با آن نقطه فاصله داریم و باید تلاش بیشتری برای رسیدن به آن بکنیم. با حضور در این دانشگاه صدها کتاب خاطره در ذهن من مرور شد؛ چگونه ساواک تلاش میکرد که در بین دانشجویان تفرقه و اختلاف ایجاد کند و حتی استادان دانشگاه اجازه نداشتند در مورد وضعیت دانشگاهها صحبت کنند. ما باید خدا را شکر کنیم که در حال حاضر در این جا قرار داریم.
انتهای پیام