KNToosi.in - همکلاســــی

وبلاگ گروهی دانشجویان ِ دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

KNToosi.in - همکلاســــی

وبلاگ گروهی دانشجویان ِ دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

نخستین‌ موش‌های «فوق سریع» با همکاری یک دانشمند ایرانی در آمریکا

/دانشمند ایرانی و ایجاد موش‌های ماراتن/
نخستین‌ موش‌های «فوق سریع» با همکاری یک دانشمند ایرانی در آمریکا تولید شدند


خبرگزاری دانشجویان ایران - تهران
سرویس: فناوری استراتژیک

ریچارد هانسون و پروین حکیمی محققان دانشگاه «کیس وسترن ریزرو» در پژوهشی موفق به پرورش «موش نیرومند» شده‌اند که می‌تواند شش کیلومتر بدون توقف بدود.

به گزارش سرویس «فن‌آوری» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، این موش‌ها هفت برابر فعالتر و پرجنب و جوش‌تر از موش‌های عادی هستند.

این موش‌های استثنایی قادر هستند که پنج تا شش کیلومتر را با سرعت 20 متر در دقیقه روی دستگاه تردمیل (دستگاه دویدن ثابت) در مدت حدود شش ساعت بدون توقف بدوند.

دکتر هانسون، استاد بیوشیمی و محقق این پروژه درباره موشهای خارق العاده تولیدی، گفت: این موشها بیشتر از اسیدهای چرب برای کسب انرژی استفاده می‌کنند و اسید لاکتیک بسیار اندکی نیز تولید می‌کنند.

پروین حکیمی، نویسنده اصلی مقاله و محقق و همکار پروفسورهانسون که موفق به تولید این موشها با ویژگی خاص ژنتیکی طی پنج سال گذشته است تلاش کرده تا در این تحقیقات عملکرد متابولیکی و فیزیولوژیکی آنزیم PEPCK-C در ماهیچه‌های اسکلتی و بافتهای چربی را مورد مطالعه قرار داده و درک کند.

این موشهای ژنتیکی همچنین 60 درصد بیشتر از موشهای عادی غذا می خورند اما متناسب تر و لاغرتر هستند و حتی عمر طولانی تری نیز دارند.

جنس ماده بعضی از این موشها می‌توانند در سن 5/2 سالگی نیز باردار شوند در حالی که موشهای عادی پس از یک سالگی دیگر قادر به بچه دار شدن نیستند.

به گفته پروفسور هانسون تمام این تغییرات مربوط به ژنی می‌شود که نقش اصلی در تولید آنزیمی موسوم به «فسفوانولیپیروات کربوکسی کنیاز» یا PEPCK-C دارد.

به گزارش ایسنا، دکتر حکیمی در این باره اظهار داشت: شواهد علمی از همان ابتدا نشان می‌داد که این موشها بسیار متفاوت از موشهای عادی هستند.

از همان ابتدا این موشهای ژنتیکی دائما در قفسهایشان می‌دویدند.

دکتر حکیمی همچنین تصریح کرد: تنها با مشاهده میزان فعالیت موشها در قفسشان می توانستم تشخیص دهد که کدامیک از آنها از نوع خاص ژنتیکی هستند .

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد