KNToosi.in - همکلاســــی

وبلاگ گروهی دانشجویان ِ دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

KNToosi.in - همکلاســــی

وبلاگ گروهی دانشجویان ِ دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

سخنگوی ائتلاف اصلاح طلبان خبر داد؛دعوت از نوه امام برای نامزدی

 سخنگوی ائتلاف اصلاح طلبان خبر داد؛دعوت از نوه امام برای نامزدی در مجلس خبرگان 


اعتماد-کیوان مهرگان:با نزدیک شدن به انتخابات مجلس هشتم ، مسائل مربوط به شیوه عمل اصلاح طلبان را با عبدالله ناصری سخنگوی ستاد ائتلاف اصلاح طلبان در میان گذاشتیم که در پی می آید.
***
- با توجه به تنوع سلایق احزاب و گروه های اصلاح طلب، ستاد ائتلاف چه جایگاهی در میان احزاب اصلاح طلب برای انتخابات مجلس دارد؟

ستاد ائتلاف اصلاح طلبان ادامه تجربه یی است که ما در انتخابات شوراها پشت سر گذاشتیم. موفقیت آن تجربه دوستان مان، گروه ها و احزاب اصلاح طلب را ترغیب کرد که مساله ائتلاف را در انتخابات پیش رو جدی بگیرند.

- یعنی این بحث از شوراها به بعد جدی گرفته شد؟

شورای هماهنگی احزاب اصلاح طلب از مدت ها قبل به این جمع بندی رسیده بود که با توجه به اتفاقی که در انتخابات دوره نهم ریاست جمهوری افتاد، موضوع ائتلاف را با شدت دنبال کنند. بنابراین شوراها تجربه بسیار خوبی بود.

- وجه تمایز ائتلاف در انتخابات مجلس با انتخابات شوراها چیست؟

در این دوره آقای خاتمی با توجه به مقبولیتی که در میان احزاب اصلاح طلب و نقش پررنگ تر و جدی که در میان مردم دارد خیلی فعال وارد شده اند و همه چهره های شاخص اصلاحات هم نقش ایشان را پذیرفتند.

- چهره های شاخص حقیقی یا حقوقی؟

هر دو مثلاً آقای رفسنجانی از یک زاویه به عنوان پدر معنوی حزب کارگزاران است اما از طرفی هم یک شخصیت حقیقی است. جایگاه و محوریت آقای خاتمی در شورا موجب شده دیگران هم فعال تر پا به عرصه انتخابات بگذارند و نقش جدی را به عهده بگیرند.

- برخی احزاب اصلاح طلب از ارائه لیست مستقل سخن می گویند. آیا ارائه لیست مستقل به روند ائتلاف لطمه نمی زند؟

ما نگرانی از این بابت نداریم.

- چرا؟

چون مهم ترین بخش حزب اعتماد ملی در همین راستا حرکت می کند. علاوه بر این از روز اول که دبیرکل محترم و اعضای شورای مرکزی اعلام کرده اند که ما در کف 80 درصد با احزاب اصلاح طلب مشترکات داریم. اما من روند را بالاتر از این کف می بینم.

- یعنی ائتلاف با اعتماد ملی از سطح کنونی فراتر می رود؟

من معتقدم هرچه به زمان انتخابات نزدیک می شویم این روند بهتر خواهد شد و اگر به دوران تبلیغات انتخاباتی برسیم احتمال ائتلاف صددرصدی هم وجود دارد.

- نشانه های خوشبینی شما چیست؟

ما تجربه خوبی در شوراها داشتیم. فراموش نکنید بسیاری از دوستان اصلاح طلب ما پیش بینی می کردند که اعتماد ملی به ائتلاف نخواهد پیوست اما با مذاکرات و گفت وگوهایی که با اعضای شورای مرکزی و جناب آقای کروبی داشتیم، نهایتاً ائتلاف کامل شکل گرفت.

- آیا شورای ائتلاف موضوع سرلیستی آقای خاتمی را مورد بحث قرار داده بود؟

بحث سرلیستی آقای خاتمی توسط برخی افراد حقیقی و شخصیت های حقوقی مطرح می شد. اما آقای خاتمی به صراحت این مساله را رد کردند و هرگز چنین برنامه یی ندارند. بنابراین در شورا به عنوان یک جهت و خط کلی اصلاً در دستور کار شورا قرار نگرفته است.

- نظر شورا چیست؟

دیدگاه ها متفاوت است اما به عنوان عضوی از ائتلاف اصلاح طلبان معتقدم نقشی که آقای خاتمی در شرایط کنونی دارد نقش خیلی خوبی است. آقای خاتمی مانند یک پدر فعالیت ها را در کل کشور سامان می دهد و اثرگذاری این فعالیت ها خیلی بیشتر است.

- برای موانعی که سر راه تان است مثل ردصلاحیت ها و سلامت انتخابات چه راهبردهای عملی دارید؟

راهبردهایی که ما تدوین کرده ایم جهت پیشبرد کار است.

- می توانید این راهبردها را بیان کنید؟

تلاش برای تشویق مردم به مشارکت و نیز ترغیب نامزدهایی که حضورشان موجب رونق انتخابات شود.

- برای تایید صلاحیت ها و سلامت انتخابات چه راهبردهایی دارید؟

ما تلاش می کنیم که از آرای مردم صیانت شود.

- تلاش می کنید یا راهبرد دارید؟

اینها همه مصوبه است.

- برای تایید صلاحیت ها می خواهید چه کار کنید؟

یکی از کارهای جدی ما این است که آقای خاتمی و هاشمی پذیرفته اند که با مسوولان عالی کشور و با نهادهای اثرگذار و تصمیم گیر درباره صلاحیت مذاکره کنند.

-چه تضمینی وجود دارد تجربه انتخابات هفتم تکرار نشود؟

من نمی خواهم بگویم این مذاکرات می تواند صد درصد نتیجه بخش باشد. اما چاره یی هم جز این نداریم. همه باید تلاش کنیم با گفت وگو و رایزنی مسائل را برای دور کردن بحران از کشور حل کنیم.

- آقای هاشمی علناً آمادگی خود را برای مشکلات شما اعلام کرده اند؟

در مذاکراتی که ایشان با دوستان ما داشته اند وعده کرده اند در این زمینه هر کاری از دست شان برمی آید انجام دهند، خصوصاً دو جایگاه مهم ریاست مجلس خبرگان و مجمع تشخیص مصلحت را به عهده دارند.

- قرار است از این دو جایگاه عمل کنند؟

دقیقاً از این مساله اطلاعی ندارم.

- پس وعده آقای هاشمی براساس شخصیت حقیقی خودشان است؟

آنچه برای ما مهم است این است که ایشان شرایط حساس و خطیر کشور را خوب درک می کند و حاضر است برای جلوگیری از بحران هزینه هم بپردازد. بنابراین در صورتی که مساله یی آزادی انتخابات را تهدید کند آقای هاشمی این ظرفیت را در خودش می بیند که وارد عمل شود. تاکیدی که در ملاقات با دوستان ما داشته اند که همه وارد عرصه انتخابات شوند را باید نشانه یی از همین آمادگی ایشان برای کمک به مجموعه اصلاح طلبان دانست. فراموش نکنید هاشمی رفسنجانی از آنچنان جایگاهی برخوردار است که به عنوان هاشمی رفسنجانی در روند بهبود برگزاری انتخابات می تواند موثر باشد.

- برای برگزاری سالم انتخابات هم می خواهید از رایزنی بهره بگیرید؟

نظارت بر حسن اجرا و تضمین سلامت انتخابات یکی از راهبردها برای قبل و بعد از برگزاری انتخابات است. بالاخره آرایی را که در انتخابات مجلس ششم توسط شورای نگهبان باطل شد و جابه جایی ها صورت گرفت نباید نادیده گرفت. گفت وگو، پیگیری های حقوقی و رسانه یی از جمله ظرفیت هایی است که اصلاح طلبان برای سلامت انتخابات در اختیار دارند.

- آیا نخواستید ظرفیت جدیدی ایجاد کنید؟

شما فکر می کنید چه ظرفیتی می توانیم ایجاد کنیم؟

- شما دارید تصمیم می گیرید، نه من.

ما جز این موارد، چیز دیگری به ذهن مان نمی رسد. ما می توانیم در شرایط کنونی هشدار بدهیم و بحران هایی که رسانه ملی آنها را کتمان می کند به اطلاع مردم برسانیم. با توجه به شرایط کنونی فکر می کنم مسوولان عالی کشور پذیرفته باشند که برگزاری یک انتخابات آزاد و قانونی و سالم را عملی کنند تا دست کم از این طریق برخی بحران ها را از کشور دور کنند.

- از نظر رسانه یی شما در شرایطی نیستید که با جناح مقابل رقابت کنید؟

ما در سال 76 - 75 هم جز روزنامه سلام رسانه دیگری نداشتیم، فضای دوم خرداد با همان رسانه محدود ایجاد شد.

- آیا می توانید آن فضا را دوباره ایجاد کنید؟

در حال حاضر فضا که خیلی بهتر از قبل است. این طور نیست؟

- از چه نظر بهتر است؟

در شرایط کنونی عملکرد مجلس هفتم و دولت نهم افکار عمومی را برای جایگزینی یک گفتمان جدید آماده کرده است. اگر انتخابات قانونمند و آزاد برگزار شود، چنین تحولی دور از ذهن نیست. اگرچه یکی از مشکلات اساسی ما همین خطی است که رسانه ملی دنبال می کند.

-نتیجه رایزنی تان با رئیس سازمان صداوسیما چه شد؟

قول هایی دادند ولی هنوز نشانه هایی از عملی شدن آن قول و قرارها ندیدیم. نمی خواهیم خودمان را ناامید نشان دهیم امیدواریم اتفاق جدیدی رخ بدهد.

-آیا شورای ائتلاف اصلاح طلبان برنامه یی برای دیدار با مقام رهبری جهت انتقال دغدغه های خود دارد؟

به طور مصداقی این بحث در ستاد مطرح نشده است، اما ما مسائل را با شخصیت های برجسته نظام و رئوس اصلاح طلبان مطرح کردیم و حتی از آقای حسن خمینی هم درخواست کرده ایم، ایشان هم قول هایی داده اند که در زمینه اطلاع رسانی عمومی دغدغه های ما را مطرح می کنند و شما نشانی از جهت گیری های اخیر ایشان می توانید ببینید. ما فکر می کنیم ظرفیت ایشان برای تبیین این مسائل در دیدارهای عمومی و دیدارهای خصوصی که با مقام رهبری دارند، خیلی خوب است.

-می خواهید ایشان را نامزد کنید؟

برای انتخابات مجلس شورای اسلامی خیر، اما شخصیت حاج حسن آقا برای نامزد شدن در انتخابات میاندوره یی مجلس خبرگان بسیار مناسب است.

-به ایشان پیشنهاد دادید؟

بله، احزاب اصلاح طلب این موضوع را در دستور کار قرار داده اند.

انتخابات میاندوره یی خبرگان برای ما خیلی مهم است و می خواهیم از ظرفیت بزرگانی همچون آیت الله توسلی، موسوی بجنوردی و حسن آقای خمینی استفاده کنیم.

-بحث سرلیستی تهران به یکی از موضوعات جنجال برانگیز برای هر دو جناح تبدیل شده است. با توجه به اهمیت این موضوع آیا تصمیم خاصی برای آن دارید؟

با شما موافقم، این موضوع خیلی مهم است. اما مهمتر از این بحث وادار کردن چهره های رای آور اصلاح طلب برای نامزد شدن و تلاش برای عبور از فیلتر صلاحیت ها است.

-آیا سهم خاصی برای احزاب در نظر گرفته اید؟

یک منشور نانوشته در انتخابات وجود دارد که احزاب و گروه ها سهم خواهی نکنند. احزاب پیشنهاد می دهند و شورا آن را بررسی می کند.

-با سهم خواهی زنان چه برخوردی می کنید؟

خطی که زنان اصلاح طلب دنبال کردند، خط مطلوبی نبود.

-چرا؟

چون سهم خواهی ممکن است به ضرر زنان اصلاح طلب باشد. یعنی اگر بالاتر از یک سوم ظرفیت در مجمع زنان اصلاح طلب وجود داشت، نباید از آنها استفاده کرد.

نظرات 1 + ارسال نظر
احسان سالاری, تر دوشنبه 21 آبان 1386 ساعت 11:25

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد