به همت پژوهشگران دانشگاهی
نرمافزار بازسازی گفتار از دست رفته در کشور طراحی شد
خبرگزاری دانشجویان ایران - تهران
نرمافزار بازسازی گفتار از دست رفته به همت پژوهشگران دانشکده مهندسی پزشکی دانشگاه صنعتی امیرکبیر طراحی و تدوین شد.
سرویس: پایان نامه
به گزارش سرویس پایاننامه خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، آرش محمدی، فارغالتحصیل کارشناسی ارشد و مجری طرح، گفت: سیستمهای خود کار بازشناسی گفتار امروزه کاربردهای زیادی در محیطهای واقعی و شرایط عملی پیدا کردهاند و این لزوم بهبود عملکرد این سیستمها را در محیطهای واقعی ایجاد میکند.
وی هدف از اجرای این پروژه را بازسازی و مقاوم سازی گفتار از دست رفته بر اثر نویز در محیطهای واقعی ذکر کرد و گفت: در روشهایی که تاکنون وجود داشته اغلب تلاش بر این بوده که پارامترهای طیفی و آمار نویز به گونهای تخمین زده شده و از این طریق نویز از روی گفتار سیگنال حذف و بازشناسی را بهبود داده شود.
محمدی خاطرنشان کرد: از سال 2000 تا 2005 یک سری روشهای جایگزین بر پایه افزونگی اطلاعات در سیگنال گفتار ارائه شد. در این روشها با توجه به این نکته که نویز به صورت محلی در حوزه فرکانس عمل میکند و تنها بعضی از قسمتهای سیگنال را تخریب میکند، بازشناسی تنها به وسیله گفتار باقیمانده و بازسازی گفتار از دست رفته بهبود داده میشود.
به گفته وی، در این پژوهش اطلاعات گفتار حذف شده با توجه به افزونگی اطلاعاتی در قسمتهای موجود بازسازی میشود که کار بر روی دادگان فارسی و انگلیسی انجام شد.
مجری طرح در ادامه خاطرنشان کرد: جهت بازسازی پس از پیاده سازی الگوریتمهای پیشنهادی در کارهای پیشین سه ایده جدید ارائه شد که شامل استفاده از خوشه بندی آوایی جهت بهبود روش خوشه بندی معمولی، مدل سازی بردارهای طیفی با استفاده از توزیع لاپلاس و تخمین ویژگیهای از دست رفته و در نهایت بهرهگیری از همبستگیهای زمانی جهت بازسازی اسپکتروگرام ناقص با استفاده از کالمن فیلتر میباشد.