نماینده وزیرعلوم در غرفه ایسنا:
توزیع بودجه دانشگاهها به وزیرعلوم محول میشود
جدول اولویتهای آموزش عالی در دور دوم سفرهای استانی دولت تهیه شد
خبرگزاری دانشجویان ایران - تهران
سرویس: آموزشی
نماینده وزیر علوم در امر نظارت بر دانشگاهها با اشاره به طرح جدید دولت در خصوص بودجه، گفت: طرح جدید دولت یک حرکت بسیار مثبت است، چرا که حدود 500 دستگاهی که قبلا جداگانه دریافت اعتبارات می کردند، با این طرح به 40 دستگاه رسیده و دولت برای 40 وزارتخانه و دستگاه اجرایی سقفی تعیین کرده تا وزیر مربوطه برحسب نیاز هر بخش این بودجه را در اختیار آنها قرار دهد.
دکتر محمد حسینی که به همراه دکتر داداشپور مدیرکل روابط عمومی وزارت علوم در غرفه خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) در چهاردهمین نمایشگاه مطبوعات و خبرگزاریها حضور یافت، در ادامه گفت: در وزارت علوم با توجه به اشراف کامل وزیر بر بحث دانشگاهها و کار کارشناسی که در وزارت خانه انجام شده به نظر میرسد این طرح بتواند پاسخ گو باشد و توزیع اعتبارات بهتر انجام شود.
وی با تاکید بر جرات و جسارت دولت نهم در بحث تغیر ساختار بودجه، گفت: سالهای زیادیست که بحث تغییر ساختار بودجه مطرح میشود ولی عملا اقدامی در این رابطه صورت نمی گیرد، با این حال این دولت این اقدام را انجام داده و به این وسیله وزرا که باید در مقابل دولت، مجلس و مردم پاسخ گو باشند خود در توزیع اعتبارات نقش دارند، این درحالیست که در گذشته دست وزیر کاملا بسته بود.
وی ادامه داد: این نوع توزیع با توجه به اطلاعات دقیقی که ما از دانشگاهها و مراکز آموزشی داریم بسیارعادلانه انجام خواهد شد و ما نیز در آینده پاسخ گو خواهیم بود، حتی قدرت مانور وزارت خانهها نیز در این مساله بیشتر خواهد شد.
حسینی همچنین در خصوص کمبود بودجه دانشگاهها و ضرورت توجه به این قضیه در بودجه سال 87 گفت: سال گذشته نیز زمان یکه بودجه سال 86 مطرح بود، از ابتدا این کمبود بودجه در بخشهای آموزشی دانشگاهی وجود داشت و حتی کارشناسان سازمان مدیریت نیز به این کمبود اذعان داشتند، ولی چون نگاه، نگاه انقباضی بود باید آنرا می پذیرفتیم در حالیکه دانشگاه ها با دستگاههای دیگر متفاوت هستند.
نماینده وزیرعلوم در امور نظارت بر دانشگاهها خاطرنشان کرد: شاید دستگاههای دیگر بتوانند صرفه جویی کنند ولی دانشگاه ها دایما در حال رشد بوده و تعداد اعضای علمی و دانشجویان در حال افزایش است، همچنین با وجود تورم امیدواریم با اصلاح بودجه و متمم بودجه و هر شیوه دیگری حدود 300 میلیارد کسری سال جاری وزارت علوم جبران شود.
جدول اولویتهای آموزش عالی در دور دوم سفرهای استانی دولت تهیه شد
وی همچنین با مثبت ارزیابی کردن دور اول سفرهای استانی هیات دولت به استانهای کشور، گفت: این سفرها تحولات اساسی را در سطح کشور و همچنین در بخش دانشگاهها و مراکز آموزشی به همراه داشته است.
وی اظهار کرد: فعالیتهای مختلف عمرانی، آموزشی و فرهنگی در ابعاد مختلف در استانها، نتیجه سفرهای دور اول هیات دولت است که هم در داخل و هم در خارج کشور بازتابهای خوبی داشته و نشانگر پیوند مردم، نظام و دولتمردان است، در واقع اینکه مسوولان از نزدیک با واقعیتها، کمبودها و امکانات جامعه و توانمندیهای هر استان آشنا می شوند بسیار مثمرثمر خواهد بود.
وی دور دوم سفرها را مکمل دور اول دانست و گفت: عدهای با تبلیغ و فضاسازی سعی میکردند این سفرها را یک حرکت مقطعی به حساب آورند که بیشتر جنبه تبلیغی دارد ولی مشاهده کردند این مساله یک رویکرد اساسی است و کارهای زیربنایی و مهمی نیز در کشور در حال انجام است که طی آن چهره برخی از استانهای محروم فراموش شده در حال دگرگونی است و به سطحی از استانداردها و جایگاه قابل قبول رسیدهاند.
وی افزود: در دور دوم سفر هیات دولت ارزیابیهایی از مصوبات دور اول صورت خواهد گرفت و مشخص میشود چه میزان از مصوبات اجرایی شده و اگر اجرایی نشده چه موانعی بر سر راه آن بوده است، خوشبختانه در برخی از استانها نزدیک به100 درصد اعتبارات بخشهای مختلف آن از جمله بخشهای دانشگاهی و آموزشی تخصیص داده شده است.
نماینده وزیر علوم در امور نظارت بردانشگاهها با بیان اینکه هیات دولت حتی از کارهای جزیی و فردی افراد نیز غافل نبوده و به آنها رسیدگی می کند، گفت: در دور دوم تغییرات اساسی ایجاد شده از جمله اینکه دیدارهای مردمی رییس جمهور کمتر شده و تنها یک دیدار در مرکز استان با مردم خواهد داشت، همچنین معاونان و وزرا کارهای تخصصی را انجام میدهند که امیدواریم در دور دوم همانطور که در دور اول عنایات خوبی به دانشگاهها و مراکز آموزشی شد و شاهد افزایش ظرفیتهای دانشگاهی کشور و ارتقای برخی دانشگاهها و تخصیص واحدهای جدید آموزشی بودیم، در دور دوم نیز شاهد این قضیه باشیم.
وی با بیان اینکه در دولت نهم ظرفیت دانشگاهها تا50 درصد افزایش پیدا کرده است، گفت: ادامه این روند مستلزم ارایه امکانات بیشتر به دانشگاههاست تا در کنار توسعه کمی، توسعه کیفی نیز مدنظر باشد، در واقع در بسیاری از استانها آنچه که مربوط به بخشهای آموزشی بوده انجام شده و بخشهایی که به وزارت علوم مربوط بوده در حد ارایه مجوز دانشگاه و دانشکده یا افزایش رشتههای جدید انجام شده است.
به گفته حسینی، وزارت علوم به تفکیک جدولی تهیه کرده که دقیقا مشخص است در هر استان چه میزان از اعتبارات و آنچه مدنظر بوده تحقق یافته است، امید است در دور دوم سفرها به این مسایل توجه بیشتری صورت گیرد تا تحولی که مدنظر ماست تحقق یافته و بتوان از فضاهای آموزشی و کمک آموزشی، خوابگاه ها، آزمایشگاهها، کارگاهها و غیره به اندازه ای که مورد نیاز کشور است برخوردار شد.
حسینی با تاکید بر ساخت خوابگاهها و با بیان اینکه از این مساله هیچ گریزی نیست و باید خوابگاههای بیشتری در کشور ساخته شود، گفت: برخی معتقدند صرف بومی شدن دانشجو مشکل را حل می کند، در حالیکه این گونه نیست مثلا گاهی دانشگاه در مرکز استان است و دانشجویان باید از روستاها و شهرستانهای اطراف به مرکز استان بیایند، لذا خوابگاه سازی یک امر غیرقابل اجتناب است که امیدواریم در این دوره به این مساله توجه بیشتری شود.