KNToosi.in - همکلاســــی

وبلاگ گروهی دانشجویان ِ دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

KNToosi.in - همکلاســــی

وبلاگ گروهی دانشجویان ِ دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

دگرگونی عمیق در حوزه آموزش عالی فن‌آوری فضایی در کشور ضروری است

وزیر ارتباطات:
دگرگونی عمیق در حوزه آموزش عالی فن‌آوری فضایی در کشور ضروری است
شکست انحصار فضا به دست ایران این دانش را در اختیار بشریت قرار می‌دهد


خبرگزاری دانشجویان ایران - تهران
سرویس: فناوری استراتژیک

وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات اظهار داشت: شکست انحصار فضا به دست ایران این دانش را در اختیار عموم بشر می‌گذارد.

به گزارش خبرنگار «فن‌آوری» خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، دکتر سلیمانی در مراسم افتتاحیه هفته جهانی فضا با اشاره به اهمیت فعالیت‌های فضایی و استفاده از آن در امور مورد نیاز بشر، اظهار کرد: ورود به فضا حق هر ملتی است تا بتواند از امکانات خدادادی آن استفاده کند به خصوص ایران که در پیشبرد علوم فضایی و نجوم پیشگام بوده است، سیر تحول تاریخ علم نشان می‌دهد که ایرانیان همواره در توسعه علمی آثار برجسته‌ای داشته‌اند اما متاسفانه در مقطعی از تاریخ (حدود 200، 300 سال گذشته) از قافله علمی باز مانده‌اند و به همراه بسیاری دیگر از کشورها دچار حکومت‌های ظالم و وابسته شده‌اند و بدین ترتیب وارث وضعیتی شدیم که موقعیت خاص تاریخی را از دست دادیم و هم اکنون آن را باید جبران کنیم.

وی افزود: بازیابی این موقعیت بر دوش نسل حاضر و آینده است و تک تک افراد در تحقق این امر نقش موثری دارند.

وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات با اشاره به این که ایران کشوری حادثه خیز است، خاطر نشان کرد: ما همواره از بلایای طبیعی مانند زلزله، سیل، توسعه بیابان‌ها، کاهش جنگل‌ها و مشکلات منابع آبی، متضرر شده ایم زیرا وضعیت کشور ما در این زمینه در وضعیت قرمز است و بر روی نقشه جهان مشاهده می‌کنیم که هیچ بخشی از ایران در برابر زلزله امن نیست؛ اما برای توجه همه جانبه به این امر و بررسی زیست محیطی می‌توان از امکانات موجود در فضا در جهت بهبود و تعالی کشور بهره‌مند شد.

به گزارش ایسنا، وی با اشاره به تاثیر قابل توجه فن‌آوری ارتباطات و اطلاعات در توسعه گفت: ضرورت حضور در فضا امری بدیعی بوده و در حال حاضر هزاران نقطه جغرافیایی دارای سکنه در کشور هنوز از ارتباطات طبیعی و ساده‌ای که ما در طول یک روز از آن بهره‌مند می شویم محرومند که رفع آن جز از طریق فضا اقتصادی نیست و باید بدین ترتیب امکانات ضروری را در اختیارشان قرار دهیم تا علاوه بر جلوگیری از تخلیه این نقاط، ارتباطات نیز پررونق شود.

دکتر سلیمانی، خاطر نشان کرد: حضور در فضا یک شبه و در مدت یک یا دو سال تحقق نمی یابد و نیازمند سرمایه‌گذاری گسترده است اما ما باید از هر راهی برای ورود به فضا استفاده کنیم و بدون سرمایه‌گذاری خسارات زیادی را متحمل می شویم.

وی ادامه داد: در سال‌های گذشته دانشمندان کشور تلاش خستگی ناپذیری در این زمینه کرده‌اند و اگر چه سرمایه‌گذاری در این بخش به اندازه کافی صورت نگرفته اما باید در زمینه تربیت نیروی انسانی تلاش بیشتری کرد و با هدایت و حمایت مناسب منتظر به ثمر رسیدن میوه‌های نهضت فن‌آوری فضایی باشیم.

وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات، تاکید کرد: متاسفانه هنوز بسیاری از رشته‌ها که در حوزه فضا مؤثرند در دانشگاه‌های کشور نهادینه نشده‌اند و سیستم آموزش عالی نیازمند دگرگونی عمیق در این حوزه است و دانش بشری امروزه نیازمند فراگیری مباحث بین رشته‌یی است.

وی خاطر نشان کرد: علیرغم آن که ارتباطات در کشور به حدی رسیده که می‌توان فعالیت‌ها را در فضاهای مجازی انجام داد اما در عین حال باید متخصصان رشته‌های مختلف به صورت فیزیکی در کنار هم باشند تا کارهای بزرگ را محقق کنند و متاسفانه در تربیت نیروی انسانی هنوز ضعیف هستیم.

دکتر سلیمانی در خصوص فعالیت‌های فضایی ایران برای فراهم کردن زیرساخت‌های لازم، تصریح کرد: کشورهای مختلفی در جهان حضور دارند که بیش از 10، 20 هزار نفر دانشمند در حوزه فضا دارند اما در کشور ما یک علامت سؤال واقعی در مقابل این پرسش که چند دانشمند در کشور در حوزه فضا کار می‌کنند وجود دارد. ما باید به این امر توجه داشته باشید که تولید نیروی انسانی مانند تولید میوه نیست که در یک فصل اتفاق بیافتد و این امر نیازمند برنامه‌ریزی، سرمایه گذاری و تجربه است و دانشگاه‌ها باید با خروج از شیوه های کلاسیک وارد شیوه‌های نوین در آموزش شوند و رشته‌هایی همچون امور فضایی راه‌اندازی کنند.

وی اضافه کرد: ملت ایران در طول تاریخ نشان داده که هر بار مورد فشار بوده رشد بیشتری داشته است و حوزه فضا به دلیل اهمیت و کاربردی بودن آن مورد طمع دشمنان و خودخواهان بوده است و خواهد بود و اگر موفق شوند بر فضا مسلط شوند بشریت روزهای سیاهی را خواهد داشت.

وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات، خاطر نشان کرد: جوانان ایران می‌توانند در این بخش تلاش بیشتری کرده و انحصار را بشکنند و دانش فضایی را در اختیار تمام بشر قرار دهند و در این صورت بشر آزاد بوده و در بهره‌برداری از فضا یک نفس راحت می کشد.

وی با اشاره به اهمیت حقوق فضا اظهار کرد: مسایلی نظیر بررسی حقوق فضا نه تنها صاحبنظران علوم پایه بلکه دانشمندان علوم انسانی، ‌اقتصاد، حقوق و اجتماعی را می طلبد تا در این زمینه مطالعه کرده و از هرگونه تبعیض جلوگیری کنند و با حضور در صحنه‌های بین‌المللی مانع از حکومت استکبار در فضا شوند.

دکتر سلیمانی در ادامه گفت: در بخش راهکارهای اقتصادی کردن فن‌آوری فضایی باید تلاش بیشتری کنیم و از ماهواره‌های موجود در فضا و داده‌های حاصل از آنها که گاهی به صورت رایگان در اختیار بشر قرار می‌گیرد می‌توان در مسیر شهرسازی، توسعه شهری، مسایل جغرافیایی و کشوری، مسایل امنیتی و زیست محیطی و اجتماعی و نیز توسعه ادبیات فارسی استفاده کرده و این امکانات را به روز کنیم.

به گزارش ایسنا، وی با طرح این سؤال که آیا دانش‌آموزان ایرانی نمی‌توانند با امور ماهواره‌یی و فضایی آشنا شده و آموزش نجوم را به صورت بر خط انجام دهند، گفت: پاسخ این سؤال مثبت است و برنامه‌های تدوین شده برای وزارت علوم، تحقیقات و فن‌آوری، مناسب و بسیار اثر گذار است.

وزیر ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات، خاطر نشان کرد: در وزارت ارتباطات و فن‌آوری اطلاعات با موانع بسیاری روبرو هستیم که اجبارا مانند سایر کشورها باید مسیری را انتخاب و با چراغ خاموش در آن حرکت کنیم، اما هدف اصلی باید ورود به فضا، استفاده از امکانات فضا و جلوگیری از انحصار و تبعیض در این حوزه باشد. خوشبختانه این حرکت در سازمان فضایی ایران آغاز شده و مسوولان کشور هم اراده کرده‌اند که این حوزه را تقویت کنند و نمونه بارز آن طرح دو فوریتی بود که طی هفته‌های گذشته با بیشترین آرای مثبت در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسید.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد