رییس شورای سیاستگذاری ائتلاف اصلاحطلبان: تکیه بر رای مردم در هیچ شرایطی نمیتواند تحتالشعاع مسائل دیگر قرار گیرد
موسوی لاری در اولین گردهمایی روسای استانی ستاد ائتلاف اصلاح طلبان با تاکید بر اینکه مردمسالاری و تکیه بر رای و خواست مردم و مطالبات آنها در هیچ شرایطی نمیتواند تحتالشعاع مسائل دیگری قرار بگیرد، عنوان کرد: بهرهگیری از اسلام اصیل با همان ملاکهایی که امام(ره) عرضه کردند حتما مورد توجه این جمع است.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، حجتالاسلام والمسلمین عبدالواحد موسوی لاری در اولین گردهمایی روسای استانی ستاد ائتلاف اصلاح طلبان، اظهار داشت: این جمع بدون هیچ منتی تلاش میکند که شکرانهی نعمت نظام مقدس جمهوری اسلامی را به جا آورد و با حضور مستمر و تلاش مداوم از نظام اسلامی و دستاوردهای این نظام و پایهها و بنیانهایی که این نظام بر آن استوار است و همچنین از ایران عزیز این سرزمینی که با تمدن کهن و دیرپا و نقش جاویدان در عرصهی تمدن بشری دیروز و امروز درخشیده و در آینده نیز به لطف خدا درخشان خواهد بود صیانت کند.
وی با تاکید بر اینکه حضور دوستان ما در ستادهایی که تا کنون شکل گرفته یا در حال شکلگیری است به منظور دفاع از کیان اسلام، تمامیت ایران و پاسداشت همهی آن چیزهایی است که هزینههای سنگینی برای آن پرداخته شده است، افزود: این جمع ریشه در انقلاب اسلامی و لحظهها، ساعات، روزها، ماهها و سالهایی دارد که قبل از انقلاب برای به ثمر رسیدن این انقلاب تلاش کردند و پس از انقلاب نیز در همهی عرصهها چه در دوران دفاع مقدس و چه بعد از آن در عرصهی ساخت و ساز و به سامان رساندن شرایط نابسامان آن روز و چه در عصر اصلاحات تلاش کردند که شایستگی این ملت کهن را داشته باشند.
رییس ستاد مرکزی ائتلاف اصلاح طلبان اضافه کرد: امروز با جمعی در این جلسه مواجهایم که خود را بخشی از نظام اسلامی و در برپایی این نظام موثر میبینند و پا به پای نظام اسلامی حرکت کردند و در به ثمر رسیدن انقلاب موثر بودند.
موسوی لاری با اظهار امیدواری از اینکه این جمع و فضا استمرار یابد و با استمرار این شرایط نوید فردایی بهتر و بهروزی برای تک تک این سرزمین به ارمغان آورند، گفت: آنچه برای همهی ما تا این لحظه عامل حضور بوده توجه به رسالتی است که تکتک ما به عهده داریم و این رسالت این است که این نظام با هزینههایی که تا کنون برای آن پرداخت شده باید با همان چارچوبها و ملاکها و معیارهایی که شکل گرفته است، استمرار یابد.
رییس شورای سیاستگذاری ائتلاف اصلاحطلبان با تاکید بر اینکه مهمترین دغدغهی جمع ما تا کنون این بوده که به دلیل پارهای مسائل انحراف در مسیر رخ ندهد، ادامه داد: پایهها و بنیانهای نظام اسلامی ما استوار است اما در این مسیر کسانی که مدعی دفاع از نظام هستند نباید دچار سوء برداشت شوند و نباید مطلب، تفکر و برداشت دیگری جایگزین برداشتها و تفکر اصیلی شود که این نظام بر اساس آن پایهریزی شده است.
موسوی لاری در ادامهی سخنان خود خاطرنشان کرد: در فضایی که بحث کمرنگ شدن بخشهایی از اصول و اساسی که نظام بر آن پایهریزی شده گاه گفته میشود که اساس، اسلامیت نظام است و جمهوریت آن چندان اهمیتی ندارد و گاهی هم با دستاویز قرار دادن دفاع از جمهوریت، بنیانهای فکری که بر اساس این جمهوریت بنا شده کمرنگ میشود.
رییس شورای سیاستگذاری ائتلاف اصلاحطلبان اضافه کرد: تصوری که ما از این جمع داریم و همین عامل هم باعث شده که این جمع گرد هم بیایند و با تشریک مساعی و همدلی و همگرایی مسیر آینده را ترسیم کنند این است که نظام جمهوری اسلامی را با همان ملاکهای شریعت آسمانی اسلام و در قالب نظام جمهوری اسلامی و با بهرهگیری از اصل جمهوریت به عنوان نظامی که امام (ره) پایهگذاری میشناسند و نه اسلامیت را فدای جمهوریت کرده و نه جمهوریت را جدا از اسلامیت میبینند.
موسوی لاری با تاکید بر اینکه مردمسالاری و تکیه بر رای و خواست مردم و مطالبات آنها در هیچ شرایطی نمیتواند تحتالشعاع مسائل دیگری قرار بگیرد، ادامه داد: بهرهگیری از اسلام اصیل با همان ملاکهایی که امام(ره) عرضه کردند حتما مورد توجه این جمع است لذا ما جمعی هستیم که در اهداف و راهبردها در جهت تثبیت پایههای نظام جمهوری اسلامی با همین ویژگیها تلاش کرده و از این پس خواهیم کرد.
وزیر سابق کشور با اعتقاد بر اینکه برای رسیدن به مقصد هیچ راهی جز همدلی و هماهنگی و هیچ مسیری جز عبور از معبر رای و انتخاب مردم وجود ندارد، گفت: ما معتقدیم که اصلاحات حرکتی است در درون نظام جمهوری اسلامی و اصلاح پارهای از روشهایی که یا ناکارآمد است و یا در مقطعی میتوانسته موثر باشد و در مقطع دیگر باید جای خود را به روشهای دیگر بدهد، لازم است. حرکت مستمر، همراه با تدبیر و تعقل و عبور از هر گونه کج فهمی و کج سلیقگی و التزام به معتقدات اصیلی که نظام در آن استوار شده، ضروری است.
موسوی لاری با بیان اینکه فرض اولیه و اصلی حرکت اصلاحی همین است که حرکت در بطن و متن نظام همراه با توجه به واقعیات و به کارگیری روشهایی که همراه با منطق و تدبیر باشد و افت و خیزهایی که غیر منطقی در آن تاثیر نداشته باشد افزود: اگر به جز این برداشتی از اصل اصلاحات و روحیهی اصلاحطلبی و حرکت اصلاحطلبانه باشد برداشتی نامتناسب و غیر واقعی است.
این عضو شورای مرکزی مجمع روحانیون مبارز اضافه کرد: این جمع تلاش دارند با روحیهی اصلاحطلبی و با تعبیری که عنوان شد مسیر آینده را برای رسیدن به نقطهی مطلوب هموار کنند.
رییس شورای سیاستگذاری ائتلاف اصلاح طلبان با یادآوری این نکته که ما برای رسیدن به مقصد با دشواریهایی روبرو بوده و از این پس هستیم و مشکلاتی داریم، ادامه داد: آنچه به ما در این مسیر کمک میکند و در این جلسه بیش از هر موضوعی باید روی آن تکیه شود توجه به اصل ائتلاف، همدلی و همگرایی است.پذیرش اصل اختلاف سلیقه نگاهی اصلاح طلبانه است.
موسوی لاری گفت: نمیشود کسی مدعی اصلاح طلبی باشد اما تنوع دیدگاهها و سلایق را در جامعهی تکثرگرای ما نادیده بگیرد.
رییس ستاد مرکزی ائتلاف اصلاحطلبان با تاکید بر اینکه در جامعهی ما سلایق متنوع و دیدگاههای متعددی وجود دارد، ادامه داد: اصل اینکه برای بیان دیدگاهها و سلایق مختلف افراد مختلف در قالب احزاب و تشکلهای مختلف سامان پیدا میکنند نمایانگر این است که جامعهی ما و همهی کسانی که در آن زندگی میکنند دارای یک ذهنیت بسیط نیستند و سلایق مختلفی دارند.
موسوی لاری با بیان اینکه برای رسیدن به مقصد راههای گوناگونی وجود دارد و برای رسیدن به نتیجه روشهای متنوعی گفت: آنچه که حقیقتی غیر قابل انکار است این است که ما بتوانیم مشترکات افراد و گروههایی که در هدف به هم نزدیک هستند را پیدا کرده و از این مشترکات استفاده کنیم و از مواردی که منشاء اختلاف است، اجتناب کنیم.
این عضو شورای مرکزی مجمع روحانیون مبارز ضمن اظهار خشنودی از اینکه جمع حاضر درک و فهم لازم را در این زمینه دارند، ابراز داشت: دوستان ما بر موقعیت سخت و حاد کشور آن گونه که هست واقفند و راه حلها را متناسب با واقعیات میبینند. از یک سو شرایط داخلی کشور به ویژه در حوزهی مدیریت اجرایی امروز شرایط ویژهای است هم در رفتار ما با جهان پیرامون و هم در تدابیری که برای امور داخلی کشور در این دو ساله به کار رفته و هم برنامههایی که منتهی به وضعیت اقتصادی امروز کشور شده است در حدی است که حتی نزدیکترین افراد به مدیران اجرایی که تا چندی پیش چک سفید امضاء را بدون هر گونه انتقادی صادر میکردند و از هر گونه حرکتی حمایت میکردند امروز مجبور شدند بپذیرند ما در حوزهی اقتصادی و تدبیر امور داخلی و پارهای مناسبات پیرامونی خود دچار مشکلات جدی هستیم.
به گزارش ایسنا، وزیر سابق کشور افزود: این جمع، جمعی با کوله باری از تجربیاتی است که در دوران مبارزه و بعد از شکلگیری نظام و در دورههای مختلف کسب کردهاند. مجموعهی جریان اصلاح طلبی که در قالب گروهها و احزاب اصلاح طلب دور هم جمع شده و این ائتلاف را سامان دهی کردهاند مجموعهای با توان بالای اجرایی و درک واقعبینانه از مسائل کشور هستند.
موسوی لاری ادامه داد: از یک سو مسائلی که امروز در جامعه میگذرد و از سویی دیگر آیندهای که باید برای این ملت بزرگ ترسیم شود با بهرهگیری از تجربیات گذشته ضرورت این ائتلاف را به همهی ما دیکته کرده که اگر بخواهیم به مقصد برسیم و از کیان اسلام و ایران دفاع کنیم و اصلاح امور را که وظیفهی همهی ما است خالصانه تعقیب کنیم و اگر بخواهیم شرایطی که در عرصهی بینالمللی امروز برای ما به وجود آمده و شرایطی که در تمشیت امور داخلی کشور ظهور پیدا کرده و البته مشکلاتی که در عرصهی اقتصادی داریم را در مسیر بهتری طی کنیم و مشکلات رفع شود باید از تجربیات و توان علمی کارشناسان بهرهگیری کرد و تحمل سلایق و دیدگاههایی که هر یک علیرغم تنوع هدفی جز پیروزی ایرانیان نمیشناسند راه دیگری وجود ندارد.
رییس شورای سیاستگذاری ائتلاف اصلاح طلبان در ادامه سخنان خود افزود: اینکه اکثریت قریب به اتفاق احزاب اصلاح طلب امروز به این نتیجه رسیدهاند که در قالب ائتلاف هماهنگ و با کوششی وسیع کار خود را دنبال کنند نشانگر درک صحیح این جمع از خود و جامعهی خودشان است و احساس مسوولیت آنها را نسبت به آینده نشان میدهد.
موسوی لاری اضافه کرد: خوشحالیم که حتی برخی احزاب اصلاح طلبی که به هر دلیل مصلحت خود نمیدیدند در ائتلاف حضور رسمی پیدا کنند بارها اعلام کردهاند که در دفاع از قانون و قانونگرایی و حق انتخاب کنندگان و انتخاب شوندگان و شهروندان در کنار این جمع هستند و هم در ارائهی مصادیق و بهرهگیری از نیروهایی که بتوانند مجلسی مقتدر سامان دهند در کنار این جمع خواهند بود.آنها نیز علیرغم اینکه میخواهند پرچم و نام خود را به وضوح نشان دهند اما چون در هدف با این جمع همراه هستند در بهرهگیری از وضعیتها در کنار ما خواهند بود.
رییس شورای سیاستگذاری ائتلاف اصلاحطلبان با تاکید بر اینکه برای سامان گرفتن مجلسی که به نمایندگی از مردم بتواند قوانینی متناسب با نیاز مردم را وضع کند و نظارتی در خور شان مردم آگاه و فهیم ایران سامان دهد باید هوشیاری خود را افزایش دهیم، عنوان کرد: اگر در اظهارات فرد یا افرادی نکتهای وجود دارد که از آن استشمام تفرقه میشود و حتی اگر مطلبی گفته میشود که ما نمیپسندیم باید تلاش کنیم آن را نادیده بگیریم و در مقام جواب نباشیم.
به گزارش خبرنگار سیاسی ایسنا، موسوی لاری، رییس شورای سیاستگذاری ائتلاف اصلاحطلبان در ادامه سخنان خود در اولین گردهمایی روسای استانی ستاد ائتلاف اصلاح طلبان ضمن اظهار تاسف از اینکه در عرصهی سیاست بداخلاقیهایی ظهور پیدا کرده است، ادامه داد: یکی از نمادهای این بداخلاقیها تلاش برای ایجاد تفرقه و تشتت بین جبههی متحد اصلاح طلبان است.
وی افزود: نمیدانم نام این تلاشها را به عنوان تلاش رقبا نامگذاری کنم یا نام دیگری اما این واقعیت است که یکی از نقاط هدف برای کسانی که این جمع منسجم را نمیپسندند این است که اجازه ندهند این جمع در کنار هم قرار گیرند و نگذارند ائتلافی که بنا به درک صحیح شکل گرفته آنطور که شایسته است مسیر خود را طی کند.
موسوی لاری با تاکید بر اینکه در کنار درک درست از ائتلاف باید این واقعیت را به خود دیکته کنیم که اجازه ندهیم آنهایی که این همدلی و همگرایی را نمیپسندند زمینهای برای ایجاد اختلاف پیدا کنند، افزود: من پس از ماهها حضور در جمع این عزیزان میتوانم مدعی باشم که این مساله خواست همهی عزیزانی است که در تهران و استانها برای سامان یافتن مجلسی مقتدر تلاش میکنند.
رییس ستاد مرکزی ائتلاف اصلاح طلبان با ابراز این عقیده که اگر بخواهیم نابسامانیهای امروز را در مسائل داخلی و خارجی نمره دهیم باید گفت که سهم مجلس از وضعیت امروز کمتر از سهم متولیان اجرا نیست، ابراز داشت: اگر مجلس مقتدر بود و از توان نظارتی خود در مدار قانون استفاده میکرد شاید بسیاری مشکلاتی که امروز گریبان کشور را گرفته وجود نداشت و امروز گرانی لجام گسیختهای که داد همه را درآورده و مشکلات دیگر را شاهد نبودیم.
وزیر سابق کشور با تاکید بر اینکه برای سامان گرفتن مجلسی که به نمایندگی از مردم بتواند قوانینی متناسب با نیاز مردم را وضع کند و نظارتی در خور شان مردم آگاه و فهیم ایران سامان دهد باید هوشیاری خود را افزایش دهیم، ادامه داد: اگر در اظهارات فرد یا افرادی نکتهای وجود دارد که از آن استشمام تفرقه میشود و حتی اگر مطلبی گفته میشود که ما نمیپسندیم باید تلاش کنیم آن را نادیده بگیریم و در مقام جواب نباشیم.
وی گفت: مهمترین جهتگیری جریانی که در مقابل ما قرار دارد بهرهگیری از تفرقه است و ما نباید اجازه دهیم این اتفاق بیفتد.
این عضو شورای مرکزی مجمع روحانیان مبارز در ادامه سخنان خود خاطرنشان کرد: عنوانی که امروز بعضا برای اصلاحطلبان به کار میبرند جالب است جریانی را که اساس حرکتش در متن نظام است و شیوهاش بهرهگیری از روشهای اصلاحی است گاه متهم به افراط و تفریط میکنند که هدفشان پوشاندن حرکتهای شتابزده و نسنجیده و افراط و تفریطی خودشان در عرصههای داخلی و خارجی است.
موسوی لاری با تاکید بر اینکه بیان این مسائل فرار رو به جلو از ناحیه کسانی است که خود دچار این وضعیت هستند،ابراز داشت: عدم پرداختن به این مسائل امروز یک ضرورت است و مهمترین مساله برای ما امروز این است که آیا اجازهی برگزاری یک انتخابات سالم و آزاد داده میشود؟ آیا شهروندان میتوانند امید داشته باشند که آزاد وارد صحنهی انتخابات شده و کاندیداها میتوانند امیدوار باشند که به بهانههایی از گردونهی قدرت خارج نمیشوند؟
موسوی لاری با بیان این که امروز ما و جمعهای مرتبط هدفی جز ائتلاف و انسجام و سامان دادن مجلسی مقتدر و برآمده از رای مردم نداریم، گفت: تنها انتظار ما از برگزار کنندگان انتخابات یعنی مجریان و ناظران این است که قانون را مبنا قرار دهند و بر اساس ملاکها و معیارهای قانونی حرکت کنند و اجازه دهند شهروندان رشید و بالغ و عاقل خود تصمیم بگیرند و از موضع قیم مآبی با مردم برخورد نکنند و اجازه دهند در یک فضای منطقی و با قوانین جمهوری اسلامی انتخابات برگزار شود.
وزیر سابق کشور راه برون رفت نظام جمهوری اسلامی ایران از مشکلات پیش رو را برگزار شدن یک انتخابات سالم دانست و افزود: پیام این نشست به ناظران و مجریان انتخابات تنها این است که اگر به جمهوری اسلامی و به این نظام برآمده از اندیشهی ناب اسلامی و مجاهدت مجاهدین فی سبیلالله علاقهمند هستند و اگر میخواهند دفع شر دشمنان کنند و توطئههای عدیدهای که امروز شرایط کشور را حاد کرده خنثی کنند و این توطئهها را پشت سر بگذارند راه این است که در سال اتحاد ملی به همه لوازم اتحاد ملی از جمله برگزاری انتخابات سالم و آزاد و همراه با رقابت همهی کسانی که میتوانند رقابت کنند با رعایت اخلاق اسلامی تن دهیم.
رییس شورای سیاستگذاری ائتلاف اصلاح طلبان، در ادامه خاطرنشان کرد: سخنی که با دستگاههای حاکمیتی و آنهایی که مستقیما درگیر مسالهی انتخابات نیستند اما در این امر مهم بیتاثیر هم نیستند این است که در نظر داشته باشند نهادهای برآمده از نظام جمهوری اسلامی متعلق به همهی مردم است و به هیچ جناح و حزب و تشکلی وابسته نیست و امکانات عمومی که مربوط به این نهادها است مربوط به همه است لذا نباید در خدمت یک تفکر و جناح قرار گیرد.
موسوی لاری با تاکید بر اینکه همهی نیروهای عزیزی که در این نهادها فعال هستند اعم از نهادهای لشگری و کشوری و همچنین نهادهای اطلاعرسانی باید بدانند آنها امین عامهی مردم هستند و باید امانتدار همه باشند، گفت: ورود نیروهای مسلح و سایر دستگاههای اجرایی طبق قانون انتخابات به صحنهی انتخابات ممنوع است.
رییس ستاد مرکزی ائتلاف اصلاح طلبان کارنامهی رسانهی ملی را تا به امروز کارنامهی قابل قبولی ندانست و گفت: وظیفهی متولیان رسانهی ملی است که تلاش کنند به عنوان رسانهی ملی خود را نشان دهند چرا که برخی برنامهها در شان این رسانه نیست.
موسوی لاری با تاکید بر اینکه ایجاد اختلاف بین جریانات سیاسی با نامگذاری سال اتحاد ملی سنخیتی ندارد، افزود: رسانهای که ملی است باید در خدمت همه باشد و نگاهها را به سمت نقطهی مشترکی که مصلحت عامه مردم است جلب کند اگر غیر از این باشد متاسفانه باید گفت امکانات وسیع عمومی به هدر میرود و زیانش را همه خواهند دید.
رییس شورای سیاستگذاری ائتلاف اصلاح طلبان با تاکید بر اینکه ما بر اساس یک تکلیف تا به امروز تلاش کردهایم که گردهم بیاییم در عین حال اظهار خشنودی کرد که ائتلاف و انسجام جریانات اصلاح طلب در استانها و مرکز بسیار خوب است و این را هم باید به عنوان یک موهبت الهی تلقی کرد.
موسوی لاری با تاکید بر اینکه از این پس باید با یک عزم جدیتر کارها را دنبال کنیم، گفت: گاهی گفته میشود که شرایط برای برگزاری انتخابات مناسب نیست اما برداشت ما این است که شرایط هم مناسب است و هم باید تلاش کنیم که شرایط مناسب به وجود آید و با تلاش همهی ما نقیصهها برطرف شود.
رییس ستاد مرکزی ائتلاف اصلاح طلبان در پایان سخنان خود در اولین گردهمایی روسای استانی ستاد ائتلاف اصلاح طلبان خاطرنشان کرد: هر چه تلاشها و همگرایی بیشتر باشد راه رسیدن به مقصد هموارتر خواهد بود.