KNToosi.in - همکلاســــی

وبلاگ گروهی دانشجویان ِ دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

KNToosi.in - همکلاســــی

وبلاگ گروهی دانشجویان ِ دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

اخبار اقتصادی: ایران با کمبود 5/1 میلیون واحد مسکونی مواجه است

رئیس کمیته مسکن مجلس: ایران با کمبود 5/1 میلیون واحد مسکونی مواجه است


اعتماد:«قطعاً سالی 5/1 میلیون واحد مسکونی واگذار می شود و 5/1 میلیون واحد ساخت وساز انجام می گیرد.»وزیر مسکن و شهرسازی در حالتی خوش بینانه ساخت سه میلیون واحد مسکونی را وعده داده و معتقد است؛ از برنامه های ساخت و ساز عقب نیستیم. نکته جالب اینکه محمد سعیدی کیا چندی پیش از وضعیت تولید سیمان در کشور ابراز نگرانی کرده بود؛ «مشکلاتی نظیر تامین مصالح مورد نیاز ساخت وساز از جمله سیمان و آهن آلات کار اجرایی ساخت و ساز واحدهای مسکونی در کشور را با مشکل مواجه کرده است.» این مشکلات باز هم معضل مسکن را به کلاف سردرگمی تبدیل کرده که تحقق رویای خانه دار شدن دور از دسترس تعبیر می شود.دولت های گذشته سعی کردند هر ساله یک واحد مسکونی واگذار کنند اما تنها تا مرز 600 هزار واحد پیش رفته و هیچ گاه به مرز یک میلیون واحد هم نرسیدند. حال وزیر کابینه احمدی نژاد قرار است با توجه به کمبود مصالح ساختمانی و اوج پروژه های عمرانی دولتی ساخت سه میلیون واحد مسکونی را محقق کند. به باور برخی از کارشناسان اقتصادی عزم وزیر مسکن و شهرسازی کافی نیست چرا که زمینه ساخت و ساز هنوز فراهم نشده و واحدهای مسکونی بدون مصالح و زمین بنا نخواهد شد.بنابراین اظهارات مسوولان تنها به فضای روانی و تشدید قیمت ها دامن می زند. در همین حال رشد 100 درصدی قیمت مسکن و رشد 50 درصدی نرخ اجاره بها نیز موقعیت این بخش را پیچیده تر کرده است.به اعتقاد گروهی از مشاوران مسکن قیمت واحدهای مسکونی که رشد 100 درصدی را تجربه کرد، هنوز متعادل نشده و در بالاترین سطح جاخوش کرده است.البته دولت به لایحه ساماندهی بخش مسکن امیدوار است و تصویب آن را مرهمی برای بیماری بازار مسکن می داند اما اقتصاددان های مجلس هفتم برخلاف دولت نهم محتوای این لایحه را به ضرر اقشار آسیب پذیر و به نفع انبوه سازان دانسته و بر این باورند موضوعات مطرح شده در لایحه مانند حذف قیمت زمین از واحدها راهکار مناسبی برای رفع معضل بخش مسکن نیست.

کمبود 5/1 میلیون واحد مسکونی

در همین حال رئیس کمیته مسکن مجلس با اشاره به اینکه کشور با کمبود 5/1 میلیون واحد مسکونی مواجه است، می گوید؛ در طول برنامه سوم عملکرد دولت در بخش استیجاری عقب تر از تولید مسکن است بنابراین برای جبران این عقب افتادگی در بخش استیجاری قرار بر این است در طول برنامه چهارم از 5/1 میلیون واحد مسکونی تولید شده در کشور سالانه 500 هزار واحد مسکونی صرف رهن، اجاره و اجاره به شرط تملیک شود. وی با بیان اینکه در طول برنامه سوم سالانه باید یک میلیون واحد مسکونی تولید می شد، ادامه می دهد؛ برای کنترل رشد بی رویه قیمت مسکن باید عرضه مسکن افزایش یابد، بنابراین با ساخت مسکن به شیوه صنعتی و حرفه یی علاوه بر افزایش طول عمر و مقاومت مسکن، قیمت مسکن نیز کنترل می شود.

به گفته آقایی رشد قیمت مسکن تا حدودی به مسائل اقتصادی کشور مربوط بوده اما مهم ترین دلیل آن را باید به رشد نرخ تورم و متعادل نبودن عرضه و تقاضای مسکن نسبت داد. با توجه به اظهارات آقایی و رشد ناگهانی نقدیگی سرگردان در جامعه شتاب قیمت ها متوقف نشده و چه بسا با تشدید نقدینگی و سیاست های مسکنی بازار شوک جدیدی را تجربه کند. در حال حاضر نرخ اجاره بها نیز از قیمت خرید مسکن تاثیر گرفته و راهکارهای پیشنهاد شده آرامش بازار را به تاخیر انداخته است. متوسط اجاره بهای یک متر مربع مسکن در شهر تهران در سال گذشته 42273 ریال بود که رشدی معادل 7/23 درصدی را در طول یک سال نشان می دهد.

رشد 46 در صدی نرخ آپارتمان

گزارش فصلنامه وزارت مسکن و شهرسازی حاکی از این است که متوسط اجاره بهای یک متر مربع مسکن در شهر تهران در سال 84 معادل 34174 ریال بوده است که نسبت به سال قبل 6/24 درصد رشد داشته است و این در حالی است که متوسط اجاره بهای یک متر مربع مسکن در شهر تهران در سال 85 با 7/23 درصد رشد نسبت به مدت مشابه سال قبل به مبلغ 42273 ریال رسیده است. متوسط قیمت یک متر مربع واحد مسکونی (اعم از ویلایی و آپارتمانی) معامله شده در سال 85 به 831 هزار تومان رسیده است که نسبت به سال قبل 28 درصد رشد نشان می دهد، اما در نیمه دوم سال یعنی پاییز و زمستان میزان رشد نسبت به فصل مشابه سال قبل به ترتیب 5/33 درصد و 7/46 درصد بوده که بسیار بالا بوده است. این گزارش می افزاید؛ قیمت یک متر مربع زمین معامله شده از سال 82 به بعد نیز تغییرات محدودی داشته است. این در حالی است که قیمت متوسط یک متر مربع زمین معامله شده در سال 85 بالغ بر 849 هزار تومان بود که نسبت به مدت مشابه سال 84 حدود 1/31 درصد رشد داشته است. اما متوسط قیمت یک متر مربع واحد مسکونی معامله شده در سال 85 رشد قابل توجهی داشته است. به گفته برخی از تحلیلگران اقتصادی رشد نرخ مسکن به واسطه فضای روانی ایجاد شده از 100 درصد هم پیشی گرفته است.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد