مزروعی: عدالت در سایه آزادی و انتخاب آگاهانه مردم محقق میشود
عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت گفت: عدالت در سایه آزادی و انتخاب آگاهانه و داوطلبانه مردم در جامعه محقق میشود.
به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، رجبعلی مزروعی که به دعوت تشکل سیاسی، فرهنگی وحدت اسلامی دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی تبریز برای سخنرانی در خصوص " عدالت و آزادی" در این دانشگاه حاضر شده بود، طی سخنانی رسیدن به تعریف واحد از عدالت را ضروریترین اصل جهت تحقق آن اعلام کرد و با بیان این که به دلیل اینکه به شاخصهها و مؤلفههایی که عدالت را تعریف کند، دست نیافتهایم، نمیتوانیم نظام عادلانهای را سامان دهیم، گفت: در دنیای جدید باید نسبت به حکومت و جامعه یک نگرش نظاممند و نهادمند داشته باشیم؛ به طوری که اجزا به گونهای تعریف شوند که خروجی آن هم عادلانه باشد و به جهت اینکه به آن دست یابیم باید یک سری قواعد برای آن تعریف کنیم که کار سیستم را عادلانه کند.
وی افزود: علت اینکه به قانون اساسی موجود عمل نمیشود، به تک تک افراد جامعه ارتباط پیدا میکند؛ چون تعریفی واحد و مشترکی از خواستههایمان نداریم.
مزروعی با بیان اینکه انقلاب اسلامی یک انقلاب به تمام معنی اسلامی و مردمی بود، افزود: به لحاظ وضعیت فرهنگی و اقتصادی روحیه اعتراضگری در مردم ما بسیار بالاست و در تشخیص اینکه به چیزی اعتراض کنیم، خوب وارد میشوند و در مقاطع مختلف تاریخ آن را نشان دادهایم.
وی افزود: بر اساس همین برداشتمان انقلاب در جامعه ما صورت گرفته ولی به دلیل اینکه روحیه ایجابی و اثباتی نداریم دچار آسیبپذیری شدید میشویم و در ادامه ضعف و سستی نشان میدهیم و این سبب میشود که استبداد در یک لباس جدید به شکل قبلی خود برگردد.
رییس انجمن صنفی روزنامه نگاران ایران در ادامه حق مالکیت را یکی از پایههای اصلی هرگونه توسعه اقتصادی در کشورها اعلام و تأکید کرد: وقتی حق مالکیت با تمام الزاماتش در جامعه محقق نشود، امکان توسعه اقتصادی وجود ندارد.
وی با انتقاد از سیاست خارجی دولت و آنچه آن را افزایش واردات خواند و گفت: دیپلماسی تنشزدایی دوران آقای خاتمی در رابطه با پروندهی هستهای در صورت تداوم میتوانست به نتیجه مطلوبی برسد.
وی ابراز عقیده کرد: دولت جدید با آغاز کار خود این دیپلماسی را در نیمه راه رها کرد و سیاست خارجی تهاجمی را در پیش گرفت که نتیجه آن موجب شد پروندهی هستهای به شورای امنیت برود.
وی همچنین استعفای لاریجانی را در همین ارتباط ارزیابی کرد.
وی هدف اصلاحات را ساختن کشور و دستیابی به عدالت، آزادی و تفاهم اعلام کرد.
رییس انجمن صنفی روزنامه نگاران ایران با بیان اینکه در 28 سال گذشته شعار همه دولتهای روی کارآمده در کشور تحقق عدالت اجتماعی بوده است، تصریح کرد: با وجود تخصیص رحمتهای کلان برای تأمین رفاه برای فقرا تاکنون هیچ تغییری در وضعیت فقرا در کشور بوجود نیامده و گاهی برنامههایی انجام شده که وضعیت آنها را بدتر کرده است.
وی در این رابطه افزود: چون به مفاهیم مشترک نرسیدهایم و برنامهی عملیاتی نداریم، نمیتوانیم روند موجود را بهبود ببخشیم.
مزروعی سفر پوتین به ایران را در راستای حل پرونده هستهای کشورمان به صورت گفتوگو و مذاکره تأثیرگذار اعلام کرد و افزود: روسها تلاش خود را برای جلوگیری از بروز برخی تنشها بکار میبرند و در سالهای اخیر نیز پیغامآوران خوبی بودهاند؛ در صورتی که به پیامها توجه و دقت داشته باشیم.