KNToosi.in - همکلاســــی

وبلاگ گروهی دانشجویان ِ دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

KNToosi.in - همکلاســــی

وبلاگ گروهی دانشجویان ِ دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی

اخبار سیاسی: اصلاحات مطرح کرد که ایران برای همه ایرانیان است

تاج‌زاده: اصلاحات مطرح کرد که ایران برای همه ایرانیان است


سیدمصطفی تاج‌زاده گفت: اصلاحات مطرح کرد که ایران برای همه ایرانیان است و تک تک ایرانیان باید از مواهب این کشور بهره برند.

به گزارش گروه دریافت خبر ایسنا، عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت که سخنران افتتاحیه اردوی دو روز‌اه‌ی بود که از سوی شاخه‌ی جوانان جبهه‌ِ مشارکت ایران اسلامی سیستان و بلوچستان برگزار شد، در سخنانی با عنوان "حقوق قومیت‌ها در قانون اساسی " با طرح این نکته که در جهان معاصر حداقل از لحاظ نظری حق و حقوق حرف اول را می‌زند و گفتمان غالب، گفتمان حق و حقوق است، به حقوق اساسی مردم در جوامع پرداخت و گفت: ما در ایران در انقلاب مشروطه با حقوقی چون آزادی، حق قلم ، حق سخن گفتن و... آشنا شدیم. پس از آن حقوق دیگری با عنوان حقوق سیاسی مطرح شد؛ یعنی انسان ها حق دارند بر سرنوشت خود حاکم شوند و کسی نمی‌تواند این حق را از آنها سلب کند، در قانون اساسی نیز این حق به رسمیت شناخته شده است که نمود آن در انتخابات آزاد است.

تاج زاده ادامه داد : حق سومی نیز در جهان به نام حق اجتماعی مطرح شده که عبارت از این است که حداقل‌هایی باید فراهم شوند تا مردم از حقوق خود بهره ببرند؛ حقوقی ‌چون خوراک، پوشاک و مسکن.

تاج‌زاده در ادامه از حقوق دست چهارمی به نام حقوق فرهنگی سخن گفت که به گفته وی برجسته‌ترین آن حقوق اقوام است و جزو آخرین حقوقی است که کشورها آن را به رسمیت شناخته‌اند؛ یعنی اقلیت‌های قومی و دینی حق دارند همان‌گونه که می‌خواهند در یک کشور زندگی و حسب آداب و رسوم و فرهنگ خود رفتار کنند.

عضو دفتر سیاسی جبهه مشارکت در ادامه به سه دسته از حقوق مطرح در یک کشور اشاره کرد و افزود: دسته اول حقوق ملل است که عمدتا همه آن را قبول دارند و در کشور ما هم اکثریت قریب به اتفاق به آن پایبند هستند؛ یعنی هیچ ایرانی نیست که ایران را، آزاد، آباد و سربلند نخواهد. حقوق ملل آن چیزی است که همه مردم به طور یکسان به خاطر آن ناراحت یا خوشحال شوند که نمود بارز آن را می توان در وقایع ورزشی دید.

تاج‌زاده به حقوق فردی که دسته دوم از حقوق است نیز پرداخت و گفت که هر کس به دموکراسی و حقوق بشر معتقد است این حقوق را به رسمیت می‌شناسد ؛ اما حق سوم که در بسیار ی از اوقات مغفول مانده، حقوق اقوام است.

وی این دست از حقوق را واسطه‌ای میان افراد و حاکمیت‌ها دانست و افزود: برای مثال همه ایرانی هستیم و همه سربلندی ایران را می‌خواهیم، همه انسان هستیم و می‌خواهیم از حقوق فردی خود بهره مند شویم؛ اما در عین حال می‌خواهیم به زبان خود صحبت و به آداب و رسوم و فرهنگ خود عمل کنیم؛ چون از قومیت‌های مختلفی شکل گرفته‌ایم.

تاج‌زاده به دیدگاه‌های مختلف درباره این حقوق نیز پرداخت و گفت: برخی معتقدند این مساله -حقوق اقوام- مخل حقوق ملی است و دوست دارند کشورها به پادگانی بزرگ تبدیل شوند. رضاخان قلدر که به رضا شاه معروف شد پایه‌گذار برخی سنت‌های غلط به نام حق حل‌شده بود که آثار آن تا کنون ادامه دارد، در دوره رضا شاه عمده تاکید بر این بود که کشور باید پیشرفت کند؛ اما حقوق افراد و قومیت‌ها نادیده گرفته می‌شدند.

عضو جبهه مشارکت ادامه داد که در مشروطه نیز حرف اول این بود که ایران عقب افتاده و باید پیشرفت کند؛ اما این حرف مشروطه نبود، بلکه سخن دیگری که مطرح می‌شد این بود که حقوق اساسی ملت باید رعایت شود.

عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت به تاریخ ایران نیز اشاره کرد و افزود: در گذشته ایران کثیرالقوم نه تنها از لحاظ امنیت و تمامیت ارضی مشکل نداشت، بلکه همین اقوام مدافع امنیت و تمامیت ارضی کشور بودند؛ اما در دوره رضا شاه اتفاقی که افتاد این بود که به نام پیشرفت و توسعه، هم حقوق مدنی و سیاسی افراد از بین رفت و هم حقوق فرهنگی آن‌ها.

تاج‌زاده در ادامه درباره حقوق در جوامع سخن گفت و افزود: به لحاظ عملی در کشوری نیست که حقوق بشر در آن به طور کامل رعایت شود، حتی در آمریکا که بالاترین حد از آزادی‌ها وجود دارد، گوآنتانامو و ابوغریب وجود دارد.

وی در بخش دیگر سخنانش به بیان پیشنهادهای حل مشکلات در این حوزه پرداخت.

تاج‌زاده در ادامه درباره اصلاحات و تاثیرات آن گفت: اصلاحات مطرح کرد که ایران برای همه ایرانیان است و تک تک ایرانیان باید از مواهب این کشور بهره برند. در این دوره یک نمونه کاری مطرح شد که انتخابات شوراها بود که در دور اول دقیقا پایگاه اجتماعی اقوام منعکس و عدالت سیاسی اجرا شد.

وی در ادامه با اشاره به آنچه آن را بی‌توجهی به عدالت سیاسی خواند، ابراز عقیده کرد: اکنون دو سال است که کشور وارد مرحله‌ای ویژه‌ و حاکمیت برای اولین بار یکدست شده است، دولت امروز بر عدالت توزیعی تاکید می‌کند و هیچ بهانه‌ای برای حل نکردن مشکلات جامعه وجود ندارد. قیمت نفت نیز سیر صعودی به خود گرفته و در بالاترین سطح خود در طول تاریخ ایران است ، اما امروز وضعیت کشور چگونه است؟

وی سخنان خود را این‌گونه به پایان رساند که امروز، راه حل مشکلات کشور هم سو شدن روند دموکراتیزاسیون است.

به گزارش گروه دریافت خبر ایسنا، در ادامه «سید شهاب طباطبایی» رییس شاخه جوانان جبهه مشارکت نیز سخنرانی کرد.

وی در ابتدا با بیان این‌که برای چندمین بار،‌ اعتراض شدید خود را نسبت به بازداشت هادی قابل عضو شورای مرکزی جبهه مشارکت و همچنین بازداشت عمادالدین باقی رییس انجمن دفاع از حقوق زندانیان اعلام می‌کند، گفت: همین‌طور اعتراض خود را به احکام صادره برای دانشجویان دانشگاه امیرکبیر اعلام می‌دارم.

رییس شاخه جوانان جبهه‌ی مشارکت هم‌چنین از برخی رفتارها که به گفته وی موجب بروز تناقض‌ها و تردیدهایی در نسل جوان نسبت به دین می‌شود، انتقاد کرد.

وی در بخش دیگر سخنانش گفت: اگر قرار است اتحاد ملی و انسجام اسلامی داشته باشیم،‌ در عرصه اتحاد ملی اگر امروز دغدغه‌های هویت ملی داریم که در فرایند جهانی شدن این دغدغه‌ها جدی‌تر هم می شود باید به این نکته مهم توجه کنیم که همه ایرانیان، جدا از تفاوت‌های فرهنگی، زبانی و مذهبی، هر یک سهمی در خور در تمدن‌سازی در این جامعه داشته‌اند. تمدن دیرین ایرانی، زاییده همراهی، همدلی و تلاش و کوشش جانکاه همه ایرانیان، اعم از سنی و شیعه است.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد